Chat 8

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa ZUTI su gomila lopova malih i velikiih koji su finansirani sa zapada da prodaju sve sto je od nacionalnog znacaja i pokretno i nepokretno ali je uslov da to prodaju mafijasima,strancima ili oni sami da prisvoje sebi pravno ili protivpravno.Nemaju u sebi ljubav prema otadzbini cak sta vise omalovazavaju sve sto je domace a velicaju zapadne zemlje koje su se vekovima bavile pljackama po svetu. Oni ponizno obavljaju sve zadatke i instrukcije sa zapada koje su direktno protiv svoje zemlje a u korist ovih istih. U tom kriminalnom cinu ne da ne odgovaraju krivicno nego jos bivaju nagradjeni od svog naroda pr Djindjic kuca na Dedinju i trg u centru Beograda, Ceda narkoman opljackao,izmuzao,razvalio i jos vileni i da ne nabrajam dalje jer mnogo je pljackasa koji su pljackali i otimali bez kontrole . Inace osim sto su prodali sve sto su mogli NJIHOV ZADATAK JE I DA UBUNARE DRZAVU U DUZNICKO ROBSTVO U ZELENASKE KREDITE I DA POSTANEMO LEGALNA I DOZIVOTNA KOLONIJA NA JEDAN FIN I SUPTILAN NACIN A BEZ MNOGO PRASINE ILI ORUZJA I
Za forumase koji nemaju informaciju ko je bio MARSAL neka pogledaju sledeci video zapis i neka podhitno vrate sliku sa tavana. PONAVLJAM i u SFRJ I U VREME SOCIJALISTA DRZAVU JE VODIO SKOLOVAN KADAR a taj modni trend sa megatrendovima je krenuo od 2000 na ovamo i trenutno je u ekspanziji MISLIM DA NIKADA U ISTORIJI NISMO IMALI VISE MEGATRENDOVA NEGO DANAS A SAM PREDSEDNIK JE DOBIO I DIPLOMU KOSARKASKOG TRENERA. Zato netreba da cudi nijednog NAPRDNJAKA ILI ZUTOG zasto nama mostove grade Kinezi sve vece poslove preuzimaju strane firme sta da pricamo za mostove Beograd na vodi nama je prvi covek vojske panker premijerka padavicarka koju je neko poslao iz Amerike a niti je ko nju trebovao kao strucnjaka imamo onog leptirica M Djurica a za poljoprivredu imamo onog iz Obrenovca sto je otvarao sahte po Obrenovcu. Priznacemo teska srca da to nije bas neki strucan kadar a psihopatu od predsednika da ne pominjem taj je ceo zivot samo bukao po mitinzima.Nase firme iz SFRJ su radile po celom svetu to su bili impozantni poslovi za GINISA. A predsednik je bio covek sa takvim prefinjenim bontonom i manirima KOME SE KLANJAO CEO SVET e tako se vodila drzava a najinteresantnija stvar DA NISTA NIJE PRODANO NI JEDAN PEDALJ OTADZBINE SVE JE BILO NACIONALNO a sada DALI UOPSTE POSTOJI U OVOJ DRZAVI NESTO STO PRIPADA NAMA. Sada skolovan kadar OTIMA DEO PENZIJE A RADNICIMA PREKO AGENCIJE OTIMA DEO PLATE I TAKO U NEDOGLED .Kod MARSALA ne da niko nista nije otimao nego je bilo GALANTNO,RASKOS I GLAMURA E STA TI JE ZIVOT STA SMO DANAS DOCEKALI.....

Ti si izgleda tada živeo u gradu na plati, jer kod tog tvog tita i komunjara, seljaci su bili u gorem položaju i podcenjeniji nego čak i danas.
Dali si ti tada osećao kao da je nešto tvoje iz te 'nacionalne' imovine?
Pogledaj malo pažljivije seriju Kamiondžije, recimo scenu kada Jare dobija sat od direktora starijeg deset godina od njega,pa će ti možda biti jasno koliko je školovan i pošten kadar vodio tu tvoju zamišljenu zemlju dembeliju..

