malaksalo
Član
Sve su mi ovce ojgnjile po jedno.Valjda to tako mora.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
zasto mislite kolega da to tako mora?broj jaganjaca zavisi iskljucivo od ovce,odnosno njene genetike,ishrane zdravlja itd...npr.ja imam ovce koje se zadnjih 5 jagnjenja 5 puta bliznila,imam jednu koja je 10 godina se jagnjila samo jednom jedno jagnje ojagnjila sve blizanci,a koja mi dva puta uzastopno ojagnji jedno jagnje odmah ide na klanje ili je prodajem,makar progovorila nemacki...Sve su mi ovce ojgnjile po jedno.Valjda to tako mora.
Sta li je sa koleginicom Zmaja?sta li se desava u njihovom stadu?
Jao kolega ja ne znam sta da kazem,od pocetka pratim sta se desavalo koleginici zmajja i koza mi se jezi od same pomisli.kakvo srce morate imati i opstati u ovome uz toliko problema na samom pocetku.nadajmo se da ce sledeca godina biti svima daleko uspesnija,a narocito dragoj koleginici.mada po prirodi ja nikada nisam veliki optimista,uvek vazi ono pravilo kada stvari krenu dobro uvek mozete predvideti koliko i dokle mogu da idu,ali kada krenu lose nikada ne mozete predvideti dokle i koliko lose moze biti?!ja se jos nisam oporavio od soka,kada sam nasao mrtvo jagnje pored ovce pre mesecak dana(sumnjam da ga je ubila namerno ili slucajno),ne u finansijskom smislu naravno,a mogu misliti kako je njima posle toliko izgubljenih grla i neprestane borbe.Nek se zivo i zdravo,prva godina mora biti takva,ipak ste vi sve ovce kupili i usli u nepoznato stado,sledeca godina ce biti daleko uspesnija sigurno.
Zmajjo zao mi je za jaganjce i ovce, ali ti od srca cestitam na lepim vestima, i zalim sve najbolje. Cuvaj se i misli na lepe stvari, ruzne ostavi za sobom. Cujemo se, pozdrav.![]()
Evoo zavrsavamo objekat, a u potrazi smo za nekim kozama, pa videcemo, nadamo se da cemo naci nesto dobro. Za pocetak cemo uzeti nesto koza bez papira, pa videcemo. Trebalo bi oko Uskrsa da uselimo prve primerke u stalu![]()