Chat u ovčarstvu i kozarstvu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zive zdrave prijatelju i 2 dana bez icega ali suga je bolest i neda ovci napred, samo kad se krpaci nahvataju po ovci slabo napreduje a kamoli suga, treba joj davati malo kukuruza ali sasvim maloo...

kad sam tu ovcu kupio mislio sam da ce nekog teskog skarta ojagnjiti, medjutim bas fino jagnje je dala. A od ovce za koju sam mislio da ce dati dobru jagnjad, ojagnjila je dva ovnica. Koji su sto se tice priploda skartovi. Ali sto se kaze razanj ne bira! Zato sto se je rekao mislim da je to Brundalina misao bila, je*o lijepu ovcu na oko ako nema kvalitetnog jagnjeta.Nekad i ruzne, jednom rijecju nikakve ovce daju jako dobru jagnjad.

ne bih ja toj ovci smanjivao hranu posto je vec mrsava ona svakako vec ima malo mleka, zato odvoj jagnje od nje da ga ne vidi i ona ce vec sutradan naglo smanjiti mleko i u nekoliko dana sledecih je izmuzi ali ne do kraja nego samo da vime bude mekano.tako jedino ti nece kalirati u suprotnom seno ce slabije jesti bez koncentrovanog

kad sam tu ovcu kupio mislio sam da ce nekog teskog skarta ojagnjiti, medjutim bas fino jagnje je dala. A od ovce za koju sam mislio da ce dati dobru jagnjad, ojagnjila je dva ovnica. Koji su sto se tice priploda skartovi. Ali sto se kaze razanj ne bira! Zato sto se je rekao mislim da je to Brundalina misao bila, je*o lijepu ovcu na oko ako nema kvalitetnog jagnjeta.Nekad i ruzne, jednom rijecju nikakve ovce daju jako dobru jagnjad.
Eto,odhranila ti je lepo jagnje,znaci da ga je dobro dojila,i moje kad odhrane jaganjce su mrsave,ali pazim da ih dobro zasusim,da sledece jagnjenje ne bude proslogodisnjih mastitisa jer nije dobro zasusena ovca.nista joj nece biti ako bude nedelju dana bez kukuruza,a kad se zasusi i vime se povuce,mozes je hraniti kao kravu bez problema,samo ne treba praviti nagli prelaz.moj savet,tvoj izbor dal ces ga poslusati ili ne.:ppozdrav:

Drugari sta je sa vama nema nigde nikog krenula sezona izgleda uveliko ja danas spremao za kukuruz ali cu malo cekati sa setvom javljaju pocetkom aprila neke niske temperature pa cu cekati da vidim sta ce biti. Sad ocekujem da mi stigne ovnic kojeg sam pazario treba drugar da ga doveze pa ce biti slika nocas.

Oo neka, neka! Da od ovnica bude dobrih jagnjadi, a sa njima i jos vise para u dzepu! Danas sam pretakao rakiju u flase iz drvenog bureta. Ali to nije obicna rakija, vec je u buretu od ljeta '980-te godine. Sto znaci da je stara 32 godine. Sutra cu slikati flasu da vidite kakvu boju ima, a ukus... eee to vam ne mogu opisati! Ko ju je god probao ostao je bez teksta!

U kom si tacno mestu Zarius?
Druze ja sam u Glamocanima, to je mjesto izmedju Laktasa i Banja Luke. Tacnije opstina Laktasi. Ali napisao sam da je okolica Banja Luke jer ne znam da li ste culi za Laktase (inace gradic u kojem sam odrastao i zivio do prije dvije godine). Uglavnom vrlo je lako naci jer se nalazi pored glavnog magistralnog puta Banja Luka - Gradiska.:ppozdrav: Zato ako budes dolazio u BL, ili bilo ko sa foruma samo mi se javite!

Moji su iz Lokvara,pored Stricica na Manjaci,a imam drugara igrao fudbal u Laktasima:ppozdrav:
Ako te ikad put navede ovamo znas sta ti je raditi!:ppozdrav:Posto sto se tice fudbala sam bas duduk, ne pratim ga, pa sa tim vjerovatno ne znam ti drugara. Ali ovi moji drugovi ga sigurno znaju. Jer su zaludjenici u fudbal. Pa ih sve moguce lige zanimaju.
@Rajko neka je ovnic ziv i zdrav!

zdravo momci! Smije li ovca koju zasujujem ici na pasu? Ja mislim da ne bi trebala ici, ali opet da pitam.Nece uopste sad nista da jede dok su ostale ovce vani, samo bleji kao luda. Ako ovako nastavi tek ce biti kostur!

Pusti da pase slobodno. Ako je mršava kao što kažeš ona i nema mleka. Prekontroliši par puta u razmaku od dva dana pa ako je vime puno izmuzi je al nemoj do kraja. Šta rade oni koji imaju par stotina grla kad bi odvajali i petljali toliko oko zasušivanja.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh