Ima li ovna u njihovoj blizini?
Samo 2 muska jagnjeta rodjena 2-og aprila, ostatak mi je sve u zenskom rodu (ne racunajuci 2 sina i mene

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ima li ovna u njihovoj blizini?
Meni su rekli da postoji mogucnost da se koza razmuze iako nije radjala, cudno al istinito. Probaj opet da joj dovedes jarca, a ako hoce muzi je.Ljudi desavaju se neke cudne stvari kod mene, imam 2 proslogodisnje jarice koje se nisu parile. Dovodio sam jarca i video kad se njihova majka parila i ona mi je ojarila 2 zenska jareta (to su oni planinari iz predhodnog posta). Jarac je bio sa njima nekih 4-5 dana i onda je vracen vlasniku, koza se ojarila 24-og marta a danas primetim kod ove dve proslogodisnje da pustaju vime i veceras cak izmuzem par kapi mleka iz njihovih vimena. Da su se parile u vreme kad i majka ojarile bi se pre mesec dana, stomaka nema, nikakvih znakova gravidnosti nema, a one pustaju vime i mleko.
Imate li kakvu ideju sta se desava?
Moras imati umaticene i ovce i ovna,i onda kad se prvi put ojagnje podnosi se zahtev za subvenciju za tekucu godinu,dobija se te 4000 po ojagnjenoj ovci i valjda 4000 po ovnu.Mislim da ti sigurno treba pedigre ili njegova kopija i zahtev,ali najbolje proveri u veterinarskoj stanici.Grla za koja nemas pedigre sad legalno nikako ne mozes umaticiti,samo kupovina novih grla sa pedigreom ti donosi uslov za subvenciju.