Poslednja izmena:
MIROSTI kazes da si danas u boljem polozaju a da je bilo lose ranije.Pogledaj pazljivo ovaj video koji je radjen po istinitom dogadjaju i videces kakav je to sloj ljudi koji se krije pod velom demokratije i videces da nije sve tako kao sto izgleda

Eh da mi je opet onaj Titov "truli socijalizam". Moji su za vreme austro-ugarske a kasnije i srpske krune bili siromasni kao crkveni misevi, i uvek radili za druge gazde. Tek sredinom 60-ih su stali na noge i stekli neki kapital. I niko od mojih nije bio clan tadasnje partije (osim oca koji je zbog posla morao da pristupi kada se zaposlio '79) pa da je stekao neko zvanje ili da je imao prednosti u nekim stvarima u odnosu na druge.

Radilo se primitivnije, a ljudi(seljaci) su bili skromniji jer su bili preplašeniji. Za svaku sitnicu je Đura milicioner mogao da te namlati i to čak i bez razloga.

ZA MIROSTI ja Sve te razumem u potpunosti ali moras da priznas da ga je i KRALJ MALO ZAVUKO NARODU ne kazem namerno ali eto desilo se

@dobrivoj_zr
Niko u pariju nije morao da bi se dobro zivelo? Osim oca..:ROFLMAO:
Moj otac je radio kao inspektor kriminalisticke tehnike u zrenjaninskom SUP-u, i bio je najobicniji clan, jer eto radnik je policije pa je morao da ima i "crvenu knizicu" pored radnicke, sve sto je stekao je bilo od plate i uporedo je radio poljoprivredu (radi i dan danas sa 64 god.) pored redovnog posla.

ZA DOBRIVOJA iz ZRENJANINA Posto zivis u skroz drugom rejonu nisi upoznat sa situacijom u Zlatiborskom okrugu jer tamo su u Titovoj Jugi torovi i stale bili puni i prepuni to je bilo stocnog fonda nemozes da prebrojis a da ti neko uzme 3 ovce iz stada ne bi ni primetio a danas u tim selima STOCNI FOND ILI NE POSTOJI UOPSTE ILI SPORADICNO PO NEKI ENTUZIJASTA ZADRZO RADI OBICAJA. Drugo danas ladno u planinskom selu u zapadnoj Srbiji ima masa domacinstava da nemaju litar rakije sto je ranije bilo nepojmljivo a bogami kako je krenulo nestace i krompira. Ono sto su nekada bili pasnjaci to su sada sume izumire Srbija a pored svega toga ovi vladajuci monstrumi su poceli planinske reke da trpaju u cevi. Onda nije bilo led televizora ,mobilnih telefona i struje ALI JE BILO LJUDI I BILO JAKOG NATALITETA TO JE PRSTALO NA SVE STRANE a danas ima tehnoloskog ludila ali vukovi i medvedi dolaze do kuce a beloglavi supovi nadlecu kucu NEMA LJUDI oseka a MORTALITET NIKADA JACI tako da su BITNE CINJENICE I SAMO CINJENICE a to sta mi sve volimo to moze da se okaci macku o rep

ZA DOBRIVOJA iz ZRENJANINA Posto zivis u skroz drugom rejonu nisi upoznat sa situacijom u Zlatiborskom okrugu jer tamo su u Titovoj Jugi torovi i stale bili puni i prepuni to je bilo stocnog fonda nemozes da prebrojis
Valjda im to ostalo u amanet jos od kralja:). Ali salu na stranu, glupo mi je da se dan danas medjusobno prepucavamo i posle 60-70 god. "igramo" cetnika i partizana. Svi smo mi razliciti i svi imamo pravo da volimo i favorizujemo drugacije stavove i ideologije. Ja favorizujem Titov socijalizam jer znam kako se zivelo i radilo tad, a znam kako se zivelo i '90-ih i sad. Ne interesuje me ko je sta i ko je za koga, jer ja ljude delim na dobre i lose i ostalo me ne interesuje. To je moje kucno vaspitanje, jer i sam dolazim iz mesovitog braka (otac Srbin, majka Madjarica).

