Chat u ovčarstvu i kozarstvu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Evo npr jedna ovakva slika cija je rezolucija 4000 x 3000 kada se postavi direktno na forum je ubistvo za clanove sa sporim internetom, govorim iz iskustva i najcesce ti clanovi nemaju mogucnost da pogledaju slike jer toliko optereti interenet da nece cak ni stranicu na kojoj se nalazi slika da otvori. Mislim da je cilj onih koji postavljaju slike da ih svi koji posecuju forum vide, a ovo je najbolji nacin. Nema ljutnje ali tako moramo(mislim na sve nas) da radimo ukoliko hocemo da budemo kolegijalni. Mislim da ne smaram jer je sva ova frka da se poboljsa ovaj nas deo foruma:ppozdrav:

Enesss89 sad uzimam pusku i idem u moj ovcarnik,pucacu nasumice u pocetku a pri kraju nisanim da nesto ne prekostane,jes ti stvarno naveo da ona dva siljega imaju pojedinacno preko 100kg pa po visini ograde nisu vislji od 50-60 cm.Steta sto mi je Turbe daleko.pozzzzzzzzzzz

Momci dobro jutro! Vidim da je bilo u pucanja sinoc!:ppozdrav: Ako uspijete danas mi odgovoriti na ono moje pitanje od sinoc, vezano za ivertin. Da li se smije dati po treci put ovci kjoja ima sugu? Izvrsio sam revakcinaciju, ali kako sam procitao to se radi poslije 7 dana, a ne poslije mjesec i nesto.

Mirkopozega razlika je vlasicka pramenka i ovca koju ti drzis i u mom kraju ima ovaca koje ti drzis tako da znam a meni nije cilj da lazem potrudit cu se da napravim video klip kad u maju budem vagao na vaseru ovnove i samo cu ti reci da ovnovi vlasicke pramenke pravog soja mogu da imaju i po 150 kg

skroz lijevo je trecak vagan 140 kg

Poslednja izmena:
Mnogi nisu vjerovali ali kad su dosli i vidjeli "pali su na guzicu" ovo su ovnovi od moje kolegice ima profil na facebooku Sabina Vrhovac nek udje i pogleda ja imam problema sa upload-om slab mi racunar pa nisam postavio svoje imam samo jedan video, danas je kod nas bila pijaca i covjek je dotjerao januarske janjce prosjek kila 30 u cifri od 27 janjadi sto je zadivljujuce

View My Video

Lijevi je siljeg snimao u 10 mjesecu mrka siljezica

To je to stadooo od moje prijateljice :D

---------- Poruka napisana u 11:53 ---------- Prethodna poruka je at 11:48 ----------

Mirkopozega pogledaj slike sto je postavio miladinovic i dobro citaj komentare narocito gdje je siljeg sto sam ga i ja postavio u grupi Vlasicke pramenke zaista se divim ovoj djevojki malo je danas zena da hoce raditi a narocito imati kvalitet kao Sabina, prije par godina kupila je 40-ak komada od mog komsije i danas kao sto se vidi ima vrhunsko stado....i samo sad nemoj ulaziti u staluu da pucas :p

al nemozes reci da ti ovnovi nisu hranjeni zitom u stali

---------- Poruka napisana u 15:04 ---------- Prethodna poruka je at 15:01 ----------

Mirko ako ti treba koji kalasnikov samo dodji kod mene ovde ostalo Zastavinih:haha:i sankduk metaka da tu uspremim za put

Niko nikom ne brani da hrani, svako i meni govori dao si im po tonu aa ustvari svi bi volili da imaju ovnove ko ja al ne mogu doci do soja pa onda im ostaje samo da pricaju, ovnovi su u stali od 1.12 tad se zadnja siljezica oganjala i onda su u stali na hrani, ako si nekad vidio da ovnovima se nabora lice to se zove tzv uskoranost i kad ovan bude takav spreman je za mrku....

