Chat 8

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisu to sve komunisticka deca....Ima medju njima i cetnicke dece, unuka
Kao sto rece jedan moj drugar, Srbija je postala zemlja jajara, lopova i izdajnika... posten narod cuti iz misije rupe
Istina je da mi u zadnjih 100god nismo imali dobro rukovodstvo, samo bolje ili losije uredjenu drzavu
ovi sad su posebna prica, ucenici seselja i milosevica

Ajde mi pojasni onda ovaj video, nije li to undergraund.

Јесте ли ви свесни шта поредите. Поредите изјаве некога ко је плаћен и постављен да одржава заваду „на терену“ (што чине и остали „државници“ наших јада) и ваше виђење јер сте прихватили такву прљавштину као сопствени став. Где су ту грађани који, ето само што нису јурнули на Загреб? Стварно, немају друга посла већ само чекају да ратују.

Њихов посао у окупираним државицама бивше југе је да све раскрчме и да одржавају стални ниво ратног стања, ако окупатору затреба.

Срамотно је да сте се примили на такве идеале и такође тражите кривце на другој страни. То говори о стању свести и да су ови плаћеници успели у својим намерама и испунили задатак.

У Србији све што је ваљало, углавном је погинуло у 1. Светском рату!!!

Послато са Mi 9T помоћу плуга

ZA DR SOLETA Opet se ne razumemo SOLE jer niko ti nebi zamerio to sto si domacin ALI PRICA IDE AKO JE NAMA ARANZMAN OD 100 EURA LUKSUZ GDE SMO MI I KUDA SMO KRENULI nacija je pritisnuta u corsokak samo mi nije jasno ZASTO I DALJE VOLE BUDZATOG

Kao decu roditelji su mene i brata vodili na more svake godine do krize
ostale su slike i uspomene koje cu trajati do kraja zivota...
Moja deca su cesto gledala te albume sa slikama i zapitkivali kada cu ih voditi
ja obecam al se uvek nesto izokrene, nemam novca ili nemam vremena, poslovi zaostali itd.
Vreme prolazi oni odrastaju, za par godina im nece ni biti zanimljivo da idu sa roditeljima
Isli smo prosle godine po prvi put, odusevljenju nema kraja...
Trebali smo i ove godine ali zbog ove situacije nije moguce
Vodicu ih dokle god budu hteli da porodicno idemo, zajednicke uspomene nemaju cenu
Druze ja jurim na sto strana, znas ti. Ali kada odem na more, onda je svo moje vreme usresredjeno na.decu. tada sam njihov %. Zato mi odmor sluzi. Nisam ja 20 godina isao na odmor tj more u onim ludim godinama kada je menu verovatno bilo najzanimljivije. Jos godinu dve i gotova zajednicka.letovanja, bar za moju decu. Ja mogu reci da sam se prilicno ukljucio u odrastanje moje dece.

Kad si zadnji put bio u HR i da li si vidio svojim ocima takve grafite. Drugo nisam etnicki Hrvat iako imam domovnicu , spadam u nac. manjine, tako da me problemi Srbi_Hrvati ne je*u puno. Stoji da ima odredjeni postotak ljudi koji jos nisu izasli iz 41 i jos u ratu partizani-ustase a ima takodje koji su zaglavili jos u 91 i nikako da se izvuku, uostalom kao i svuda.
Продајеш м<да под бубреге,а врло добро се зна на шта си мислио.Био сам пре 2 седмице у Хр,и идем сад у петак опет.Немој мени да причаш те приче леба ти,тамо је и дан данас мржња према Србима иста као што је била и у другом свј.рату,ја сам лично присуствовао утакмици јуниора у којој је један клуб из РС а други из Федерације али ХНК,кад дјеци јебу све редом исти ти родитељи дјеце против које играју.И то је само примјер у мору тога већ наведеног овде.И то није било 2 год после рата него пре 5 година.Мани се и гледај у своје двориште,погушићете се ионако у сопственој мржњи.