Tačno je samo to da je bilo dobrih domaćina i da je stoke bilo dosta po cenu nadljudskog rada i dosta članova u porodici.
Odlazak sa sela u grad je bio neverovatna nagrada za srećnika kome to u porodici bude dodeljeno, jer se znalo da će na sigurnu platu i da će kao titov radnik biti zaštićen kao beli medved, za razliku od mučenika koji ostaju u domaćinstvu da crnče od zore do mraka.
@dobrivoj_zr
Ne sumnjam da ti je otac bio vredan i pošten radnik, ali u mafiju i bolje sutra nije mogao ući bez te famozne knjižice kpj.
Recimo moj otac, obzirom na srpsko nasleđe nije mogao čak i u miliciju kada je konkurisao 60-tih, a devedesetih kada se jednom poznaniku požalih na to, reče mi da ni ja nebih mogao dobiti posao u miliciji, jer je u udbaškim knjigama sve popisano ko je ko i da se dandanas sve radi na osnovu toga.

Ne znam na sta tacno aludiras ono sa mafijom? Moj otac je zavrsio u Zemunu Visu kriminalisticku skolu, i posle odsluzenog vojnog roka u JNA zaposlio se u zrenjaninskom SUP-u kao operativac. Posle se ukazala prilika da predje u odeljenje kriminalisticke tehnike. Tek kad se zaposlio morao je da postane clan partije. Pre toga nije bio.

Mislio sam kako sam i napisao- komunistička mafija.
Moj ćale nije mogao da se zaposli u miliciju jer naši nisu bili partizani.

To da se o svemu vodila evidencija sam iskusio .Kao gimnazijalca su me predlagali za člana SKJ ali nisam primljen.
Kada sam bio u "studentsku vojsku " opet odbijenica .Nikada nisam tražio članstvo ali su me predlagali.Tada mi je član SKJ , koji me je predložio objasnio da su iz CK KPJ dobili dopis da me ne primaju zbog dede.Deda je bio 6 meseci u zatvoru zbog ružnih reči(.ebo mu je mater) koje je uputio Titu u seoskoj kafani ,pošto su mu 1958 nacionizovali kuću sa dva lokala koju je tek kupio

Poslednja izmena:
ZA MIROSTI ja Pa dobro postoji li jos neki lep posao osim policije postoji hiljade razlicitih poslova nego da ne umrtvljujemo temu previse kako ti sada ocenjujes ovu politiku i ekonomiju koju vodi nasa drzava i sam ovaj LIBERALNI KAPITALIZAM OD 2000 NA OVAMO I DALI MOZE DA SE OSETI KAKO TREBA ILI JOS UVEK NIJE PRODRO DOVOLJNO DUBOKO pa da se strpimo jos malo

Naveo sam zapošljavanje u policiju, kao najniži položaj koji si mogao dobiti u tom društvu, a koje neki hvale(jer su se tu lepo okoristili).
Dakle, neki su bili toliko loši da čak i tu nisu mogli, a neki koliko god da nevaljaju, mogli su.
Recimo kod nas je jedan od retkih komunističkih funkcionera kumovao u 20-tak kuća, jer su se ljudi plašili da ih komunjare ne 'ošinu', pa računali su neće kuma..;)
Slično je bilo i u akademskim krugovima, recimo. Kao profesor na univerzitetu, takođe, nisi mogao napredovati ako nisi član mafije, bez obzira na sposobnosti.. Itd, itd..

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh