Chat u govedarstvu

Kad ga slušaš, dere se ko Mladen Delić na finalu Svetskog kupa.
Imao pre neki dan top uzgajivača sa prosekom od 15 litara po danu.
Nauka je toliko brzo letela iz njegovih ustiju, da nisam stigao još da smislim što sve bilo.

Imam 2 junice oteljenje u drugoj polovini decembra , e sada za njih za ovih 100 000 podnosim ove godine jel tako ?

jel citao neko pravilnik?

sta se desava ako junica(kasnije krava) ugine primer posle 3 godine a uslov je da bude u gazdinstvu 5godina?

I ne može drugačije nego na mućku, tako funkcionišu stvari u mlečnom govedarstvu. 🤣 Eto i ja sam redovno na mućku odjavio ukradena grla.Nisu me mnogo ni mućkali, skoro pa pola godine.

Junica koja dobije 100k mora da se drži 5 godina?
pa zato pitam jel je neko citao pravilnik?

prvobitno je bilo posle telenja jos 3 laktacije sto ti otprilike iznosi 5godina starosti
dakle kad se oteli i dobijes 100k jos je moras drzati 3 godine minimum da bi opravdala starost

pa je kasnije bilo price da su promenili u cak 5 godina u tvom gazdinstvu jer si junicu mogao da kupis nedelju dana pred telenje

ne znam sta pise zvanicno u pravilniku

I ne može drugačije nego na mućku, tako funkcionišu stvari u mlečnom govedarstvu. 🤣 Eto i ja sam redovno na mućku odjavio ukradena grla.Nisu me mnogo ni mućkali, skoro pa pola godine.
U tvom slučaju u smislu zakona i nije moglo biti rešeno.Kako si rešio to samo ti znaš.Ili možda hoćeš da mi kažeš da u matičenju sve ide po PS-u.

Rešeno zakonski na potpuno regularan način bez mućki, mita i korupcije.Policija, vet. inspektor i vet.stanica koja vodi program mera.

Nisu fantomske krave u pitanju da ne mogu da se odjave.Prošle su redovnu smotru i kontrolu 2024 god pre nestanka.Dosta obaveza imamo prema mnogim karikama u lancu, ne kaplju nam samo pare.

Nazad
Vrh