MOMOSARIC
Član
Pojednostavljeno, ja bi rekao da je recept , rad i samo rad ,ali malo i mozgom a ne samo ledjima i stednja a ne bahacenje .
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pa zato i jesmo tu gde smo , tadasnji SFRJ zakoni su i bili skrojeni tako da si u drz. preduzecu ko beli medved , jos ako imas nekog na visem polozaju kao zaledjinu, ihhaaaa -Bog da te vidi.To je onaj deo o ne sprovodjenju zakona... u Nemackoj to ne bi moglo tako, mislim na drzavnog sluzbenika
Bile su nestasice, ali si smeo dete da pustis u grad, znao si da u skoli nemoze nista da mu se desi, znao si da nece sopiti profesora, znalo se ko je glava porodice, postovali se stariji, prezirali se homoseksualci, drogu gotovo da niko nije ni spominjao. Prvo je pocelo skrnavljenje porodice naj vece svetinje naseg drustva, prihvatili smo mnogo toga iz tih drustava sa zapada gde je ekonomija i biznis ubila covecnost i krenuli u nepovrat.Ne branim danasnju situaciju, naprotiv. Resili smo se kancera, ostala je "samo" tuberkuloza. Niko ne brani npr subvencije stranim investitorima, to je suludo. Danasnji problem je drugaciji, ogroman parazitski javni sektor koji se koristi kao izborni plen i preko kog se odrzavaju stranke na vlasti. Da bi taj javni sektor opstao privatni mora apsolutno da se izmuze. Kad drzava opljacka svoje kroz ogromne namete privatnicima ne ostaje nista da investiraju i sire proizvodnje. Rezultat je dugorocna stagnacija ekonomije, ovim tempom stici cemo sadasnji nivo zapada za oko 100-120 godina!
Da su tada bile dozvoljene velike privatne firme, bez samoupravljanja, radnickih saveta i slicnih gluposti, cak i bez slobodnog uvoza i bez dozvoljenog stranog vlasnistva drzavne firme bi propale za 10ak godina jer ne bi mogli da se bore sa mnogo efikasnijim privatnim.
Pojasnio sam zasto to sto se nesto proizvodilo ne znaci da je to samo po semi dobro. Ako si gubitas bolje da nista ne radis.
Neki izgleda smatraju da kad bi se taj sistem vratio bi bilo bolje sto je daleko od istine.
Npr. nesto sto se uopste ne pominje su opste nestasice koje su vladale tada, ne samo 80tih vec i cuvenih 70tih. Dzaba ti pare ako nigde ne mozes da nadjes da kupis ono sto ti treba.
Ja razumem da se mnogi sa nostalgijom secaju tog vremena jer su bili mladji i naravno da im je sve bilo lakse.
Covek s vremenom zaboravlja lose stvari, seca se samo dobrih, pa zato ono sto je bilo pre deluje kao da je bilo lepse.
Nije. Samo napred, slobodno!E da iskoristim priliku da pitam onda vas iskusnije , a mozda bolje znate i crkvene zakone . Jel svastika rod ?
Da li stvarno veruješ da svi rade za minimalac?Kod privatnika postoji opasnost da svi rade za istu platu-minimalac.