Chat 8

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisam ljubitelj Kusturicinih filmova(ovih od doma za vesanje pa nadalje) iako sam ih gledao sve cim su izasli na velikom platnu. Nedavno sam "kao" pogledao Unerground (podzemlje) i kad pogledam malo bolje pa u nekim djelovima bivse drzave neki su se vratili da zive u jos dubljem undrgroundu nego sto je bilo navodno pod copavim. Te Rusi , Hrvati ,Crnogorci im rade o glavi , kao da nabrojani nemaju dovoljno svojih problema :ROFLMAO:

Nisam ljubitelj Kusturicinih filmova(ovih od doma za vesanje pa nadalje) iako sam ih gledao sve cim su izasli na velikom platnu. Nedavno sam "kao" pogledao Unerground (podzemlje) i kad pogledam malo bolje pa u nekim djelovima bivse drzave neki su se vratili da zive u jos dubljem undrgroundu nego sto je bilo navodno pod copavim. Te Rusi , Hrvati ,Crnogorci im rade o glavi , kao da nabrojani nemaju dovoljno svojih problema :ROFLMAO:
Каже човјек у чијој држави за сваки проблем су криви "четници" или га они планирају,где сваки дан свиће са новим графитом "Србе на Врбе" и сл,где у једном ткз,приморском туристичком граду руља вија спортисте да их подави у мору итд.Ако је та држава на коју мислиш Србија и кажеш да је у Андерграунду,ви сте друже,10 километара испод и не видите се из муља мржње.

Одлазак на море(поред дизел аутомобила) је у последњих неколико година постала опсесија. Резервише се унапред, отплаћује се на 10 рата. Само да се оде. И опет се после 10-так дана вратите на проблеме које сте оставили и у међувремену се и повећали. Јел немамо сви баш исте могућности. Скоро сам био изопштен из друштва због неких мојих ставова нисам никад био на мору зато што сам морао да радим. Једна година, друга, трећа... и тако 10 година.
И онда дође корона... и све на наплату ма колико то ружно било од мене морао сам да им пребацим и мало посолим ране кад су се враћали кући са оним истим торбама у које су се спаковали пре 10-так година. Није све у изласцима, среда, петак, субота наливање право чудо да нисам до сада крајпуташ.
Углавном се свело на или ћеш да имати шта да причаш омладини у селу кад дођеш из града на викенд или ћеш да имаш кров над главом и свој мир али са мало мање прича и успомена.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.

Одлазак на море – е то је суштина живота:oops:. То је створено да буде основ живота. Одеш на море, задужиш се да би причао како је било на мору. После шаљи децу на неку грађевину да погину.

Као што Zoran0230 рече, нисам ишао на та мора од када сам засновао продицу. Нисам ишао ни на то прво брачно путовање јер сам сматрао да треба стварати. И то је основ свега. Радило се по цео дан да се нешто има. Али зато нисам дозвољавао сину када је хтео управо на грађевини да зарађује џепарац. Учио сам га да ствара своју имовину својим радом.

„Ићи на море“ је створено као основни идеал за оне који су усмерени да напусте дедовину и да само нешто траже јер су комуњаре створиле систем „ армије пролетера“ (оних који немају ништа) помоћу којих себе одржавају на власти и у благостању. После ће се опљачкати они који стварају да се да овима што стално очекују да им се нешто капне док плутају по површини (и само што нису потонули).

Када се укине тај и такав систем и створи основа да ови што раде и стварају моги имати и што је најбитније сачувати своју имовину, тек тада ће нам бити боље. Само што постоји мали проблемчић: много је ових који су навикли да им се даје, па је створен систем – уђи у партију и добићеш, уместо ради и имаћеш. Нажалост, то може бити само основ за некакву нову раволуцију (или што би рекли мали грађански рат) и то је најопасније.

Много је тих љубитеља СФРЈ који и нису разумели суштину СФРЈ. Е они јесу прави проблем.

Samo ima jedan problemčić,a to je da naj pošteniji i naj vredniji,i ovi koji imaju znanje danas su naj veći državni neprijatelji,a ovi pošteni koji imaju njih je sistem uvukao pod svoje ,tako da džaba su pošteni kad su njiovi.
I na kraju će opet biti policija je uz narod.

Јесам ишао на море док сам био момак. Назовимо то „радном посетом“. Одвезем пчеле у Далмацију на вресак и одем на Хвар. Када ми досади, вратим се до пчелињака. Није само да ми досади јер има посла и ствар је у одговорности.

Када сам се оженио, већ је лепо кретала криза и инфлација. Рекао сам мојој жени да нећу ићи са децом на море и да штедим на њима. Једном приликом сам колегу којем је „императив“ одлазак на море са две мале ћеркице питао која је цена сладоледа ту где је био...каже немам појма. Па зашто си ишао на море да плакнеш **greška, а деца жељно гледала у сладолед. Одеш да се чвариш да би причао комшијама 'де си био, зеваш на сунцу као ћурка, а деца жељна свега. Па где је ту логика осим логике лумпенпролетеријата.

Одмор сам проводио на пчелињаку, који ми је стварао одређену сигурност у та смутна времена и то ме чинило срећним. Наравно, свако има право да буде срећан како мисли да је најбоље, али онда не треба да цвили што ништа није стекао (или што је још горе – што нешто не добија од друштва).

...,где сваки дан свиће са новим графитом "Србе на Врбе" .

Samo smanjiš vesti Pinka, Happy, Informera i Srpskog Telegrafa i sve će biti u redu. Možda ćeš da počneš da primećuješ grafite iz svoje okoline koje ne emituje HTV kao udarnu vest jer grafiti i huliganske grupe ne zastupaju stav celog naroda.
Da ti ne slikam velikosrpske grafite iz mog sela jer smešno je to da se i mi bavimo njime a kamoli neka ozbiljna televizija.

Да ниси ти мало погрешио колега. Не говори човек само о графитима. Реч је о државној политици, као што је нпр. ломљење табли са ћириличним натписима итд...

Па се тиме поставља и питање на кога је стварно утицао медијски „мрак“ који шире Пинк и остали...

Evo sada i Slaviša nedozvoljva komentare,a hteo sam pitati sledeća pitanja,
šta je to prosperitati i ko ima prava za to?
Ako dobijaju samo pripadnici mađarske nacionalne pripadnosti,kako država Srbija(ako to postoji) pomaže svim ostalim državljanima Srbije u tim regijama?

Јесам ишао на море док сам био момак. Назовимо то „радном посетом“. Одвезем пчеле у Далмацију на вресак и одем на Хвар. Када ми досади, вратим се до пчелињака. Није само да ми досади јер има посла и ствар је у одговорности.
Када сам се оженио, већ је лепо кретала криза и инфлација. Рекао сам мојој жени да нећу ићи са децом на море и да штедим на њима. Једном приликом сам колегу којем је „императив“ одлазак на море са две мале ћеркице питао која је цена сладоледа ту где је био...каже немам појма. Па зашто си ишао на море да плакнеш **greška, а деца жељно гледала у сладолед. Одеш да се чвариш да би причао комшијама 'де си био, зеваш на сунцу као ћурка, а деца жељна свега. Па где је ту логика осим логике лумпенпролетеријата.
Одмор сам проводио на пчелињаку, који ми је стварао одређену сигурност у та смутна времена и то ме чинило срећним. Наравно, свако има право да буде срећан како мисли да је најбоље, али онда не треба да цвили што ништа није стекао (или што је још горе – што нешто не добија од друштва).
Vodili ste kasnije decu na more?

DRAGI FORUMASI Citam razlicita misljenja zasto ili dali treba letovati sta se dobija a sta gubi i razne teze i zivotne filozofije i cak u jednom pasusu vidjenje kako je to neka nametnuta stvar od proletera ili sistema ili nekih malogradjana koji vole da se hvale a u stvari sve su to nagadjanja neke predpostavke ili fantazije .Sada cu vam ja saopstiti PRAVU ISTINU .To sa letovanjem ili zimovanjem ili da covek udje po nekad u zlataru ili u butik u restoran u centar za masazu u pozoriste u galeriju slika to su u svim normalnim zemljama na svetu NORMALNE STVARI ili KAP U OKEANU jer bog je rekao da covek treba da radi ali treba i da odmara .Medjutim u drzavi u kojoj mi zivimo U STVARI TO SE VODI KAO DRZAVA U PAPIRIMA , OVDE JE LUKSUZ I KADA COVEK UMRE ZIVI SE CUPAJU ZA KOSU KAKO I SA CIM DA GA SAHRANE a inace ovde je sve postalo luksuz .Kakvo crno letovanje ili zimovanje pa ovde po gradovima zuje usi kada treba slava da se spremi .Mi smo kao nacija umesto sopinga pali na seknd hend ,preturamo po buvljacima ,Kinezi nas drze u zivotu a predsednik i rukovodstvo zatezu uzdu a amovi su stavljeni i raga se bicuje da se ne razobada. ZNAM DA TO STO MI ZIVIMO OVAKO SKROMNO DA NE KAZEM JADNO I STO JE I VAZDUH POSTAO LUKSUZ SMATRAJU DA SU KOMUNISTI KRIVI I DA JE ZA SVE KRIV MIKA IZ GROCKE ALI NE NE....TO JE ZABLUDA JER DOK SU BILI KOMUNISTI BILE SU BAHANALIJE PONASANJE JE BILO PERVERZNO A KIPTELI SMO OD SAMOPOUZDANJA .Danas nazalost KADA VLADAJUCA PARTIJA ODNOSI NAJVECU POBEDU U ISTORIJI narod je posrnuo nacisto a predsednik je ne mogu da kazem probao da podigne iscrpljenu ragu sa 100 eura i kao da SE OSETILO RASPOLOZENJE U NARODU I ADRENALIN medjutim to je bilo prividno jer ocito je da smo ponovo

Kao decu roditelji su mene i brata vodili na more svake godine do krize
ostale su slike i uspomene koje cu trajati do kraja zivota...
Moja deca su cesto gledala te albume sa slikama i zapitkivali kada cu ih voditi
ja obecam al se uvek nesto izokrene, nemam novca ili nemam vremena, poslovi zaostali itd.
Vreme prolazi oni odrastaju, za par godina im nece ni biti zanimljivo da idu sa roditeljima
Isli smo prosle godine po prvi put, odusevljenju nema kraja...
Trebali smo i ove godine ali zbog ove situacije nije moguce
Vodicu ih dokle god budu hteli da porodicno idemo, zajednicke uspomene nemaju cenu

Samo smanjiš vesti Pinka, Happy, Informera i Srpskog Telegrafa i sve će biti u redu. Možda ćeš da počneš da primećuješ grafite iz svoje okoline koje ne emituje HTV kao udarnu vest jer grafiti i huliganske grupe ne zastupaju stav celog naroda.
Da ti ne slikam velikosrpske grafite iz mog sela jer smešno je to da se i mi bavimo njime a kamoli neka ozbiljna televizija.
Ми у селу немамо хвала Богу никакве графите,понеки ишкрабан знак за навијачке групе и сл.Курир Информер и сл не пратим,искључиво Политика.А мислим да би ти требао мало да прођеш кроз ту државу Хр па да видиш да ли су то хулигнаске групе ил став народа.Хулигани су они који мисао спроводе у дело,а ови остали ти само мисле тако.Тако да.
пс.лупање Ћириличких табли нису радили хулигани,него народ.Ал далеко је Ја од Хр.

Људи, нико није против одласка на море. Али ако би то битно утицало на нормално функционисање породице или водило запуштању обавеза, онда је стварно бесмислено. Отићи на море да би 11 месеци живео као слепац (а исто се понашати на мору - одмору) је ван памети.

Vodili ste kasnije decu na more?

Не нисам никада ишао на море са децом и нико нема трауме због тога:). Више пута сам говорио жени да оде са децом на море, али није хтела без мене. Шта сам требао? Да оставим 100 кошница да пропадну а ја да се брчкам...па не иде то. Моја обавеза је била највећи део посла на пчелињаку и то сам могао да радим када дођем са посла из фирме (ако време послужи).