Takav je sport uvjek i svagdje. Eto ja sam u Hr bar jednom sedmicno raznim poslovima. Presao uzduz i poprijeko isto tako i zapadna Hercegovina koja je slično po tome sto tumacis. Niti jednom nisam dozivio ni jednu neugodnu situaciju po nacionalnom pitanju niti sam cuo da je neki Hrvat kod nas imao provokaciju. Navijaci i slično je baska.

Kad se polazi od nacionalne pripadnosti onda se namecu i vide bolje razlike i problemi. Vidim i ja u hercegovini i federaciji sve table pobrisana cirilica a kod nas latinica ali to me ne nervira tako je kako jesta se tu moze.

Neću da se petljam ,atomik bombicu bi ih odma poslao,ali otom potom,hoću samo da kažem šta su rekli one babe ili šta su već kad je onaj golman bio u moru,nije u redu ali ipak je on četnik,a on siroma kršni đetić.

Moji nikad nisu mogli na more, jer kad imaš stoku ne smeš ni u bolnicu da zaglaviš. A extra što su bili mišljenja da su more i pecanje samo za lezileboviće. Ima 10god kako su prodali sve i žive od penzije a zemlju sam ja preuzeo.
Nakon toga vodio sam ih na more, da ne pomru a da nisu to videli. Komentar na sve je bio “cccc u šta je nama prošao život”.
More nisu izmislili komunisti. U razgovoru sa meštanima CG primorja, od turizma su počeli da žive tek u kasnim ‘80-tim. A dotle je bilo meštana koji nikad nisu ušli dublje od kolena jer je to bio jeres.
More je za mene obavezna stavka i ne trpim zbog toga ali kažem da vredi trpeti 11 meseci za taj doživljaj. Jer meni nisu more voda i sunce, to imam i ovde samo što nije slano. Za mene je more i ćevap u Novom Pazaru gde obavezno svratim. I smokva iz Morače, i grožđe iz Tikveških vinograda, pljeskavica u Predejanu, mandarine iz Ulcinja.

Na to se i svodi u zadnje vrijeme. Radis godinu dana za godisnji, slave i trebalo bi za vikende ali mi to još nemamo. Kad bi se izborili još za vikend i hobi sta ces vise.

CG pocela da zivi posle velikog zemljotresa 79 godine kada smo braci pomogli da se izgrade. Ako se dobro secam 10 godina smo placali samodoprinos za obnovu u visini 1% plate. Renovirali su i sruseno, a bome i sto nije bilo pipnuto zemljotresom.

E setih se danas kroz priču sa prijareljem,jel ko dobio onu pomoć od države što je kao obećao onaj nesretni Nedimović primera radi za ovce 500 din po grlu 20000 max,i tako za ostalu stoku?

Baš zato što je jedan život,od dečijeg rođenja ih vodim svake godine i na letovanje i na zimovanje.Mogu vam reću da je zimovanje skuplji sport od letovanja ali ne žalim.I tako 15 godina,deca su naučila i da skijaju i mislim da će se uvek sećati tih zajedničkih odmora.Ovo će sada biti prva godina da možda nećemo otići zajedno na letovanje zbog ove situacije s koronom ali znam da će se sećati svakog zajedničkog odmora.

Sent from my HTC U12 life using Tapatalk

ZA EMIGRANTA Lako cemo za tebe vidim neki silosi na slicici preliva kao na Nijagarinim vodopadima a kod mene se i poljski WC razljuljao klonjara samo sto nije pala zakacio sam je sa tanjiracom vrata nema a ono sto je najgore bojim se da se ne srusi dok sam unutra .Ja sam ti druze ZRTVA SISTEMA

ја сам лично присуствовао утакмици јуниора у којој је један клуб из РС а други из Федерације али ХНК,кад дјеци јебу све редом исти ти родитељи дјеце против које играју.И то је само примјер у мору тога већ наведеног овде.И то није било 2 год после рата него пре 5 година.Мани се и гледај у своје двориште,погушићете се ионако у сопственој мржњи.
Kad već spominješ utakmicu i mržnju..... Šta se ono desilo Tatonu?
Ne zameri, i ovo je samo primer da govana ima sa obe strane.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh