Chat u ovčarstvu i kozarstvu 2

danas se ojagnjila prva, decak i devojcica, ajde pa svima "nek hiljade" :ppozdrav:

- - - - - - - - - -

da li neko zna gde moze da se naruci vestacko mleko za jagance... hvala

Srećna slava svima koji danas slave !!!

kume-srecna-slava.jpg

postovane kolege, zbog nedostatka vremena, molim da mi neko pomogne gde da pronadjem ako je neko pisao o znojenju ovaca, ima ih nekoliko mokre kod a su pokisle. ostale su sve u redu, bilo ih nekoliko i prosle godine, al sad jedna siljezica kao malaksala teze ustaje, normalno jede, preziva al tesko ustaje i znoji se ko da je na kisi.

hvala unapred

Kod mene je jedna ovca uvijek mokra dok su ostale suve, sad mi je to vrlo cudno o cemu bi se to moglo raditi, inace tavan od stale je od dasaka i ima vise otvora na njemu za cirkulaciju vazduha

Sta moze da bude jagnjetu od nepuna tri dana da od jutros nece da doji , lezi , ovca ga gura da doji a ono samo lezi. Drugo jagnje , ( blizanci ) ne pokazuje nista slicno? Ima li mu pomoci ili da se pomirim s tim da ce da lipse?

Nije to do ovaca vec do objekta,verovatno si ga ususkala zbog jaganjaca pa nema ventilacije i sva para koju ovce ispustaju ostaje na njima.

al samo 3 a ima ih vise od 50 to mi je cudno a ima ventilacije, nisu ususkane dva ispusta na tavanu da vuku vazduh a ne prave promaju. da ima vlage ne bi li trebalo da se znoje sve, :sta: pokusacemo da promenimo nekako ventilaciju pa da vidimo.

Onda nije ventilacija,probaj da izdvojis njih 3.
da li su ti sve ovce iste rase,hocu reci da li im je isti sastav krzna-vune.isti problem i ja imam.ove godine moram da montiram ventilator.ovce rase wirta i slicne imaju taj problem,dok sarole apsolutno nema kao i njegovi melezi.zakljucak je prost imaju razlicitu vunu.od ove godine imam i idf pa cu videti kako se oni ponasaju.

evo da i ja u necemu budem prvi - srecna vam nova godina sa puno uspeha u njoj (predruzuju se i moja deca koja jedva cekaju da zavrsim pa da igraju igrice ).

Puno srece i zdravlja svim kolegama i forumasima kao i njihovim porodicama i poznanicima u novoj godini i topli pozdravi iz Macve.

Nazad
Vrh