Chat u ovčarstvu i kozarstvu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
e moj Sika pa i kod sjenicke pise ovnovi 65 kg a ovce 50 a ovce 100 ovnovi 120 kg
ja pise primjerke koji su potpisani na Vlasicu prije 40 i vise godine imate i onaj snimak proizvodnje sira pa pogledajte

sta mislite koliko ovaj ovan ima kila aj sad da vas vidim

a jest ti cito dio gdje pise SVE ZAVISI OD HRANE

---------- Poruka napisana u 20:25 ---------- Prethodna poruka je at 20:24 ----------

istu stvar imas i sa sjenickom i nemas kud dalje

Koliko se ja razumem u pismenost ovo "masa ovce 70-80kg ovnovi 80-100kg sve zavisi od hrane" znaci da od ishrane zavisi da li ovce imaju 70 ili 80kg a ovnovi 80 ili 100kg.A ne da zavisi od ishrane da li ovca ima 100kg a ovnovi 150.
Ono sa sjenickom si iznosili ljudi koji se ne razumeju u nju i sjenicka je oplemenjena virtembergom tako da je zbog toga masa naglo porasla,sto ne bih rekao da je slucaj i sa ovom ovcom bar po onome sto ste vi odgajivaci do sada izneli (jel sam i ja tantuz za nju).

nisi razumio to sam namjerno stavio na kraj da se oznaci da masa ovaca i ovnova moze biti veca i sam se uvjeri ali opet kazem da nisi mjerodavan da mnogo omalovazavas ovu ovcu jer nisi nijedno vidio uzivo

Naravno da nisam merodavan,ali imam trenutno dosta slobodnog vremena pa sam mogao da uporedim ono sta je pre izjavljeno a sta se sada iznosi tako da sam dosao do zakljucka da se "mozda" ranije niste lepo izrazili.Jel ja sam ucio pismo po Vuku "Pisi kao sto govoris, citaj kao sto je napisano".No dobro odo radit nesto pametno.poz

Evo kako sam ja proveo danjasnje popodne, a sutra ide kupanje sugovanom. Prvi put sam sisao ovce u zivotu. Dvije ovce (doduse jedna je imala manjak vune) sat i po vremena.
5l6u6a.jpg

2is8i7m.jpg

Sta mislis da sam ja ne pravi se nesto velikim srbinom jer sam isto i ja ucio mozda se nisam dobro izrazio slazem se
idem i ja nadam se da ce neko od pravoh odgajivaca postaviti sliku ovnova koji imaju preko 12o kg kao sto je to Enes

Petrovo nemoj se dzaba zamarati najlakse je drugima omalavazavat robu i ne vjerovati aa ja cu dokazati tvoju tezu kad si rekao sve je do ishrane

ako imaju ovoga normalno da ce imati i masu to znaju vise i ptice na grani ali bitan je i soj da bi se dostigle cifre preko 100 kg.

---------- Poruka napisana u 21:17 ---------- Prethodna poruka je at 21:16 ----------

Ovi ovnovi su imali prosjeka 60 kg prodao sam ih nedavno, jedino ovaj bez roga je imao 96 nakon sto je omrkao 20-ak siljezica

Zarius011 lepa frizura:haha:,Vojvodo bas se lepo razgovaramo i kulturno,ne moj odmah:udri:,pusti malo i rasprave tako se najlakse uci,ipak chat je u pitanju.
Petrovo niko ne omalovazava vlasicku,nego po vasem iznosenju ona je super tovna,izuzetno mlecna jos samo malo veca plodnost i to je najbolja na svetu,ako je tako u BosnI treba zakonom zabraniti druge rase,pusti bre to ko je veci srbin,mani se toga,Nego ti nas lepo pozoves da mi vidimo i probamo na raznju i ako si u pravu jedemo i pijemo o nasem trosku a ako nisi meni kofu sira i jedno peceno jagnje ili jare sve jedno,i nadam se skorijem uvozu vlasicke u Srbiju da se vise ne glupiramo sa W ili ne daj boze IDF

Poslednja izmena:
Hvala Mirko!:haha:Nije na odmet malo rasprave, samo da ne predje u ruzne rijeci! A iskreno, mislim da je ovo na granici! Zato momci, hajdemo mi da popijemo nesto, nama svima u zdravlje!:ppozdrav:

Ma kakvoj granici,ja sam bas uzivao i nisam osetio preterivanje prema onome sto sam izneo niti sam ja bio nesto ne vaspitan,mene drugar zvao da mi sisa ovce ne znam da nije rano,e bas cu snimiti pa da postavim.

mislio sam na raspravu izmedju petrova i sike. da ne preraste u svadju. A ne bih ja jos ove dvije ovce sisao da ih nije suga napala. ostale cu u aprilu.

ovako je to izgledalo svake godine krajem aprila

---------- Poruka napisana u 22:13 ---------- Prethodna poruka je at 22:09 ----------

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh