Chat u govedarstvu

Logicno maticiti mora vlasnik krave ili mogu i ja naknadno?

Sent from my 2201117TY using Tapatalk

Logicno maticiti mora vlasnik krave ili mogu i ja naknadno?

Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Oteljeno tele od umatičene majke vlasnik prijavljuje matičnoj službi u roku od 5 dana i tako ga uvodi u evidenciju.
To tele ako je žensko kad odraste i oteli se prijavljuje se teljenje i onda dobija HB broj i vodi se kao umatičeno.

Jel znate da od skoro kad se vade papiri za stoku vikendom i praznikom se placaju duple takse drzavi.Kod mene vet.stanica nece da pise pasose vikendom zbog toga jer se ljudi bune
Pokazali su mi zvanicni mejl od vet.inspekcije koji su dobili kad su pitali zasto u sistemu kad kucaju izlazi dupla cifra

Sent from my moto e(7) plus using Tapatalk

Video sam, cirkus. :)
Pre neki dan sam izvadio papire za jednog ovnica od preko 6 meseci .Kada su preko 6 m muskim grlima se radi jos neka analiza krvi na media visnu q-groznicu i valjda jos nesto, pored redovne krvi. Vadnjenje krvi 2200din,bilet 2000 din (prijava dogadjanja bla bla) + dezinvekcija i transportno uverenje 2200. Znaci da bi nekome legalno prodao musko grlo za priplod treba ti za papire 6400 + 2000 pedigre na kraju + vozikanje tamo vamo posto je od mene mesto gde se radi dezinfekcija nekih 20 km. Izadju papiri na 9000+ PO KOMADU. Katastrofa :)

Meni sad veterinar izdaje fiskani od kako sam u nesretnom pdv-u pa vidim sta su stvake za naplatu.

Prijava dogadjaja 500 din
izlaz na teren 500 din
pracenje kretanja 700 din
pracenje kretanja svako naredno velike zivotinje 200 din
TBC 600 din
zapoceti sat veterinara 1000 din

Meni sad veterinar izdaje fiskani od kako sam u nesretnom pdv-u pa vidim sta su stvake za naplatu.

Prijava dogadjaja 500 din
izlaz na teren 500 din
pracenje kretanja 700 din
pracenje kretanja svako naredno velike zivotinje 200 din
TBC 600 din
zapoceti sat veterinara 1000 din
sve ce ti to biti vraceno kroz pdv samo je problem papirologija

kamo srece da sve od 50+ h ubace u pdv imali bi poljoprivredu ko puce,sto bi reko Sojic ;)

Aha. Tu može svak sam, dobije korisničko ime i lozinku, pa je sve na njegovoj odgovornosti, a ne plaća nikome.
Plaća samo markice, koje može kupit od mislim da 3 firme, koje nud 'zvanične'.

Nazad
Vrh