Chat u ovčarstvu i kozarstvu 2

Cika Dusko opustite se Sika se nameracio na nas,prvo nas je pljuvao,pa izmislio da mu je neko obrisao p.p.,sad kuka da mu je neko menjao potpis na kraju ce biti da nije ni te uvredljive poruke on pisao.

E pa Vidite ja sam ateista i ne radim u crkvi i poštujem samo lekarske nalaze, a crkvene nikako.
Oko tih velikih slova me nemojte ispravljati jer to je ovde u ovim krajevima stvar kulture.Da pišem u ovčarstvu neću jer mi takvo društvo ne odgovara jedino ću biti tu da vas kontrolišem i nećete nagovoriti ni administratore da nam skinu tu dužnost.Ako Vam tako ne odgovara slobodni su vam i drugi virtualni forumi.
A Vi da prepoznate da li je neko šizofreničan morate početi od sebe pa se dobro izanalizirati.
Zato što je poslan od strane vrhuške onog foruma da nas provocira, ali mu nešto ne ide od tastature, a kamoli da se lično vidimo.

нико ти није дао налаз, ако ти треба сам га тражи. Ја сам ту због овчарства, а не због ничијег ЕГА.
"Da pišem u ovčarstvu neću jer mi takvo društvo ne odgovara jedino" па шта тражиш овде?
"jedino ću biti tu da vas kontrolišem" можда си атеиста, али глумиш малог бога (ето и то сам приметио)

ДА ПОДВУЧЕМ: УБИЈАШ ФОРУМ , уреднику треба форум да буде битан, а не ЕГО.

@Dejan26

Izvinuo sam se tebi zato sto sam time mislio da stvar oko tvog vracanja privedem kraju. I sada stojim iza toga da jedan urednik na vulgarnosti upucene od strane clana ne moze da odgovori istom merom, nego za takvo ponasanje ima uredjivacke alate, kartone i banove. Ni slucajno nisam pomislio da si ti kulturan i pametan decko kada javno mozes da pises vulgarnosti. Napisao sam ti da do bana treba jos puno opomena da dobijes ali od mene. Ja sam obican urednik i u to vreme kada sam ti pisao pp ( pre 2-3 meseca) nisam mogao da banujem u cugu. Veruj mi da ni sada ne znam ko te je banovao ali znam zbog cega sto ne mogu i ne zelim da odobravam. A za prljavstinu koju si naneo Bati ce ti on sam najverovatnije nesto napisati ili reci. Sto se tice prijave ja je necu i ne mogu podneti posto nisu meni upucene reci (gadosti) koje si napisao. Veruj mi samo zbog tvojih godina i nezrelosti to stoji tamo gde treba.

Poštovani forumaši,

već duže vremena sam opterećen obavezama i ne uspevam pratiti dešavanja koja su na forumu. To je jedan od razloga mog izostanka. Tako mi nije jasna geneza i pozadina svih razmerica, nesuglasica i različitih stavova.
Drugi razlog je što pojedini učesnici koriste već duže vremena više "imena" (forumaši znaju dobro za takve slučajeve), a to neki administratori dobro znaju i tolerišu, (primer gospođe koja poravlja diferencijale na teškom traktoru i sl.) i što je postojala situacija vređanja pojedinih članova na nacionalnoj osnovi i širenja mržnje prema narodu kojem pripadam. To je u potpunoj suprotnosti RIPA pravilima (poznata situacija od zimus na temi ovčarstvo). Verujte, ružnije reči nisam čitao ni na jednom forumu, a član sam mnogih. Takvim postupcima se stiče utisak da je forum "nekom majka, a nekom maćeha" i da polako degradira.

Možda je moje mišljenje subjektivno, da je tolerancija bila namerna, kako bi se degradirali pojednin učesnici diskusija, pošto su primetni antagonizmi prema njihovim rečima i delima od strane pojedinih urednika. Poznati su dobro antagonizmi prema određenim rasma ovaca. Nikad se nisam hteo mešati u funkcionisanje samog foruma, ali mislim da je greška napravljena što administracija nije rađena po principu "rasa ovaca-adminstrator-i te rase", a u zajedničkoj problematici (ishrana, bolesti, vuna i sl) više administratora. Sigurno da bi na taj način forum bolje funkcionisao (mislim na ovčarstvo) i da bi daleko bio kvalitetniji.

Koristim ovu priliku da pozovem gospodina Nikolu Vejina (@novii) koji je odgovoran za ovaj domen, kao i ostale odgovorne (ne poznajem ih i nisu publikovani), da pronađu adekvatno rešenje za izlazak iz ove novonastale situacije.

Dalje, pojedini administratori na forumu su plasirali tvrdnju da su svi tekstovi vlasništvo foruma, a ne autora. To je u potpunoj suprotnosti sa važećim zakonskim odredbama i protokolima. Bilo bi dobro da se upoznaju sa pravilima, a ne da pišu prepostavke i šire dezinformacije.

Po prirodi sam konstruktivan i ako će moje skromno znanje i iskustvo nekome koristiti, ostavljam moje napisane reči na raspolaganje publicitetu.

Smatram da nikoga nisam uvredio i ako se neko oseća povređenim, neka mi oprosti.

U nadi da ćete pronaći adekvatno rešenje,

Srdačan pozdrav.

P.S. Ovo sam morao napisati, kao jedan od starijih članova ove forum zajednice. Drago mi je da je tema "romanovske ovce" bila najčitanija na forumu i što sam učestvovao u diskusijama.
Posledice za moje reči snosim u potpunosti.

Емануил!

5wwsw.jpg

Kao sto ovaj miladinovic rece,slika govori vise od 1000reci.

Ne prepoznajem ni jednog moderatora sa ovog foruma, a ni ova dva clana nisam upoznao. Slika je verovatno sa neko drugog foruma...
Sram Vas bilo gospodine "iga1990".

Kolege ovčari i kozari.Nisam bio prisutan nekoliko dana na forumu (godišnji odmor).Vidim da je došlo do velikih promena.Nadam se da novonastala situacija, neće uticati na dalji rad ovog dela foruma i da ćemo i dalje nastaviti sa korisnim diskusijama.

Kolege ovčari i kozari.Nisam bio prisutan nekoliko dana na forumu (godišnji odmor).Vidim da je došlo do velikih promena.Nadam se da novonastala situacija, neće uticati na dalji rad ovog dela foruma i da ćemo i dalje nastaviti sa korisnim diskusijama.

Баш си велики оптимиста Војвођанин...готово сви чланови овог подфорума(сви најактивнији) пређоше на други форум а ти се надаш да неће утицати на даљи рад. Не разумем!?

Ima još ovčara na ovom forumu, pa će valjda biti i razmene informacija.

Uvek je bilo i bice, jedni odlaze drugi dolaze i tako u krug.:ppozdrav:

Procitaosam sve postove od 40 strane pa do ove , i o ovakvom scenariju sam upozoravao al stese prema meni ponasali arogantno .
Oni na onomforumu me ne zanimaju , nek prave komitete i zaradjuju od reklama , neke tamo ljude cenim kao ljude a njihov forum me nezanima.
Kolegu @sarbanca srecem na nekom 3 forumu (sto me raduje) A ovde ........ kako vam ovo uspelo .
Na proteklih 10-ak stranica sam ocekivao da vidim jos 2 moderatora , i nemogu d se nacudim kako ih nema :haha:
Sumnjam da ima clanova ne samo sa 2 korisnicka imena , vec i sa 2 moderatorska imena.

Cujem da se prica o subvencijama i za grla koja nisu umaticena,za grla koja nisu u cistoj rasi.
Ne znam koliko je to tacno,ali ako vi nesto znate o tome,pisite...
Kao...bitno je da imas vise od 40-50 komada i imas pravo na neki podsticaj,na neku subvenciju.