E super lepo se ispucaste,ja sam pusku podmazao zao mi da je prljam,a ovce cu pokloniti nekome,
enessssssss aj napravi video zapis ovce i ovna gde ces metrom premeriti visinu grebena i duzinu grla,i jos jedna stvar u ovo doba ojagnjene ovce prosek 105kg,znaci utovljene cca120kg
Dali je neko imao priliku da vidi sjenicku ovcu od 100 kg(osim miladinovica i sjenicaka)imate li predstavu kako to izgleda a ima drugi tip vune od vlasicke tj,kracu vunu,e izgleda da se UPLASIS(uz to ima visok procenat gena W),nego nije umesno s moje strane da komentarisem ovcu koju nisam video uzivo,ali po slikama moj zakljucak je takav,i namece mi se pitanje dali je moguce,meni nije i nece biti dok ne vidim UZIVO.pozzzzzzzzzz i ne zamerite,necu vise komentarisati

Pa prijatelju nisi nista trebao pricati i potcjenjivati dok ne vidis a ja sve sto sam postavio na forum stavio sam i argument ali ubjedjen budi da cu napraviti i tu metrazu kako ti kazes ja se uopste ne ljutim imas pravo da ne vjerujes i ljudima koji drze vlasicke ovce godinama bilo je to smjesnoo vjeruj mi ali kad su opklade padale ondaa je bila druga prica....pozz

ja nisam video Vlasicke uzivo tih tezina pa cu se suzdrzati od komentara
sto se tice grla koja su teska preko 100 kg, zenskih, bilo da su npr W ili Sjenicke il Cigaje(tovne rase su nize i sire pa to nije toliko impozantno) ta grla izgledaju bas sto rece Mirko da se uplasis od njihove visine i gradje

jeste to enes al svi mi gledamo racunicu ovan pojede puno kukuruza a onda tebe nema ni u romingu
ubaci nam jos koji video sa vasara ako imas ili iz mrke

Pa prijatelju nisi nista trebao pricati i potcjenjivati dok ne vidis a ja sve sto sam postavio na forum stavio sam i argument ali ubjedjen budi da cu napraviti i tu metrazu kako ti kazes ja se uopste ne ljutim imas pravo da ne vjerujes i ljudima koji drze vlasicke ovce godinama bilo je to smjesnoo vjeruj mi ali kad su opklade padale ondaa je bila druga prica....pozz

Ja rekoh da cu cutati al evo jos jednom(al sam od reci)ja postavim ovcu W istih mera kao ta vlasicka i izmerim je ,jos bolje sjenicku,da je dzaba ne uvoze u Bosnu i ne prave ljudi greske.Enesssss veliki pozdrav i aj da zabatalimo raspravu.:ppozdrav:

Petrovo kad smo kod racunice ovnovi su mi pojeli od 12 mjeseca po komadu 100 kg dvije vrece a znamo da je kukuruz bar kod nas vreca 20 KM i kad uzmemo da rasan ovan na vaseru ide od 300 do 500 eura uzmi ti pa sracunaj ima li racuna ili ne, nema racuna kad ga ti platis 500 maraka zato ljudi i ne uspijevaju da nahrane kao ja skontaju se i vide da ih nema nigdje a uvjerio si se da sam na piku prodao 11 siljegova koje nisam ni vilasio ni nista samo da mi pokriju troskove prodao sam i po 270 KM ewo siljeg od 70 kg
ali nije valjao za ostavit rogovi mu slabi...nemam od proslog vasara klipova nisam znao za ovaj forum ali ovaj put ce biti slika i videa to obecavam

Mirko dok imas mene to ti je moral jer dobro je imati konkurenciju heheh pa ljudi smo da se raspravljamo ali u granicama normale pozzz

Konkurencija je pozeljna,mislim na one sto imaju bolja grla od mene(kad je u pitanju idf)jer uvek imam gde kupiti nesto za priplod,sto se tice vlasicke,nismo konkurencija,ali je lepo videti druge rase,i raspravljati o njima tako uvek nesto naucimo.CEKAM MERENJE(metrom)
I jos nesto voleo bih videti nekog siljega(80-100kg)pred sisanje i posle sisanja(uslikaj).Jel imaju kod vas usne markice.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh