Chat 9

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Za to siromastvo i golgotu koja je zadesila mnogo zemalja sa ovih prostora mozda gresim ali kao da MOMA I PEET krive jednim delom narod pa cak i za silne ratove kroz istoriju. Tu cesto dolazi do razilazenja i nerazumevanja ali kako god bilo NIKO OD NAS NE SME DA ZABORAVI IZ KOG BLATA JE PONIKAO I POPARE I BORANIJE NA KOJOJ JE ODRASTAO.
 
Lajkovacu ako napises ,sto bi bilo logicno , ok ja sam pogrijesio , jer slabo pratim tvoje postove , nismo u istim temama , al par ljudi ovde pise , da nisi nikad napisao da nesto nisi u pravu ,,pa reko da vidimo , ja cesto to napisem , pa nije zanimliivo..
 
Sto se tice ove lestvice ne sumnjam da je precizno odredjena ali sada tu ide druga skala a to je npr U Indiji je vozacka dozvola 15 dolara a u Srbiji 800 u Indiji se obrije kod berberina 7 puta za dolar a u Srbiji je brijanje 3 do 4 dolara,u Indiji je 80 kg banana 1 dolar a u Srbiji je 1 kg tresanja ,jagoda,banana ili pomorandzi 3 dolara, Srbiji treba za ogrev 1500 dolara a Indiji ne treba nista,u Indiji kad vozis auto bez dozvole mozes da popijes samar a u Srbiji ti salje izvrsitelje ili te corkira da sadis krompir mesec dana u Srbiji da bi neko studirao roditelji dizu kredit a u Indiji je limunadica jer harac je u Srbiji brutalan ali se ide na to nema veze sto nema neka digne kredit nismo mi doveli 40 stranih banaka da drezde prazne
 
Ako ti tako misliš...

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka
Neverovatni ste! Cak i kad vam se nesto postavlja ispod nosa opet morate terati po vasem i ne verujete ni u cemu osim u ono sto vi mislite, pa se pitajte onda kakvi ste vi sagovornici.
Ja koliko sam mogao da vidim nije to njegov neki licni stav ili misljene.
A mozda su opet tabloidi u pitanju.
A sto se tice Moldavije tek sad cinis katastofalnu gresku. Rumunija za njih je isto sto je nekad bila Jugoslavija za Rumuniju i sve ostale komunisticke zemlje zajedno.
 
банане и наранџе су око 1 евро
Pricamo o dolarima jagode 200-250 ,tresnje 200-250 pomorandza je trenutno 150 banana je 120 pasulj 300 ,1 kg kulena Topola 1500 kackavalji od 700 do 1500, ananas je 150 do 180, 150 grama kandiranog voca je 1 euro sto znaci da je 1 kg kandiranog voca milion dolara 1 kg susenog mesa ili prsute je po supermarketima 2000 ponavljam 1 kg susenog mesa je milion dolara a koliko je 1 kg zive vage stoka PITAM ZITELJE VOJVODINE a da podsetim da razgovaramo o zemlji koja se bavi proizvodnjom hrane znaci ono cega ima u izobilju se placa papreno 1 kg zaledjenih visanja 150 dinara a otkupljena za 30 a da ne pricamo o ceni goriva koje je najskuplje u regionu i da ne pominjem more izmisljenih nameta i haraca PDVa akcizi,marzi da ne pominjem cenu nekretnina koja je u skladu sa ludilom to kada bi citao covek sa zapada pogubio bi se nista mu ne bi bilo jasno a ni Indusu ni Bangladesaninu auto pijaca nam je godinama najskuplja u Evropi ovo kako mi zivimo ne bi mogao da razume ni jedan stranac mislio bi da ga lazes
 
Davis sad. Ko da sam ja licno izmisljao sve to. Sto mene, tebe ili neke druge nema u tim tabloidima? Gde ima dima ima i vatre, treba da ti je jasno da nije on nedodirljiv i da za kratko vreme je postao milijarder, a to nikako ne moze biti legalan nacin.
Не, не, не.... Не мислим, нити сам тврдио да си ти измислио било шта у оним текстовима. Оно што си ти урадио је да си се упец'о на гомилу **greška и то не зато што си се уверио да су истина, већ једино што су ти текстови били на линији твојих ставова.

То што нема тебе и мене у таблоидима је зато што за нас двојицу, за разлику од Путина, зна неупоредиво мањи број људи и зато што живимо наше мале животе који се не разликују од живота десетина и стотина хиљада људи само у овој земљи, да не причамо о десетинама милиона оних налик нама по читавом свету.

Некаква паралела том Путиновом доспевању у таблоиде, може да буде да ти и ја доспемо у сеоске трачеве: да неко пакостан коме се не допадаш, почне да онима који те не познају, шири причу да си... нпр. из фамилије лактароша који су се слизали са свим властима до сада и да сте се због тога добро овајдили, иако сте до тога били гологузија и распикуће, да сте такви да ћете човеку извући и последњи залогај из грла, да сте преваранти који газе преко мртвих да би остварили шта вам је на уму, да хоћете да украдете, било од комшије, било од државе, да у својој кући никога нисте угостили како приличи, а да сте дооообри гости код кога год да одете, да су остали закинути сви који су икада имали имали неки посао са вама, да за паре шверцујете мигранте преко границе, да сте на камату одрали кожу са леђа оном мученику који је тражио неке паре на зајам, да....

Наћићеш и сам гомилу других ствари за чије смишљање повод може да буде то што си купио неку нову машину, што си купио пар ланаца земље, што си средио фасаду на кући, што ти је репа родила к'о никада до сада, што су ти деца уписала добар факултет... Ја у свом селу знам неколицину људи који као да читав дан смишљају, "накалеме" неке сулуде приче на једној ствари која је истина. Сигуран сам да и ти у својој околини знаш неке такве "сеоске таблоиде".

И како онда, треба да поверујем сваком таквом "пацијенту" и његовој фантастичној причи и због тога што "где има ватре, има и дима", треба да другоме кажем "Ја не знам, али причају да..."? Јеби га, ја се не поводим на којекаква наклапања, па макар била и о оном кога баш и "не миришем". А ти си то ономад учинио и како испада, једини ти је доказ то што "где има ватре, има и дима".

Moram ti potvrdit, da si u pravu u drugom delu.
SSSR sigurno nije iscrpljavala zemlje SEV u srhu dizanje životne razine i standarda svojim građanima. Partijsku vrhušku boleo je neki organ za narod.
...Што је некако и одговор кога сам знао и очекивао и од других, када сам се са својим питањем укључио у дискусију. Захваљујем!

Осталој причи о особености клириншког трговања, разликама између официјелних и "дивљих" курсних листа, формирање цена ја не могу ништа да додам јер не видим ништа спорно у ономе што људи пишу.
 
Bilo kako bilo sa statistikom , ako bi nedaj bože morao da se selim i mogao da biram , porodicu bi odveo negdje ,a lista je skoro ista kao ova gore što sam stavio . nebi išao u indiju iako se mogu 7 puta obrijati za dolar i netrebaju drva , tako da je staistika ok.
 
Ne treba zaboraviti da je Tile bio jako dobar sa Naserom tadasnjim Egipatskim predsednikom i jednim od najuticajnijim covekom tadasnjeg Arapskog sveta. Mozda je zato i ovaj nas danasnji tako dobar sa Arapima samo sad oni kod nas skidaju kajmak.
 
tine said:


Moram ti potvrdit, da si u pravu u drugom delu.
SSSR sigurno nije iscrpljavala zemlje SEV u srhu dizanje životne razine i standarda svojim građanima. Partijsku vrhušku boleo je neki organ za narod.


...Што је некако и одговор кога сам знао и очекивао и од других, када сам се са својим питањем укључио у дискусију. Захваљујем!

Осталој причи о особености клириншког трговања, разликама између официјелних и "дивљих" курсних листа, формирање цена ја не могу ништа да додам јер не видим ништа спорно у ономе што људи пишу.
Trebao si sve pročitat do kraja, ne samo to što tebi odgovara.
 
О тој константи практично свих влада, одакле год да су и какву етикету носиле, готово хроничној куробољи према свом плебсу, ја нисам ни полемисао јер је она била присутна, сада јесте и сигурно ће бити и убудуће. За и о томе треба да се споримо?

Поенту која ме је интересовала, да СССР зарад својих и потреба својих грађана, није безочно исисавао ресурсе из осталих чланица СЕВ-а, како се у дискусији готово имплицирало, потврдио си и ти, што доста помаже да онај ко чита ову дускусију на форуму не узме здраво за готово ту тврдњу да је СССР тлачио мучене земље источне Европе и отимао им до последње коре 'леба. Ко буде довољно докон, покопаће за конкретним подацима о томе, па ће сазнати о трговинским билансима тим земаља.
 
SSSR je imao tako razvijenu poljoprivredu da su gladovali , Zorge ja sam to video svojim ocima 89-90 tako da ne moram to ni da citam ni da mi neko pokazuje statistiku. A i poznato mi je kako su cvijetale zemlje istocnog bloka , uzmi CeskoSlovacku(imali policijski sat do raspada, uvece nema ni kuceta na ulici) , jedna od najrazvijenijih zemalja do 2 sv rata , pod sovjetima je procvjetala ali malo sutra, i pogledaj sada kako opet izgleda Ceska.
 
Не противуречим ја твојим тврдњама, па да има потребе се трудиш да ми предочиш те ствари да бих добио неку слику о том времену и том простору. Све је то ОК што пишеш, али нећу да понављам по ко зна који пут са којом тврдњом изнесеној у ћаскању о овој теми се нисам сложио и реаговао на њу.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh