ljudi,
ja sam pitao prije mjesec da li se isplati da ostavim posao i krenem sa kozama,
vise ne sumnjam,,,,porodica se saglasila,nas 7-ro idemo u taj projekat
dizem od banke 100 000 km za pocetak (objekat,masine i 100 koza)
sad mi od vas treba jako puno savjeta za izgled objekta (nemam iskustva previse,al moji su drzali ovce prije nekih 20 godina o njima prilicno puno znam) kako se pravi izmuziste....kako da napravim objekat koji ce moci primiti cca 300 koza (planiram se siriti ) i da,,,,,,kad budem postavljao kamen temeljac akobogda....pozivam vas sve na jednu festu na BJELASNICU malo druzenja,malo klope i usput se ogrebem od vas za koji koristan savjet.
kontakt mail:
adnan_sahist@hotmail.com
tell: +387 61 428 226
- - - - - - - - - -
od danas imate drugara na 1600 m nadmorske visine, pa je li koza voli visinu ili ne

nego,mislio sam da zbog malo losijih vremenskih uvjeta (ipak je to planina) idem na ALPINE ima li neko kakvu ideju da li je moj rezon ispravan. Takodje mljekaru sam kontaktirao,nemaju nista protiv da mi placaju mlijeko 1 KM (na toj matematici sam pravio kalkulaciju imate li jos kakav savjet. Imam prostora da posijem zob ne moram je kupovati, ni jecam i njega cu da proizvodim,Pasnjsaci su mi pred nosom pogotovo sikara koja je nepregledna u ovih 30 godina je sve zaraslo,da li im je pasnjak ljeti dovoljan
- - - - - - - - - -
Volio bih da me malo pogurate savjetima i projektima o izgledu objekta,izmuzista i ishrane tu sam truba ili je ovca kao i koza onda nemam problema tu je teorija malo naduvana,a u praksi je sve puno jednostavnije,dajes sta imas,koliko imas i kako imas