Chat u ovčarstvu i kozarstvu 2

Jel neko cuo za Lacauna ovce?
Profesorica sa poljoprivrednog fakulteta mi ih je preporucila i kaze da pomesam njihovo mleko sa mojim kozijim kako bih dobio kvalitetnije sireve.
Imo li neko iskustva sa njima, gde se mogu kupiti i koja im je cena.

Dali dajete seckanu zelenu kukurozovinu kozama ,poslojenu i sa stocnim brasnom posutu ? U nekim malim kolicinama jel smem davati ??

Postovane kolege dugo se nismo culi, nadam se da ste svi dobro kao i vasa stada, da se pohvalimo, danas smo umaticili jednog ovnica i 7 devojcica svrljizanki, takodje zelim da se zahvalim Opstini Pirot i sluzbi za razvoj stocarstva, i da ih pohvalim jer su ove godine pomogli svima koji su nabavljali umaticena priplodna grla sa 5.000,00 din po grlu bez mnogo trcanja i sa svega nekoliko papira u zahtevu. Nase malo stado je dobro jos uvek ucimo. Pozdrav svima i sve najbolje.

daju jos uvek i 50% od ukupne vrednosti sistema za navodnjavanje, opreme za muzu i sirenje, osiguranje useva i stoke 40% od vrednosti, i placaju kamatu za poljoprivredne kredite ko zeli da nabavi neku opremu. svaka cast i ja to kazem.

Pozdrav drugari,bio sam malo na odmoru,na Grckom ostrvu Tasos i imao sam priliku da probam njihovu cuvenu jagnjetinu.dopala mi se zaista,ali nije da je nesto extra bolja od one koje sam jeo po vasarima.25 evra je kila pecenja,a peku ih u onim pecnicama na struju,nista vatra,nista zar.

Bolje ribu da si jeo na ostrvu :osmeh:
za te pare si imao odlicnu kombinaciju riba za dvoje u restoranu, proverena info od prosle godine.
Ja sam trazio sir da nadjem u slobodnoj prodaji ali i bolje što nisam. Po povratku sam čuo od veterinara da im hara bruceloza po ostrvima , i da kao neškodljivo uklanjaju cela stada koja se posle volsebno pojave na drugom kraju ostrva kao one besmrtne krave iz grcke mitologije sto ih je odisej sa druzinom preklao i pojeo pa posle kože počele da se kreću i riču :osmeh: .

Nisam video one ovce koje si ti slikao,tj.postavljao si slike tih ovaca sa tasosa,a obisao sam celo ostrvo,samo neke 3-4 mrljave ovce.Rekao si da si tamo jeo najbolju jagnjetinu,gde si ti jeo?

I ja sam jeo u Teologosu, ne znam koja taverna.Što se tiče ovaca, slikao sam ih na prepad.Naglo zakočio, ostavio auto na sred puta i pobegao u šumu.Kad sam se vratio sa slikom, moja gospođa je konstatovala da definitifno nisam normalan.Žena mislila da mi je pozlilo, a ja vitlam ovce po šumi.

Ja sam bas obratio paznju na njih,jos nam je i vodic rekao da se na ostrvu ljudi pretezno bave ovcarstvom i kozarastvom,ali nista nisam uspeo da vidim.

Zavisi gde si bio na tasosu.
Ja sam bio svojim autom i obilazio sam sve plaze i ostrvo lagano. Ovaca sam najvise video od potosa uz magistralu pa prema limenariji bese i na tu stranu . Od ove luke Limenas bese pa stranom gde su ona mermerna plaza i ostale do potosa skoro da i nema ovaca jer su strmine i guste sume se spustaju skoro do mora. Videcu ako ja imam neku sliku da okacim, msm od ovaca a ne strankinja/turistkinja :)

Nazad
Vrh