Chat u ovčarstvu i kozarstvu 2

u svakom poslu ima problema i ako se posle svakog problema odustaje onda ce se svaki naredni posao zavrsiti kao predhodni

Hvala na ohrabrenjima ali realno moja situacija nije za ovce.za isterivanje na pasu nemam ni uslova ni vremena jer radim u firmi,a vidim da im ne godi u zatvorenom,em sto hrane ne mogu skupiti da bi one bile zadovoljne,po ceo dan bleje,a lepo ih hranim,vec mi i komsiluk zamera,i onda kad docekam to jedno jagnjenje u toku godine ona ojagnji jedno,a ja ne stignem na vreme i ono se ugusi,ili odbaci jagnje.i sta sam onda radio godinu dana?ne sporim da od ovaca moze da se napravi posao,uveren sam u to,samo ja trenutno nisam u situaciji za takav posao.

Ako nije protivno propisima,pozvao bih clanove foruma,pogotovno clanove koji posecuju forum ovcarstvo i kozarstvo da se izjasne da li misle da bi vracanje pojedinih clanova foruma koji su banovani doprinelo boljem radu ovog dela foruma.da se razumemo mislim da ljude koji nisu vredjali i pravili problem,prvenstveno na Rajka iz Gornjeg Milanovca koji je napustio onaj drugi forum i izrazio zelju da se vrati ovamo,slozicete se da bi nam njegovo iskustvo dobro doslo ovde,Ne zelim ovim da se mesam u posao moderatorima,ili bilo sta slicno,samo da cujem misljenje ostalih kolega.

za rajka kao odgajivaca imam samo reci hvale , a posto sam ga i licno upoznao covek je potpuno ok i bas bi voleo da mu se omoguci povratak

Da ne bi bilo neke zabune sa ovog foruma niko nije proteran, samo je određenom broju članova onemogućeno da pišu na forumu. Oni su i dalje mogli da prate šta se piše vezano za ovu oblast poljoprivrede. Kao što je Rajko primetio da svako odgovara za svoje postupke, tako da se ne bi moglo generalizovati da su svi koji su isključeni sa foruma jednaki.

Za većinu tih ljudi bi bila uvreda izjednačavati ih sa pticom (feniksom).

Nisu ni umaticene nit se jagnje vansezonski,osim jedne.onda je hranim cele godine a ona ojagnji jedno i jos ako mi to jedno ugine sta sam onda radio?

Ako rasprodam tesko cu opet kupiti...od letos se ponovom bavimo tovom junadi,iako je bilo problema u pocetku sad mi je jako jednostavno da gajim junad pored posla,sto se za ovce ne moze reci.Da ne spominjem sto ce me neko od komsija upucati,cim malo oduzi dan one bleje ko popizdele,a junad kad ujutru nahranim,udjem popodne da im dam opet oni leze i prezivaju.

Nisu ni umaticene nit se jagnje vansezonski,osim jedne.onda je hranim cele godine a ona ojagnji jedno i jos ako mi to jedno ugine sta sam onda radio?
Kolega bolje je drzati 5 pravih ovaca nego 15 osrednjih,i nije u pitanju samo genetika nego i ishrana (50%-50%). Napravi selekciju i ostavi (ili kupi) nekoliko najboljih i hrani ih po ps i rezultati nece izostati... Vidim da ti je problem hrana,zato manji broj kvalitetnih ovaca i full ishrana i :cool:

To bih ja lako resio,problem mi je da im napravim ispust,ogradio bih ja njima plac elektricnim pastirom,ali se bojim ako ih ostavim tu nocu da mi ne nestane koja.
Jel se vama desavalo da vam kradu ovce?

Nazad
Vrh