Chat u ovčarstvu i kozarstvu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imam i ja sa bunkerom ali koristim za pilice,a jagnjadi i jaradi sada ima malo pa me mrzelo da pravim sa bunkerom jos jednu.I onako deda nema sta da radi pa neka se zanima da im na svakih 4-5 h dosipa. :)

da li je istina da je medju ovcama dobro drzati i poneku kozu na 30 ovaca dve koze zato sto koza ima u mokraci nesto sto sprecava upalu papaka kod ovaca,mozda je smesno ali ovo sam cuo od coveka koji ima 150 ovaca i mrzi koze ali ih ipak ima nekoliko sa ovcama,i stvarno nema problem sa papcima ovaca a uslovi u stali su mu stvoreni da se ovce razboljevaju bas od toga?

Dobro jutro momci! To za kozu i njenu mokracu prvi put cujem, mislim da su to samo babske price! Kao i sto pricaju da je koza jedina zivotinja koja ne moze dobiti kancer, a opet ga dobije. Samo higijena moze sacuvati ovce, a ostalo nista.

Ono musko jagnje sto je zeznulo nogu, jos uvijek sepa. Ne moze uspste da se oslono na nju. Vjerovatno je slomljena. Kad sam mu je pregladao uopste ne reaguje na dodir, tj da ga boli. Mozda mu je lopatica slomljena. Ko ce ga znati.Jbg da bar ima koji kilogram vise pa da ga "utopim" nekom.

Poslednja izmena:
zarius ako je drzi u zraku non stop onda ju je iscesilo ??

A ewo ja upravo dosao sa stocne pijace kod nas ponuda jagnjadi velika ali potraznja skroz mala, mozda je prerano za kupovinu ili raja nema para zabrinuo sam se...

da, drzi ju stalno u zraku. Mislio sam da mu se nesto zavbolo u papak, ali nije. Pregledao sam papak, cak i orezao fino, ali nije do tog. Iscasena je ili slomljena.

Steta bi bila tako mladog zaklati ga, ako pustas ovce na pasu njega i majku odvoji par dana da se ne zamara i kod mene se isto desavalo kod jaganjaca ali za par dana stanu na noge sve zavisno na kom su mjestu iscesili, a kad se lom desi ja stavim drvene dascice i omotam i brzo prodje, a jesi probao pritiskat mu papak da se nije gdje zagnjojilo probaj pritisnuti zna se i to desiti, a ima ovdje jos kompetentniji od mene valjda ce ti pomoci da nekako izlijecis malisu jer kazem steta je da ga zakoljes.

Upala koze tzv. bjelina izmedju papaka se lijeci najbolje Emgemicinom sprejom ako je upala nasprejaj mu i proci ce...ali kazes da si gledao papak pa sumnjam da je to samo moze da je istegnuce ili lom dok je drzi u zraku

papak mu je u redu, pregledao sam ga i ocistio, orezao, poprskao engamicinom.ali oipet isto. tri mjeseca ima ovnic. prestao je sisati prije skoro mjesec dana.pregledao sam mu nogu i nikako ne mogu zakljuciti gdje je lom. jer gdje god dodirnem nista se pod prstimna ne osjeti niti se on otima da ga boli.zato ne znam da li da mu nogu imobilizujem, jer ako je povrijdjena lopatica doce do jos vece povrede. kad legne mora onda drzati nogu ispruzenu i lopatica trpi veci pritisak.

A mozda i Sopska!:)E Petrowo prelazim na Vlasicku,owe Svabe visu nisu in!:)Odoh u off,cu da popasem disciplinsku od rukovodeci organi!:)

Petrovo,cuo sam da Talijani vole da love rogate,njih meso ne zanima,samo sto lepse rogove da ima,pa mislim da je to pravo,jer od ovih mesnih nema 'leba!:)

Au pa obrisali ste najbolje postove iz owe teme,prave zezalice sa ilustracijom,koje su ljudima vracale osmeh na lice,steta!Ja sam cesto navracao na pocetak i prelistavao temu..bas je bilo dobrih fora..

Nediraj senjak trebaće ti. Obećdli smo ako nisi zaboravio da ti pomognemo da počneš da gajiš one što su slične domaćim zečevima (kunićima). Kolko da imaš čime da se igraš. Valjda kolege neće odreći.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh