Chat u govedarstvu

pa zato pitam jel je neko citao pravilnik?

prvobitno je bilo posle telenja jos 3 laktacije sto ti otprilike iznosi 5godina starosti
dakle kad se oteli i dobijes 100k jos je moras drzati 3 godine minimum da bi opravdala starost

pa je kasnije bilo price da su promenili u cak 5 godina u tvom gazdinstvu jer si junicu mogao da kupis nedelju dana pred telenje

ne znam sta pise zvanicno u pravilniku
To skoro niko ne zna (ni ja) a svi su automatski dobili po 100k. Kod mene u selu dobili ljudi po 100k a ne znaju zašto, ne uklapa im se u hektare ni u gorivo a ne znaju šta im je uplaćeno, nisu nigde čuli ni pročitali. E tek je igranka što mora da se čuva ta junica 3-5 godina a mi to nismo znali nego dobili novac po automatizmu, trebalo je da se predaje zahtev ali da ljudi budu upoznati sa uslovima.

taj uslov je postojao na onom sporazumu iz jula koje takodje potpisalo udruzenje gde je glavni Vasic a tada su subvencije bile dogovorene 60k za junicu

kasnije su udruzenje Vasica i udruzenje limuzin gde je glavni Kis,potpisali u avgustu sporazum gde su se subvencije povecale na 100k za junice i 55k za krave

taj sporazum je vrlo sturo izasao u javnost,nema nigde zvanicnog papira da se vidi sta je tamo napisano
bar ga ja nisam nasao

mozda i nema uslova ali treba se raspitati sta je potpisano zvanicno jer su onda povecali subvencije gotovo 70% a odrekli se uslova

evo iz teksta posle sporazuma iz jula

---------Martinović je kazao i da će se u ovoj godini isplatiti jednokratni podsticaj u iznosu od 60 hiljada dinara po grlu za odgoj kvalitetne priplodne junice starosti od 12 do 24 meseca, ali da će uslov za isplatu ovog podsticaja biti da proizvođač na gazdinstvu bude u obavezi da ovu junicu zadrži na poljoprivrednom gazdinstvu za period od minimum tri laktacije, odnosno do pet godina starosti.------

vest iz januara prosle godine,dakle godinu dana proslo

Bas tako. Nigde nije napisano zvanicno da ima period na koji moraju da se drze.Ali to ce biti teska zajebancija,posto su krave naj osetljivije i cas zavrse karijeru zbog ovog ili onog razloga. Niko nije lud da drzi zivotinju koja nema proizvodnju.

Meni je jedan drugar rekao kako je kupio junicu u novembru , koja se teli u decembru prosle godine i nema pravo na subvenciju jer nije sa njegovog gazdinstva ,tj. nije rodjena na njegovom gazdinstvu ..

Meni je jedan drugar rekao kako je kupio junicu u novembru , koja se teli u decembru prosle godine i nema pravo na subvenciju jer nije sa njegovog gazdinstva ,tj. nije rodjena na njegovom gazdinstvu ..
sto onda insinuira tj govori da uslov ipak postoji i to onaj od 3 laktacije do 5 godina starosti,oteljena u gazdinstvu

treba se raspitati,poslati mail ministarstvu jer ako je tako to nije mala stavka uopste

Kupio sam prosle godine 2 zenska teleta, sad su vec junice, planiram da ih umaticim,nisu umaticene, kakva je tu procedura ?

Sent from my SM-A525F using Tapatalk

Nazad
Vrh