O koroni jel pandemija ili nije i dali je ozbiljan ili neozbiljan virus , ja ovde vise necu polemisati , a necu ni obracati paznju na takve postove . Ja sam zakljucio , i jos neko , ko nije nek diskutuje jos . Eto u susjednom selu umro mladic 29g od korone , nije imao druge bolesti , bio mjesec dana na respiratoru , dugo vukao temperaturu a nije isao doktoru.
Nego drugo mi je zanimljivo , mnogo se kokodakalo o rezervaciji vakcina , nabavci , donacijama , daju ovi onima , te Ruske , te ove , one ,... Za Ruske mi je odma bilo jasno da je pokiticka propaganda , te fore su mi smijesne , znam da sam u manjiji , ali...
Nekazem dal su Ruske efikasne ili ne , mozda i jesu , ali ta prica , Lavrov, Dodik,pa Vucic daje RSu , pa dobijamo Ruske vakcine ko zna odkad , od ljetos vec,... to je stvarno smijesno , dogma ko u ladnom ratu .
Elem izgleda da ce ovde kasniti vakcina dobrano , o tome jos niko ? Treba li se vakcinisati ili ne , po strani , vecina svijeta misli da ,ajd nek je pola , ajd neka je trecina svijeta za to ali bilo kako bilo , kokodace se otkad , a sad se vidi , da se vakcinise Britanija, Kanada,Sad, Singapur,..... sto ne kazu , kasnimo , al kad dobijemo,dobijemo?