Ovih dana na tv-u slusam jednog mladog politikologa, veoma mi se dopalo kako rezonuje stvari;
Kroz istoriju, isto je i danas, imamo imperije, zatim njene vazale (danas to nije politicki korektno, pa se zovu "partneri" ili "saveznici"), oni koji to nisu, zovu se varvari (otprilike znamo kakav odnos ima imperija prema varvarima)i ponekad neki malo ojacaju, pa silje na imperiju, njih zovu izazivaci.
I za njih je jasno kako prodju uglavnom, veoma retko nesto uspeju, uglavnom dobiju po tamburi.
Po pravilu, imperije nestaju tako sto se uruse iznutra.
Pa, aj sad da vidimo gde smo mi...
Predsednik Vucic, nedavno u poseti revolverasu sa zapada, me je asocirao na
Milosa Obrenovica prilikom prve posete sultanu.
Crni Djordjije je siljio na sultana, pa dobio po tamburi, (aj da kazemo - Sloba)
Milos je dobio drzavu, ali je hteo da bude isti kao sultan; sto nas predsednik i da hoce - ne moze
Sta ce se sada desiti, videcemo...
Kroz istoriju, isto je i danas, imamo imperije, zatim njene vazale (danas to nije politicki korektno, pa se zovu "partneri" ili "saveznici"), oni koji to nisu, zovu se varvari (otprilike znamo kakav odnos ima imperija prema varvarima)i ponekad neki malo ojacaju, pa silje na imperiju, njih zovu izazivaci.
I za njih je jasno kako prodju uglavnom, veoma retko nesto uspeju, uglavnom dobiju po tamburi.
Po pravilu, imperije nestaju tako sto se uruse iznutra.
Pa, aj sad da vidimo gde smo mi...
Predsednik Vucic, nedavno u poseti revolverasu sa zapada, me je asocirao na
Milosa Obrenovica prilikom prve posete sultanu.
Crni Djordjije je siljio na sultana, pa dobio po tamburi, (aj da kazemo - Sloba)
Milos je dobio drzavu, ali je hteo da bude isti kao sultan; sto nas predsednik i da hoce - ne moze
Sta ce se sada desiti, videcemo...
Poslednja izmena: