'Еби га, имамо тај проблем што се свима нама одавде, некоме мање, а некоме више, читав хрватски политички естаблишмент и политичка елита, мноооого огадили, што верујем да је сличан став и са друге стране, али ја са обичним Хрватом (који, колико могу да видим и по писању људи оданде на овом форуму, практично муче исту муку као и ми овде) могу лако да се солидаришем и да ми његова мука изазове емпатију и жељу да, ако му је потребно, помогнем онолико колико могу.
Овако, када чујем да је влада Србије издвојила нека средства за отклањање последица земљотреса и послала их Републици Хрватској, ја прво помислим "Е јеби га, нашли сте коме коме ћете...", јер знам да ће они првом приликом која им се укаже, Србији "увалити стојка", макар немали никакве користи од тога.
Ако би се догодило да у Петрињу хитно оде екипа из нашег сектора за ванредне ситуације и спасава људе тамо, да обезбедимо привремени смештај, типа шатора, контејнера и сличног конкретним породицама у угроженим подручјима, да се пошаље неки у овом моменту дефицитаран грађевински материјал - ја бих то поздравио и знам да би и тим угроженим људима то значило. Остале варијанте ми се не допадају због разлога кога сам поменуо на почетку.