Chat u ovčarstvu i kozarstvu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imam prijatelju sve to sto tebe zanima, ovan siljeg tek osisan pocela da mu se kovrdja vuna samoo dok odem kod prijatelja da mi prebaci slike i ja sam nestrpljiv da ih postavim a maloprije sam slikao svoju janjad od kopilica, imaju markice samo nisu jos stigle za 2012 godinu ja cekam iz veterinarske da mi jave da mogu markirat janjad i ovce jer ne mozes prodati nista ako nemaju markice bar je tako kod nas a pogotovu odvuci ih u neki drugi kraj bez pasosa to je nemoguce....

Mislio sam snimak siljega neposredno pre sisanja i nakon sisanja,znaci u intervalu koji je potreban za sisanje,ili jos bolje ceo snimak od hvatanja ,sisanja i pustanja,da to bi bilo pravo.

Razumio sam sta mislis potrudit cu se obeco sam postaviti klip davanja tableta na moj nacin i to cu uraditi, snimiti cijeli ritual sisanja...

jel ovo Pero na slici
cuo sam o njemu i ti si mi prico al da ovakve ovce ima to nisam znao vrh su mu ovce

Da to je Pero iz Kiseljaka vidio si njegove ovce i ovnove a ipak svake godine moje pobjede na vaseru samo sto ja nisam prije slikao svoja stada ali bicee slike i mog stada hehe nego da ja ne pricam sta mislite koliko ova ovca ima kila Pero nije mali covjek ovo je cisti dokaz da vlasicka pramenka moze imati preko 100 kg hvala na ovoj slici dokazao si moje tvrdnje i mislim da vise niko nema nedoumica

postavicu ako nadjem i slike tvoji siljegova samo stavi na pik slike ja cu ih preuzet i postavit ovdje

Imam ja slike od onih sto sam prodao siljegova na racunaru i onog trecaka s jednim rogom ako hoces mogu neku postaviti, nemam noviji slika sve sto sam imao postavio sam na profil i tamo u tvoju grupu vlasicka pramenka slike i video zapise mog stada..

Ovca je sigurno teza od Pere on ima jedno 58 kg,koliko su dugi pramenovi vune kod ovih ovaca onako od prilike

Sto rece mirko ne verujem da Pero ima vise od 60kg.A da ove ovce imaju preko 100kg isto tako ne verujem.

P.S ova ovca ima min 10cm dugacku vunu ako ne i vise.

ajde molim vas ne pricajte gluposti i recite da nemozete se pomiriti da ima ovca preko 100 kg vidi se da je vlasicka izvorna
a covjek ima bar 80 kg sto kaze Enes Pero nije mali covjek mozda pomrsav ali vidi se da ima visine odredjene

Koliko j e ovca teska u to ne ulazim, ali da je vrhunsko grlo to jeste! Da mi je imati stado sa ovakvim ovcama je*o sve ostalo!

Poslednja izmena:
Ja sam isto licno video kod coveka kod nas ima cigaju pretezno i ima par komada te bosanke kako je ovde zovu i mogu vam reci da su pokrpupne ovce sigurno 80ak kila i to dok doje jagnjad...

@enes lepo kantar i snimi merenje lepo kad nadjes vremena i okaci da se vise ne prepiremo oko procene Perine tezine i visine i merenja njegovih grla(a grla mu bar po slikama izgledaju odlicno aga Kadric je vec to kacio)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh