Chat 9

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
I da, zaboravih napisati da kad sam vec pisao o logorima da napisem i da vojnici vermahta (redovna vojna sluzba) nije radila u logorima vec ss snage (dobrovoljci, clanovi partije)
Da to je jedan od mitova koji je pogresan , statisticki vise zlocina je napravio vermaht nego elitne snage ili SS , a takodje ni sve SS se nisu bavile zlocinima imas koje su samo ratovale , odnosno bile spic napada , nisu radili u pozadini.
Neznam koliko si upoznat ali najvece zlocine su napravile jedinice sastavljene od zatvorenika , a operisale samo u pozadini Belarusija, Poljska i Ukraina. Njih nisu ni sudili niti streljali vecinu su ubijali batinama najvise ih je pohvatano u Poljskoj , neki su uspjeli da pobjegnu i prezive.

Zoki KS je po mom misljenju neadekvatan i nj. misljenje je vise puta bilo u suprotnosti sa zdravim razumom, a u ovom prilogu sa doktorima ti si ipak cuo samo ono sto si hteo da cujes.
coci064
A bas to neupozoravanje na opasnost i teorije zavere su i punili bolnice i zbog toga ispastaju i umiru i ostali bolesnici osim korone.
Peet
Vakcina je za nas jos na dugom stapu.

Milan971
Jeste gora situacija, tacno, i to zbog lose organizacije i pristupa
moja tetka umalo nije glavom platila pre nekih 10tak dana
ona ima visok pritisak koji odzava lekovima, jedno vece nije uspela lekovima da ga spusti pa otisla na hitnu, tamo su joj dali inekcije neke i stabilizovali za tu noc
Sledece jutro ide u covid ambolantu, nema kardiolog u Bogaticu, ne radi....
ovi u covid ambolanti nude da joj prepisu lekove koje je dosad pila a koji joj ne pomazu.... ili da ona zove Sabac da vidi dal ima ko tamo da je primi pa ce oni napisati uput, ludost, ludost,ludost, pa to nema nigde
I ko zna koliko je takvih slucajeva koji su glavom platili jer nema ko da ih pregleda
Zdravstveni sistem nam je pukao i to odavno samo sto je to ova kriza iznela na videlo ,a potcenjivanjem krize i mi sami doprinosimo da tone jos dublje.
Kardiolog u Bogaticu nema jer se dr.Rade povukao a celnici nisu nasli za shodno da posalju nekog na specijalizaciju.
Sta ce u covid ambulantu sa hipertenzijom ,zar nema svog izabranog lekara?
Sabac je u periodu od svetog Nikole do posle Bozica bio pun kao casa covid bolesnika i primani su samo hitni slucajevi slogovi, srcani udari , saobracajke itd. i sto je najgore i takvi bolesnici su se naknadno na odeljenjima zarazavali virusom.Rekli su joj da zove(nadajuci se da mozda ima neku vezu) da je ne bi dzabe vozali jer se desavalo da odvezu bolesnika i zbog nedostatka kreveta moraju da ga vrate.

Svodi se na raspodjelu budzeta , kolki je toliki je. Gordo zvuci s200,s300,.. mig ovaj onaj , milijarda evra skoro narodu za dzeparac , pa braci u rs , pa za izbore malo malo , itd ,.. a zdravstvo ?

Ako cemo posteno , bar ja tako mislim , i poljoprivreda , .... ako oces radi i ako se uklapas ako ne , radi nesto drugo . Kakve subvencije , drugo je zapad , imaju odprije pa daju , mi ako nemamo , moramo znati sta su prioriteti , zdravstvo , obrazovanje ,socijala,putevi , a vojska, sport ,kultura ,seljaci , kad pretekne

Ako cemo posteno , bar ja tako mislim , i poljoprivreda , .... ako oces radi i ako se uklapas ako ne , radi nesto drugo . Kakve subvencije , drugo je zapad , imaju odprije pa daju , mi ako nemamo , moramo znati sta su prioriteti , zdravstvo , obrazovanje ,socijala,putevi , a vojska, sport ,kultura ,seljaci , kad pretekne
Ja bih zamenio mesta socijali i kulturi.....
Ej ljudi odoh ja spavati ,zena vec treci put zove bojim se naljutice se.:)

Vatali se za ruke njih nekolicina ko u obdanistu pa se toliko lajkuju za svakakvu glupost napisanu. 😂
Nego, kojom bi se vi vakcinom pelcovali u slucaju da morate, ruskom, Kineskom, Indijskom ili ne daj Boze agresorskom onom Gejtsovom? 😂
Posto Gejtsove eto nece biti za ceo svet sto znaci da nece cipovati celu planetu ja bi nju ako moze. Pogotovo sto cujem da dele i clanske karte kao clanovima biblioteke slicnu onoj sto ima Radovan lll. Mozda i Rusku jer uz nju dele litru votke koja moze da se popije tek kroz sest meseci. Kineske vec prodaju po tim njihovim hiper prodavnicama pa racunam njih ce uvek biti. Na kraju mozda ce i Torlak na kraju nesto patentirati u inat hejterima. Do tada:sleep:.

Vatali se za ruke njih nekolicina ko u obdanistu pa se toliko lajkuju za svakakvu glupost napisanu.
Nego, kojom bi se vi vakcinom pelcovali u slucaju da morate, ruskom, Kineskom, Indijskom ili ne daj Boze agresorskom onom Gejtsovom?
A za sta ste se vas nekoliko koronasa uhvatili
Svi smo mi u vrticu. Послато са moto e5 play помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Zoki KS je po mom misljenju neadekvatan i nj. misljenje je vise puta bilo u suprotnosti sa zdravim razumom, a u ovom prilogu sa doktorima ti si ipak cuo samo ono sto si hteo da cujes.
coci064
A bas to neupozoravanje na opasnost i teorije zavere su i punili bolnice i zbog toga ispastaju i umiru i ostali bolesnici osim korone.
Peet
Vakcina je za nas jos na dugom stapu.
Ne razumem šta si time hteo reći.Da li sam trebao ceo razgovor da prepričam.
Pokušaću u crtama.
-zdravstveni sistem je neorganizovan totalno.Radio sam u njemu i sve mi je jasno.
-nedostaje osoblja jer ministarstvo nije primalo nove ljude u svim sektorima.Sve se svodilo samo na brojkama-toliko lekara na broj stanovnika a naročito na nemedicinsko osoblje koje sada igra veliku ulogu ali ih slabo ko spominje jer su zdravstvenim radnicima uvek bili u drugom planu.
-strah medicinskih radnika je veliki jer je veliki pritisak na njih
-nemanje zaštitne opreme,što nije nikakvo čudo jer je u zdravstvu falilo mnogo toga što je potrebno.Sada je valjda ima a da li ima dovoljno,ne znam
-stalno menjanje terapije jer im je to nepoznanica.I prilikom takvog stanja dolazi do neadekvatnog lečenja.
-Evo i iz primera na forumu-ako neko ima tešku upalu pluća mora biti hospitalizovan u suprotnom ishod može biti i fatalan
-kontakti ih ne zanimaju sada i ne pokušavaju da nađu način da to reše ( toliko o tome koliko je situacija shvaćena kao kritična)
-Danas deca kreću u školu a situacija je kritična ili nam je nekad 200 zaraženih bio bauk a par hiljada nije strašno
-Kopaonik,Zlatibor...ko je to dozvolio i ko je uglavnom tamo.
-Virus radi u smenama a po nekad ima i slobodan dan.U večernjim satima je posebno aktivan ( kao da se omladina nije skupljala po kućama)
-Popriličan broj umrlih zdravstvenih radnika.Što su ćutali-u startu su trebali dići glas.Naravno da je to tragedija i naravno da niko nećeodgovarati.
-I na Košarama izgiboše i šta se dešava-bilo pa prošlo.Sad kada su veterani malo podigli glas se čuje za njih.Bilo je crvenih zona u našoj prošlosti poprilično samo smo zaboravili
A za sta ste se vas nekoliko koronasa uhvatili
Svi smo mi u vrticu. Послато са moto e5 play помоћу Тапатока
A to si skino sa fejsbuka.to nije merodavno.