Годинама уназад, моја жена иде у бању или на Златибор, углавном са ћерком и пар пута су водили и нашу унуку, али без мене. Али без мене. Тако сам ја хтео.

Остала ми је само једна рана и то ми је син замерио. Обећао сам му да ћемо отићи на Калемегдан, да види где сам проводио време када сам ишао у „Теслу“. Нисмо никада отишли иако је близу. Нажалост, није било времена ни за тако једноставан“подухват“. Просто, нису се ускладиле моје и његове обавезе.

Када су већ поодрасли, наравно, што рече колега није им се ишло са родитељима...

Бог је рекао и да се земља (која се обрађује) мора одмарати седме године. То што ми не знамо, је да се нпр. у Америци (САД) то спроводи као законска обавеза. Зато имају боље приносе од нас. Скоро сам то сазнао. Пре око 20 година то је била „моја стратегија“ коју сам хтео да спроводе пчелари у сарадњи са ратарима и државом иако нигде нисам о томе читао. Нисам знао који је „зверињак“ међу пчеларима и колико се као остали политичари боре за „власт“ без икакве идеје за општим напретком.

Каже човјек у чијој држави за сваки проблем су криви "четници" или га они планирају,где сваки дан свиће са новим графитом "Србе на Врбе" и сл,где у једном ткз,приморском туристичком граду руља вија спортисте да их подави у мору итд.Ако је та држава на коју мислиш Србија и кажеш да је у Андерграунду,ви сте друже,10 километара испод и не видите се из муља мржње.
Kad si zadnji put bio u HR i da li si vidio svojim ocima takve grafite. Drugo nisam etnicki Hrvat iako imam domovnicu , spadam u nac. manjine, tako da me problemi Srbi_Hrvati ne je*u puno. Stoji da ima odredjeni postotak ljudi koji jos nisu izasli iz 41 i jos u ratu partizani-ustase a ima takodje koji su zaglavili jos u 91 i nikako da se izvuku, uostalom kao i svuda.

Ja svake godine na more idem, ne što volim nego što deca vole.
A zanimacija mi je, dok mi porodica uživa, gledati polugole žene. I to nikako da dosadi.
A takođe gledam kako drugi žive i šta rade i kako grade.
I tu naučiš dosta toga, a ostane ti i puno toga lepog u sećanju. A sećanje ti niko ne može uzeti, dok kuće, njive, pare... može.
Neko voli još jednu štalu da digne da može još više sebi kičmu da slomi i posle još jednu štalu... a nekom dovoljno to što ima i hoće da uloži pare malo i u "duhovne stvari".
I na planinu obavezno idem. A često na proleće ili jesen i ekskurzije do nekog evropskog grada.
I da, sjebao sam brdo para. Mogao sam još jednu kuću da sagradim i novog dizelaša da vozim, pa da se hvalim zidinama i limovima.
Nije blago ni srebro ni zlato, već je blago što je srcu drago.

Kad si zadnji put bio u HR i da li si vidio svojim ocima takve grafite. Drugo nisam etnicki Hrvat iako imam domovnicu , spadam u nac. manjine, tako da me problemi Srbi_Hrvati ne je*u puno. Stoji da ima odredjeni postotak ljudi koji jos nisu izasli iz 41 i jos u ratu partizani-ustase a ima takodje koji su zaglavili jos u 91 i nikako da se izvuku, uostalom kao i svuda.

Мање је важно шта сте по етничком определењу, а више то што сте ви изазвали одређену реакцију и сад опет говорите неки „они“ који су остали у 41 или 91.

Који су то они када сте то у ствари ви. Пре пар сати сте на перфидан начин подметнули кривицу „одређеном“ народу.

Наградно питање ко недостаје у набрајању народа :) . Осим ако нисте случајно направили грешку. То се лако реши: уследи извињење и настављамо даље.

Типичан комуњарски поступак. Познато је да су они своје промашаје и грешке сваљивали на неке или неког без навођења ко је то. Важно је да воз прође.

Као што сам написао нисмо сви у могућности за летовање. Да ли спуцати паре да ми **greška види пута и полуголих жена или подбацити леђа док су још неизрађена и нешто створити питање је сад?

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh