Chat u ovčarstvu i kozarstvu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tamo se naplacuje vadjenje krvi ???
Ali najprije mi govoris o manipulacijama s papirima od strane sanitarne sluzbe, da se sve radi za pare, a sad vjerujes u papire ..... Izvini, ali ja te slabo pratim .
Tako ti je nesto slicno i u mom kraju. Niko ne prica o Q-groznici, ali svako dvije-tri godine kad se zarazi par ljudi, prica opet postane top jedno par mjeseci i opet muk :)

Pa u papirima i jeste manipulacija sa jednim papirom na kome ima prijavljeno 100 ovaca moze preci u drugi kantom 500 ovaca sa drugim usnim markicama zato sto niko ne kontrolise jel to jedno te isto stado ili nije.....

---------- Poruka napisana u 21:37 ---------- Prethodna poruka je at 21:31 ----------

View My Video ali ajd necemo vise o brucelozi ewo jedna moja prinova od juce jedna ovca stara 4 jgodine, a sutra ce biti klip sto mi se pred mrak ojagnjila siljezica

Vakcinisanje protiv bruceloze nije zakonski dopusteno ukoliko se ne radi o eventualnim pojavama. To iz razloga jer vakcinisane ovce poslje daju pozitivan rezultat kod seroloskih pretraga krvi. Tako da se ne mogu individualizirat serolosi pozitivne od cjepljenih.
Vakcina kao vakcina funkcionira ok.
Pozdrav.

Pregrade sam stavio jel sam ranije imao utisak da neki ovnic(najveci)pocne redom da gura ove sitnije i sa jednog dela hranilice stigne na drugi,da bih to izbegao stavio sam pregradice.
A misko jeste prilicno mali ali dobro na slici u odnosu na jarca izgleda kao mis zato sto je ovaj mnogo krakat,odavno nisma imao ovako velikog jarca. :)

Pregrade sam stavio jel sam ranije imao utisak da neki ovnic(najveci)pocne redom da gura ove sitnije i sa jednog dela hranilice stigne na drugi,da bih to izbegao stavio sam pregradice.
A misko jeste prilicno mali ali dobro na slici u odnosu na jarca izgleda kao mis zato sto je ovaj mnogo krakat,odavno nisma imao ovako velikog jarca. :)
Ako se setim ujutru slikacu moju hranilicu citav metar je duzine ali ima bunker u koji moze stati skoro 40kg hrane tako da moze jesti 20 jagnjica na smenu jer je uvek puna.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh