Колега да ли стварно верујеш да је то питање способности или неспособности или политичке субверзије, односно специјалног рата.SSSR je imao tako razvijenu poljoprivredu da su gladovali , Zorge ja sam to video svojim ocima 89-90 tako da ne moram to ni da citam ni da mi neko pokazuje statistiku. A i poznato mi je kako su cvijetale zemlje istocnog bloka , uzmi CeskoSlovacku(imali policijski sat do raspada, uvece nema ni kuceta na ulici) , jedna od najrazvijenijih zemalja do 2 sv rata , pod sovjetima je procvjetala ali malo sutra, i pogledaj sada kako opet izgleda Ceska.
Колега @olalija је замерио што се користи историја, али морамо се позвати на историју. То је исто као када је влада Керенског (октобарски преврат) изазивала кризу јер је наредио да се са тржишта повуку скоро све резерве хране и штампао инфлаторни новац (тиме је обезвредио сваки рад).
Ко мисли да Русија са онолико простора не може да се прехрани, треба да „преиспита себе“ (да не кажем нешто увредљиво). Па могли су тенковима да ору и имају обиље хране.
Не заборави да су лихвари-либерали (не бих да кажем који су то, али ми се „јавља“ да је иста она мафија коју Хитлер није „готивио“) рушили СССР на сваки начин и криза са недостатком основних животних потрепштина је део тога. По некима је план био да се Русија расцепка на око 700 малих државица-региона (износим податак који сам нашао па се надам да аутор није додао нулу вишка)...онда је уследио државни удар. Да ли је онакав Јељцин био прелазно решење и амортизација приликом противудара патриотских снага (или супротстављене екипе), показаће историја (за неких 100-1000 година).
Када престану шпекулације мафије следи ово:
https://agrosmart.net/2020/01/28/neverovatan-uspon-ruske-poljoprivrede-uvoz-sve-manji-izvoz-raste/
Највећа вредност је људски рад (ако посматрамо економске вредности). Када би нека земља у проблему несметано (без утицаја лихварске мафије споља) кренула од нуле, успела би да за неко време успостави самоодрживу државу.