Samo da dodam.Oni što su iznosili istinu i apsolutno su protiv ovakve panike su proglašeni ludim i budalama.

U pisanoj istoriji samo zadnjih 1500 godina zapisano da su zbog zaraza propadala veca i mocnija carstva i drzave od ovih sto su sada. Uostalom kako su slaveni dosli na ove prostore , takodje sto je epidemija potukla vecinu stanovnistava i propala rimska drzava, nisu kauboji potukli indijance vec je 95% indijanaca umrlo zbok gripe i boginja koji su isto virusi , malo sutra bi ih bijelci rijesili pistoljima , takodje u juznoj americi spanjolci.

Mislis da bogate drzave nemaju placene ljude da misle kako da sacuvaju sistem da ne priopadne od takvih zaraza. Pa o opasnosti pojave virusa kao opasnije varijacije gripa sam slusao prije 20 godina u Engleskoj navodno najvece eksperte u toj oblasti koji su najavljivali da ce najveci problem covjecanstva biti virus a ne ratovi. Sunce ce izaci sutra i ako virus pobije 50% stanovnistva zemlje i ako pobije 100% u to ne moramo sumnjati , dinosaure koji su bili na vrhu piramide 150 000 000 godina je pocistilo , zemlja se nastavila okretati. Ljudska vrsta je oko 50000 godina na vrhu piramide.

Zoran0230@
I po svemu ovome sto si taksativno nabrojao sta je ciniti?
Da li slusati sumanute i kontraverzne izjave kriznog staba koji je nelegalan organ od politicki podobnih clanova i koji menja izjave po marketinskoj
potrebi interesne grupe ,ili poslusati struku kojoj pripadaju ova dvojica lekara i ozbiljno stvatiti pretnju koju ova bolest nosi .
Sta je po tebi istina koju treba upotrebiti protiv panike?

Vatali se za ruke njih nekolicina ko u obdanistu pa se toliko lajkuju za svakakvu glupost napisanu. 😂
Nego, kojom bi se vi vakcinom pelcovali u slucaju da morate, ruskom, Kineskom, Indijskom ili ne daj Boze agresorskom onom Gejtsovom? 😂
Pokusao sam u postu koji opisuje negu o logorasima da priblizim da su nas Germani lecili u prvom pa drugom svetskom ratu i posle i trecem 1999 godine a lecice nas i prvom sledecom prilikom .U drugom svetskom ratu su izlecili trajno 75 miliona ljudi a bilo je i par miliona delimicno izlecenih invalida. Amerikanci su isto poznati iscelitelji prvo su izlecili indijance pa Japance njih su lecili sa nuklearnom bombom pa Vijetnamce pa Libijce, Iracane jos 150 nacija su uspesno izlecili a onda nalece PEET sa pitanjem KO DA MU BUDE IZABRANI LEKAR:sta: .Bog ti je poklonio zivot i ti si gospodar svoje sudbine a ako ces svakom monstrumu da budes eksperiment kao kunic ili hrcak u labaratoriji ja ne mogu da ti pomognem A STO RECE BORIS SUDARSKI JEDNOM KADA UDJE TEKUCINA IZ VAKCINE U TEBE VISE NEMA IZLASKA.:zli: Dobar si covek PEETali nemas izgradjen stav neodlucan si da ne kazem dosta labilan. Nemoj da ti prevaga u ovoj odluci da li da se spricas bude kolega COCI064 jer on je TOTALNO PREPLASEN a covek U STRAHU cesto ne moze ni da donese pravu odluku .Imao je taj peh da je fasovao tezi oblik korone i to je zavrseno to je davno proslo vreme i on sada ima anti tela ali panika i strah su kod njega nadvladali sto je i prirodno ali u takvim okolnostima covek ne moze ni da donese racionalno i najbolje resenje. A upravo sada je najvaznije odigrati pravi potez a ova hemija sumnjivog porekla i neispitana OCE DA UDJE ALI NECE DA IZADJE a nikada nece moci da mi izbledi prica kada je jedna gromada od coveka kao od stene odvaljen pricao mom starom pre 40 godina primio je neku vakcinu i da li je ona napravila kontra efekat ili se jednostavno organizam nije prilagodio da je covek koji nikada kod lekara nije bio otputovao u najboljim godinama nicim izazvan ALI KONTRA EFEKTI POSTOJE A I SVAKI ORGANIZAM JE PRICA ZA SEBE

Pa normalno je da su ova dvojica kompetentniji.Kada osim kovida oni budu pomenuli- ne lečenje ostalih bolesti onda možemo razgovarati.Do tada nema priče.
Panika je ostavila posledice na veliki deo populacije.KŠ je odradio svoje,kao i državni vrh.
Prekinuti objavljivanje statističkih podataka koji se svakodnevno ažuriraju i pored toga što većina testova ne daje tačne rezultate, ili ubacivati statističke podatke ostalih bolesti i poređati ih po hronološkom redu da se tačno zna na kom je mestu kovid ali da pre toga izvrše reviziju i osobe koje su imale pridružene bolesti izbrišu da bi dobili merodavnije podatke.Šta mislite kada bi se o infarktu tako pisalo i govorilo.Sigurno bi bilo i doktora na toj listi i veoma mladih ljudi.
Nisu rađene obdukcije a iznosi se podatak od 3750 umrlih od kovida.
Jednostavno prekinuti više priču o kovidu-izlazi sa svakog tv kanala,dnevnih novina,interneta.Glavna tema već skoro godinu dana.

Zoran0230@
I po svemu ovome sto si taksativno nabrojao sta je ciniti?
Da li slusati sumanute i kontraverzne izjave kriznog staba koji je nelegalan organ od politicki podobnih clanova i koji menja izjave po marketinskoj
potrebi interesne grupe ,ili poslusati struku kojoj pripadaju ova dvojica lekara i ozbiljno stvatiti pretnju koju ova bolest nosi .
Sta je po tebi istina koju treba upotrebiti protiv panike?
Sta god da se uradi uvek ce biti ljudi koji ce tvrditi da je trebalo kontra. Tako je u svim sferama zivota. Uvek postoji neki Kalimero koji tvrdi da je to nepravda.

Sta god da se uradi uvek ce biti ljudi koji ce tvrditi da je trebalo kontra. Tako je u svim sferama zivota. Uvek postoji neki Kalimero koji tvrdi da je to nepravda.
Ako je na moj račun,to ti je sve što umeš.Ja sam pokušao kolegi Milanu 971 da odgovorim na pitanje koje je čovek postavio.A ti mi pokaži jedan tvoj post gde si odgovorio na pitanje a ne da koristiš predsednikove fraze.A pitanja je bilo poprilično.Jednostavno odgovori-to je tvoje mišljenje i kraj priče.Svako ima pravo na svoj stav.

nisu kauboji potukli indijance vec je 95% indijanaca umrlo zbok gripe i boginja koji su isto virusi , malo sutra bi ih bijelci rijesili pistoljima , takodje u juznoj americi spanjolci
Ma daj 95%... smesno, al verovatno se tako uci u njihovoj istoriji
Doduse nisu pobili sve, neki su umrli i od gladi kada su ih proterali sa vekovnih ognjista

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh