Chat u ovčarstvu i kozarstvu 2

Po meni ovaj ovan ima sedlasta ledja,nit je visok nit sirok,ni glava mi se ne svidja,kratka spicasta,karlicno uzak,bez ikakvog stava,kristal,to je moje misljenje,jedino ako mu jagnjad brzo napreduju za klanje inace za priplod nikako_Ovce su ti lepe,lepo uhranjene.

Ja imam samo 7 kom ovaca, jagnjad idu na klanje za sopstvenu upotrebu.Cenim tvoje misljenje ali za sada nema bolji ovan .

Ja imam samo 7 kom ovaca, jagnjad idu na klanje za sopstvenu upotrebu.Cenim tvoje misljenje ali za sada nema bolji ovan .

I za te pare, cuti udaraj se u nogom u **greška extra si prosao :ppozdrav:
Mada, nema rabote bez ovna koji je stalno u stadu to sam iskusio na samom pocetku i siguran sam da bez svog ovna necu biti ni jedan dan, taman drzao 1ovcu i 1ovna...

I za te pare, cuti udaraj se u nogom u **greška extra si prosao :ppozdrav:
Mada, nema rabote bez ovna koji je stalno u stadu to sam iskusio na samom pocetku i siguran sam da bez svog ovna necu biti ni jedan dan, taman drzao 1ovcu i 1ovna...
Imao sam i ja svoga ovna ,ali vec bi skakao na svoje cerke posto sam podmladio moje " stado"i zimus sam ga osusio.A sad sam se radovao bilo kakvom ,svakako neostavljam za priplod,jagnjad:ppozdrav:

Koze su mi jako stale sa pijenjem vode a neznam zbog cega. Znam da bez vode nema ni mleka pa ako neko zna razlog neka mi pomogne. HVALA!

Sa cim hranis koze
Ujutro dva sata na pasu pa im zamesam repine rezance i koncentrat. Posle dobiju sveze lucerke po volji pa im ponudim vodui one samo licnu a ranije kad mi dodju sa pase prvo se okupe oko kanti sa vodom. Popodne se postupak ponavlja tako da mislim da su blago receno prehranjene a apetita ni za vodom a bas ni za hranom nemaju. Zasad se toliko ne odrazava na kolicinu mleka ali se plasim za dalje

Postavio sam pogresno pitanje,hteo sam reci dali ste menjali nesto u ishrani,ako kvasite repin rezanac to moze biti jedan od izvora vode,drugi je kako rekoste sveza lucerka po volji kao i ispasa,ako su sve ovo ranije konzumirale i jurisale na vodu onda jedin problem mozes traziti da je tada unoseno vise soli,npr preko koncetrata(ako si menjao proizvodjaca,posto ste iz Subotice Farmkomerc npr.cesto menja recepture ako njih koristite) ili su koristile mieralnu lizalicu a npr.sada nemaju,posto je na nivou stada sasvim sigurno da je nesto vezano za ishranu,ili negde na pasnjaku imaju izvor a da ne znate-eeeeee ja vise ne znam sta moze biti

Vode na pasi nemam e sad pitanje je dali sa rezancima i lucerkom moze da se nadomesti voda koja je potrebna za proizvodnju mleka. Inace koncentrat je VETERINARSKI ZAVOD SUBOTICA a soli sa mikroelementima imaju stalno u jaslama. Zato mene muci pitanje zasto su smanjile pijenje vode jer osim dodatka malo psenice u tu jarmu nista drugo se nije promenilo u ishrani. Sta bi mogao eventualno da sipnem u vodu da bi je zeljnije pile

Kolega nista se ne sekirajte sigurno u hrani imaju kakko Mirko kaze dovoljno vode tako da je to prolazno pit ce one, nece da piju ako se duze vremena ne cisti korito ili kanta zavisno u sta im sipas vodu nafata se po dnu i po stranama (kante) naslage zelene boje pa ovce ili koze slabije hoce da piju ako je takav slucaj samo ocistite i bit ce sve uredu.

Po meni ovan ima cvrstu gradji dobre butove i vrat mesnat soumi nemaju svi zahtjeve ko ti a ni para da samo najkvalitetnije uzimaju
Petrovo poenta stocarstva je dobra genetika i dobra hrana,a pre svega je stocar svestan toga(kod nas cesta pojava,glavni krivac,ogrnicen pristup znanju i genetska odbojnost prema savremenim tokovima i ucenjem).Neradi se o parama meni ili tebi.Za dobro grlo cesto nisu problem pare,nego sto nemas gde da kupis.

Poslednja izmena:
Petrovo poenta stocarstva je dobra genetika i dobra hrana,a pre svega je stocar svestan toga(kod nas cesta pojava,glavni krivac,ogrnicen pristup znanju i genetska odbojnost prema savremenim tokovima i ucenjem).Neradi se o parama meni ili tebi.Za dobro grlo cesto nisu problem pare,nego sto nemas gde da kupis.
Pare su problem i te kako! Dzaba covjeku volja (uopste, nije rijec o nikome sa foruma), ako recimo (navodim primjer) ovan kosta 600 e. Svjestan je da taj ovan ima dobru genetiku, ali on tih 600 e nema. Ne moze da ih stvori kad ima djecu, i ko zna koliko drugih stvari koje su mu prece od tog ovna od 600 e. On ce fino kupiti ovna za 150 e, pa ce prodavati njegovu jagnjad za klanje i opet ce biti zadovoljan. Sto se kaze, sit gladnom nevjeruje!

da li neko moze da mi kaze koja je ovo rasa koze ako je rasna uopste?
picture075s.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

Nazad
Vrh