- - - - - - - - - -

Dobio sam informaciju Netacno,videcemo kad izadju uredbe posle nove godine,do tad sve su nagadjanja.

- - - - - - - - - -

Jos jedan podatak imam koji nije na odmet podeliti sa ljudima na forumu,koji za to mozda ne znaju,a to je - za svako kupljeno pripodno umaticeno grlo se dobija subvencija od 5000din, 31.10 2012 je poslednji rok,ali ce verovatno vaziti i za narednu godinu.
Evo i linka http://www.mpt.gov.rs/postavljen/126/4827012.0064.37-1.pdf

Имао би једну молбу: наиме покренуо сам једну тему која није баш нешто популарна, јер сама по себи не спада у нешто напредно и унапређујуће, већ напротив. Али је нешто што у одређеним условима баш због својих карактеристика може бити нешто што је прилично исплативо. Реч је о теми: Екстензивни начин овчарства и козарства . Па ако неко има нека размишљања или искуства у том правцу, рад сам да то поделимо.

Poslednja izmena:
Danas me zove tip iz Vet.stanice i hoće da vadi krv ovcama.Pitam ga kako to misli da sad radimo, ovce počele da se jagnje.Kada smo šišali bilo im je dugo da sede 7-8 sati, letos im je bilo toplo, a kada smo mi vakcinisali nisu imali vremena.
Pitam ga šta ako bude pobačaja ko će to nadoknaditi....ćuti. Mislim da od tog' posla nema ništa.

Da li znate sta je ovo o_O ?Termin joj je 15.decembra ... pre ovoga je isla krv , pa ovo zatim je ovo ispalo pa neki gnoj kao ili nesto slicno ali prokrvljeno je bilo ....
702715_540053186022332_1658252675_n.jpg

Danas me zove tip iz Vet.stanice i hoće da vadi krv ovcama.Pitam ga kako to misli da sad radimo, ovce počele da se jagnje.Kada smo šišali bilo im je dugo da sede 7-8 sati, letos im je bilo toplo, a kada smo mi vakcinisali nisu imali vremena.
Pitam ga šta ako bude pobačaja ko će to nadoknaditi....ćuti. Mislim da od tog' posla nema ništa.
Uvek iste muke. Kod nas dolaze 2 puta godišnje, veterinar me ubedjuje da ih ipak ne izbegavam, ionako je besplatno.

Cujem da se prica o subvencijama i za grla koja nisu umaticena,za grla koja nisu u cistoj rasi.
Ne znam koliko je to tacno,ali ako vi nesto znate o tome,pisite...
Kao...bitno je da imas vise od 40-50 komada i imas pravo na neki podsticaj,na neku subvenciju.

- - - - - - - - - -

Dobio sam informaciju Netacno,videcemo kad izadju uredbe posle nove godine,do tad sve su nagadjanja.

- - - - - - - - - -

Jos jedan podatak imam koji nije na odmet podeliti sa ljudima na forumu,koji za to mozda ne znaju,a to je - za svako kupljeno pripodno umaticeno grlo se dobija subvencija od 5000din, 31.10 2012 je poslednji rok,ali ce verovatno vaziti i za narednu godinu.
Evo i linka http://www.mpt.gov.rs/postavljen/126/4827012.0064.37-1.pdf

Daje drzava za umaticene ovce subvenciju od 5000 ali ne na vise od 150 ovaca.

- - - - - - - - - -

Danas se ojagnila treva po redu , musko jagnje , bice para .

- - - - - - - - - -

Cika Dusko opustite se Sika se nameracio na nas,prvo nas je pljuvao,pa izmislio da mu je neko obrisao p.p.,sad kuka da mu je neko menjao potpis na kraju ce biti da nije ni te uvredljive poruke on pisao.

gremlini psotoje na ovom forum u101 % Ja se uverio licno .

Nazad
Vrh