Chat u ovčarstvu i kozarstvu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
hvala drug! Da Engemyicin, nikao da zapamtim.

Kad cistis papke Engemiyinom vodi racuna da papak nije vlazan jer onda nema efekta, prije spricanja po papku uzmi rep od ovce i provuci kroz papak (ukoliko ovca ima rep) tako ce ucinak spreja biti bolji s tim da si dobro obrizo papak ukoliko je to bilo potrebno i drzi ovcu 1-2 minute dok se sprej ne stvrdne i ovca vec sutra staje na nogu...

Kod nas nema metilja, a nema ni hlada na paši.Letos kada su bile one vrućine, puštali smo ih u 05.30 ujutro i šta urade do 08.30-09.00 to im je , a popodne od 17.00 pa do 21.00-22.00.

nema potrebe da im se drzi jezik,drzis za vilicu donju,crevo guras sa strane ona otvara usta sama i crevo ide iznad jezika,procenis koliko crevo treba da ide u grlo i samo drvetom izbacis tabletu koja je zaglavljena na vrhu creva(crevo lepo obradjeno i malo mekse da ne povredjuje sluzokozu usta)

Miladine moze crevo kao alternativa,ali postoji aplikator sa kojim nema greske, tehniku si objasnio samo sto aplikator ima odgovarajucu duzinu tj.i gura se do kraja,uspesnost 100%

Mirkopozega na koji nacin po ovci ti vidis da je uspjesno data tableta? De objasni ponasanje svojih ovaca nakon sto im das tablete, jer nemoguce je da poslije pravilnog davanja nilzana ili neke druge tablete za metilj da se ovca ponasa uobicajeno.....

Nisam pratio ponasanje ovaca,ovca proguta tabletu to sam siguran i dozu uvek dam za najmanje 50% vecu od preporucene,znam da je uspesno jer ovca izgleda ovako

Poslednja izmena od urednika:
pravilo barem kod mene ovca ne ide na pasu dok rosa ne ustane mogu one ljeti sto kaze Enes da pasu do ponoci kad je topla noc ali ujutru voditi racuna samo se metilji kace

Dobro prijatelju nisam ja nista lose mislio samo sam htio da drugi ljudi koji citaju saznaju nesto novo nisam ja rekao da terapija nije losa ni neuspjesna nego samo da objasnis..a kad smo kod toga moje izgledaju ovako siljegovi preko sto kila za navrsenih 15 mjeseci zivota a imam i nove fotografije samo nisam prebacio na racunar siljeg 123 kg juce vagan i pet vagani ovaca prosjek 105 kg

Poslednja izmena od urednika:
Enese kod tebe samo sampijoni ispadaju svaka cast na kvalitetu jesi imo trojki ili cetvorki ove godine
ubaci slike velikih ovnova

To je onaj ovan sto sam postavio tamo video klip ne znam jesi gledo pasu s kozom izdvojeni od stada...a imam trenutno 90-ak janjaca bila je samo 1 trojka ali zato je bilo 35 bliznadi ja sam prezadovoljan, trenutno mi se jagnje siljezice do sada se ni jedna nije obliznila ali ni ne ocekujem jer su mlade, slike ce biti uskoroo dok prebacimm znas da ja postavim sta obecam...

naravno odgovoran covjek
kod mene je ovca u prvom jagnjenju dala dvojke ali kada ide nakopile bolje je jedno

---------- Poruka napisana u 19:20 ---------- Prethodna poruka je at 19:16 ----------

neznam jesi pratio da kod malih jagnjadi muski vuna u starosti od 20 dana pa do jedan mjesec pocne rasti oko njuske ispod ociju duz sve do nosa shvatio sam da je to dobar znak i da se samo javlja kod vrsnih jagnjadi

Dobro prijatelju nisam ja nista lose mislio samo sam htio da drugi ljudi koji citaju saznaju nesto novo nisam ja rekao da terapija nije losa ni neuspjesna nego samo da objasnis..a kad smo kod toga moje izgledaju ovako siljegovi preko sto kila za navrsenih 15 mjeseci zivota a imam i nove fotografije samo nisam prebacio na racunar siljeg 123 kg juce vagan i pet vagani ovaca prosjek 105 kg

Stvarno se divim ovim siljeganima sto rece da imaju preko 100 kg,ovce koje sam ja postavio su 86-87kg(merene na izlozbi u Pozegi),a siljeg sa godinu dana 96kg,definitivno nije za poredjenje sobzirom da ti gajis pramenku,kod mene nesto nije uredu.da ti nesto posteno kazem,ne da si preterao sa kilazom nego nema dalje bar sa ovom dvojicom sa slike,neverujeem da is mislio na kilazu oba zajedno.bez ljutnje

Nekoliko dana nisam bio na forumu, dodjem i zateknem haos. Ljudi ja stvarno ne znam sta je problem oko postavljanja slika, pa do sada bih deca u obdanistu naucila da da ih postavljaju. Za sve evo jos jednom:

Umanjene slike postavljajte, sa prikazom, evo uputstva - http://poljoinfo.com/showthread.php?...slike-u-poruci

Može i preko http://www.imagebam.com/ i http://www.imagetitan.com/ , vrlo jednostavno, nije potrebna registracija.

Članovi koji imaju poteškoća sa postavljanjem umanjenih prikaza neka se obrate bilo kom uredniku radi detaljnog objašnjenja preko privatnih poruka.

Svaki naredni post koji bude postavljen sa slikom u punoj velicini ce momentalno biti izbrisan!

da li se smije dati iverktin po treci put ovci koja ima sugu? prvi put je dat prije mjesec i nesto, a prekjuce po drugi put, tj revakcinacija. ali je proslo previse vremena jer citao sam da se revakcinacija protiv suge vrsi poslije 7 dana. nisam znao da je tako, inace bih to uradio kad je trebalo.

bato87,mislio sam na sedeljku cobana:veseljak:: i ovcarske pse,a ne na avlijanere::samo bes:: koji ti ne daju da preskacec ogradu/tarabu i cinis dobra dela::000::,e sad izvini na preterano koriscenje smajlija,pozzzzzzzzz batice

Nekoliko dana nisam bio na forumu, dodjem i zateknem haos. Ljudi ja stvarno ne znam sta je problem oko postavljanja slika, pa do sada bih deca u obdanistu naucila da da ih postavljaju. Za sve evo jos jednom:

Umanjene slike postavljajte, sa prikazom, evo uputstva - http://poljoinfo.com/showthread.php?...slike-u-poruci

Može i preko http://www.imagebam.com/ i http://www.imagetitan.com/ , vrlo jednostavno, nije potrebna registracija.

Članovi koji imaju poteškoća sa postavljanjem umanjenih prikaza neka se obrate bilo kom uredniku radi detaljnog objašnjenja preko privatnih poruka.

Svaki naredni post koji bude postavljen sa slikom u punoj velicini ce momentalno biti izbrisan!
Zato ja nekacim slike u ovcarstvu do daljnjeg

Stvarno se divim ovim siljeganima sto rece da imaju preko 100 kg,ovce koje sam ja postavio su 86-87kg(merene na izlozbi u Pozegi),a siljeg sa godinu dana 96kg,definitivno nije za poredjenje sobzirom da ti gajis pramenku,kod mene nesto nije uredu.da ti nesto posteno kazem,ne da si preterao sa kilazom nego nema dalje bar sa ovom dvojicom sa slike,neverujeem da is mislio na kilazu oba zajedno.bez ljutnje

Nema ljutnje ali ja nemam razloga da pretjerivam samo kazem istinu sto se moze i provjeriti vagani su na vaseru, takodje i ove sto sam napisao kilaze moci ce se provjeriti 6.5 na vaseru u Turbetu.......:D

---------- Poruka napisana u 22:47 ---------- Prethodna poruka je at 22:41 ----------

Petrovo to je do sojaa kad raste vuna oko ociju....:D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh