Chat u ovčarstvu i kozarstvu 2

Savo obrisano, nzm kad pre se napuni...
Hoce druze na slobodu, da pasu, da trcu, lepo vreme ...

Razumljivo,ovca nije zivotinja za stalu,a sta mislite kad bih im napravio ogradjen ispust oko 15 kvadrata za njih 12 koliko ce ih biti letos?Znaci da tu povrsinu ogradim zicom visokom 2 metra i unutra da stavim jasle i tu da ih hranim popodne i da tu budu do mraka?sta kazete?

Pozdrav ljudi. Zeleo bi da pocnem da drzim ovce imam lucerke imam kukuruza jecma a volim i mleko i sir i meso ovcije. E sad posto jako malo znam sta bi mi vi preporucili koju rasu ovaca da kupim. Ja bi voleo da kupim zensku jagnjad pa da ih ja formiram i da ih uhranim pa otom potom razmnozavam. Sta vi kao iskusni ljudi mislite koliko komada za pocetak da uzmem i koju rasu ovaca - jaganjaca? Usput ako neko od vas ima da mi ponudi jaganjce moze slobodno da me kontaktira u PP. Pozdrav

da li je neko prodavao jagnjad klanici i sta treba zvanicno od papira da bi se ostvarilo pravo na 1000,oo din.:sta:

Cigaju pošto mislim da ćeš najlakše da je nađeš u banatu
Druga opcija je u deliblatskoj peščari ima rumunske-bosanske pramenke koja je dosta mlečna i ima jedno stado vitoroge žuje koja je dosta mlečna
postoji i lipski soj pramnke oko smedereva ali je dosta skupa a krupna je i mlečna
Pozdrav ljudi. Zeleo bi da pocnem da drzim ovce imam lucerke imam kukuruza jecma a volim i mleko i sir i meso ovcije. E sad posto jako malo znam sta bi mi vi preporucili koju rasu ovaca da kupim. Ja bi voleo da kupim zensku jagnjad pa da ih ja formiram i da ih uhranim pa otom potom razmnozavam. Sta vi kao iskusni ljudi mislite koliko komada za pocetak da uzmem i koju rasu ovaca - jaganjaca? Usput ako neko od vas ima da mi ponudi jaganjce moze slobodno da me kontaktira u PP. Pozdrav

- - - - - - - - - -

da li je neko prodavao jagnjad klanici i sta treba zvanicno od papira da bi se ostvarilo pravo na 1000,oo din.:sta:
prvo registrovano polj gazdinstvo
drugo obeležena jagnjad od strane veterinara usnim markicama
treće prijemni list od klanice da si dala jagnjad
Ako postoji clan i uredba od min poljoprivrede po kojoj se daju i do kad subvencije ove papire nosis u poljoprivrednu strucnu sluzbu i oni ti popunjavaju papir i predaju dalje a ti cekas uplatu

Nikako da stignem da vam se javim, nabavili smo 5 kozica sa 6 jareta. :)
Slikacu ovih dana pa cu vam postaviti slike.
Tri su se prvi put ove godine kozile, a dve su na trecem jarenju ove godine.
Mesanci su, tako da kad vam postavim slike videce kakve su.
Za sada su ok, mada treba malo vremena da se priviknemo i mi na njih i one na nas.
Evo castim vas sve :ppozdrav:

Od 6000 do 10000 kako koju, sa jaricima.

- - - - - - - - - -

Kako da ubacim slike?
Slikala sam ali ne znam kako da ih ubacim sad.

Super su ti jarici :bravo:

- - - - - - - - - -

Ja sam zaboravila da vas castim bio mi rodjendan 25. ali se zamajala oko koza i otislo mi od pameti. Evo sa zakasnjenjem pice za sve :ppozdrav::ppozdrav:
i torta ::torta::

- - - - - - - - - -

Evo ih prve dve koze :)

- - - - - - - - - -

Ova je najstarija, malo neuhranjena, ali popravlja se.

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

Ove zadnje dve su mi favoriti od ove bele kozice jare jos nema puna dva meseca, a ima skoro 20kg.
:ppozdrav:

12og maja se odrzava izlozba ovaca na Čeneju,to je kod Novog Sada za kolege koje nisu upucene,pocinje oko 7 ujutru,traje do kasnog popodneva,uz takmicenje u kuvanju ovcijeg paprikasa...

Moji ih vode u pasu, svaki dan ujutru i popodne, ne znam tacno ali ovih 6 ne traze puno prostora, recimo da su pustene i na nekih 100m2 pasu dva dana, ali to je otprilike, sve zavisi i sta nadju za pasu, tj brst :)

- - - - - - - - - -

ma nek su ti zive i zdrave pa da ih nakupis 100, mi smo zamenili jagnjice za jarice, sad ih hranim na cuclicu, kako je to blesavo gde se to upentra :).......
Hvala Zmajjo, ma super su, evo od jutros dale vise mleka, pocele su da se popravljaju i podgojile su se.

Ljudi desavaju se neke cudne stvari kod mene, imam 2 proslogodisnje jarice koje se nisu parile. Dovodio sam jarca i video kad se njihova majka parila i ona mi je ojarila 2 zenska jareta (to su oni planinari iz predhodnog posta). Jarac je bio sa njima nekih 4-5 dana i onda je vracen vlasniku, koza se ojarila 24-og marta a danas primetim kod ove dve proslogodisnje da pustaju vime i veceras cak izmuzem par kapi mleka iz njihovih vimena. Da su se parile u vreme kad i majka ojarile bi se pre mesec dana, stomaka nema, nikakvih znakova gravidnosti nema, a one pustaju vime i mleko :sta:.
Imate li kakvu ideju sta se desava?

Nazad
Vrh