Chat 9

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vise i ne cudim se kad mesate loncice i skacete iz drva u drvo.
Slucajno gledam predsednika na tv i na pitanje o buducim pregovorima o Kosovu on odgovara kako su upali demonstranti u belu kucu . 😳😂
Bas svasta!
 
Tražim neke knjige na netu i taman kad pomislim da je vrijedno proučiti iskoči reklama. Nemogu da je preskočim a od nje ne vidim čitati. Sjetim se one izreke koju je postavio kolega Zorge.
"Besplatnog sira ima samo u mišolovci."
Volim izreke jer u malo riječi kažu suštinu a ova mi se vrzma po glavi već nekoliko dana.
 
Nemogu da verujem da ovi Česi nisu pripremili motor ove Škode bar malo bolje, nego im odmah prokuvala kao obična Škoda..:haha:
Moj stariji kolega je svoju 105-ticu godinama vozio sa otvorenim čepom, nije obraćao pažnju na kuvanje, samo je ponekad dosipao, naravno, običnu vodu.. Čak je sa njom vukao i kamp prikolicu na more 80-tih..
 
Сређена је врхунски, тек је сад отказала на 10-тој етапи. Изгледа да су закачили црево од воде и пробушили га. Са мотором није било проблема до сад. Торзија их је зезала од почетка. То је оно што брусе и варе. Инжињери су пробали да ископирају порше ал их хебе квалитет материјала. Иначе од ове године постоји класик категорија возила старија од 30 година.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.
 
Porše je nekada kopirao Škodu. Buba je takođe poreklom iz škode.
Pinzgauer je takođe, preuzeo koncept od Tatre..
Svako svakoga kopira.. Ameri su se pre 15-tak godina zaprepastili genijalnošću jednostavnosti Trabantovog motora, koji ima samo 5 pokretnih delova(dva klipa, dve klipnjače i radilica).. Pa su kao uzeli da mu dodaju savremeni menadžment motora, ali nisu uspeli/znali..:haha:
 
За ту историју знам поготово за татру и нека техничка решења пре рата. Ово сам мислио на овај модел и задње вешање. Увија се више него што треба.


Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.
 
Tražim neke knjige na netu i taman kad pomislim da je vrijedno proučiti iskoči reklama. Nemogu da je preskočim a od nje ne vidim čitati.
Не знам шта си конкретно, какву тематику су тражио, али на Рунету постоји довољно много сајтова са огромним списком којекакве литературе - и белетристике, стручне литературе, периодике и то далеко не само на руском језику. Главна ствар је што је све за "Џ". Е сад, ја сам покушао да нађем тачну адресу сајта са кога сам ја некоћ скинуо гигабајте којекакве војно-историјске литературе и којакакве периодике, ал' никако да у потрази нађем тај свој "Мир книг", где је уз опис сваке књиге ишао и опис фајла кога скидаш - формат, број страница, година издавања, величина, линкови ка фајл хостингу где то лежи... Покушај на миркниг.ws (баш тако како пише ћирилицом), јер ми личи на оно где сам ја некада копао.
Bla-bla-bla i tako dalje, osim gluposti nista drugo!
Аха.... "...лично поседује 700 аутомобила, 43 авиона, четири јахте, вилу од милијарде долара..." и ти такво несувисло претеривање подведеш под "где има ватре - има и дима". Дакле, не бој се - ни ти сам ниси побег'о од **greška.
 
Mrsko mi je i ne vredi raspravljati!
Guglaj malo vise po tom pitanju pa ces videti da nisu samo tabloidi napisali o njegovim milijardima.
Procitaj izjave rusa Sergeja Pugacheva bankara koji je pobegao iz rusije jer ga je Putko hteo dokusuriti i unistiti.
 
И поред таквог кредибилног сведока какав је Пугачов, ти нам до сада потураш приче о стотинама аутомобила, авиона, јахти!?

Ај' кажи нам ти, довољно у два пасуса ко је Сергеј Викторович Пугачов и шта је у животу радио, просто да стекнемо слику о човеку, да разумемо његове мотиве да се супротстави Путиновом режиму. Мислим, мени је фасцинантно да човек таквих способности, који је почео каријеру крајем '80-их као ситни предузимач, за кратко време, у '90-им постане међународни инвеститор, банкар и политичар, није могао да буде на корист руском народу и држави.
 
U osnovi svih traženja su knjige o duhovnosti i nekako mi se čini da su u toj oblasti najveći smarači. Interesuju me i dostignuća u nauci, u poslednje vrijeme robotika, ali mi je prčkanje po mozgu u ove zimske dane nekako najmilije. Kad otopli misli odu na drugu stranu a za njima i noge.
 
Bla-bla-bla i tako dalje, osim gluposti nista drugo!
Ma i ti si za neke stvari potpuno u pravu a evo ja nikako da se oslobodim tih Osmanlijskih manira iz 19 veka plus se to pomesalo sa komunistickom ideologijom i ja sam ti zreo za detoksikaciju a ono sto je najgore ne mogu nikako da se transformisem a ako hocemo da udjemo u Evropsku uniju pa se ne treba ni cuditi zasto smo na cekanju. Ti si se opet pravovremeno trgao i otisao na zapad i uklopio si se ekspresno i nemoj da zameris ali vecina nas na ovom forumu i ne kapira adekvatno ni sta je kapitalizam ni kako se sto brze aklimatizovati .A da imamo svest sta je to ne bi nam ovaj psihopata bio predsednik .Kazi mi jesi li u Njujorku bio ili...
 
Фркани, имаш и свашта нешто и из тих сфера на сајту кога сам ти поменуо.Само може да ти буде проблем што је ипак већина литературе на руском, али ништа те не спречава да у поље за претрагу тог сајта укуцаш и неки англојезични или наслов на ком већ језику. Мене је потрага често извлачила материјале које ми је Гугл налазио обавезно са тастером Buy now.
 
Ja sam pre otprilike dve nedelje tražio jednu rusku knjigu o traktorima i nisam uspeo da je nađem osim kao oglas da je kupim u Ukrajini (a to ne znam kako bih realizovao).
 
 
Дохватићу се сутра копања. Обзиром да је стара књига, постоји шанса да је има негде у електронском формату и за џабе.

А, овај, видим да је то сборник приручника за неколико најчешћих совјетских трактора. Ако не ископам конкретно ту књигу, шта да ти погледам, приручник за који трактор? ...Или просто желиш књигу због "општег културе"?
 
Gledao sam jedan YouTube klip gde neki Rus govori o menjaču na Belorusu 80/82 i kao pomoć je koristio tu knjigu. U komentarima sam iskopao o kojoj knjizi se radi. Uradio sam print screen iz klipa kad je prikazao tu knjigu pa mi se učinilo da bi je vredelo pregledati. Konkretno, sve o MTZ 82...

 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh