Зорге, ne daj da te izmanipulišu. Kada objave broj preminulih, nigde ne piše imenom i prezimenom ko je preminuo.
Ма ево им слободно, па нека ме изманипулишу. Учинили они (когод то био) то самном и ко зна киме све не - фактичко стање не могу да измене, могу само да обликују нашу перцепцију нечега, онако како им из неког њиховог шибицарског разлога треба. Не би то био ни први ни последњи пут. Ако преферирају да их плебс сматра лажовима и манипулаторима уместо некомпетентним и неспособним - нека наставе да манипулишу подацима и остављају довољно материјала за гласине и којекаве теорије, реалне или нереалне. Тако то буде када изврдаваш истину. Ено и Грци замандалили границу за наше грађане јер су видели колики смо "лидери у региону".
Имена људи кога је "ковид" гурнуо "на другу страну" ми и нису важна, али свакако ми је жао њих, који су макар и са лупањем срца, тренуцима када нису толико луцидни, са боловима у костима, акутном астмом, тешко покретни и ко зна чиме све не, ипак живели своје животе дан за даном, у кругу својих породица, пријатеља или познаника, па макар то били њихови последњи месеци, када би им живот прекинуло нешто друго, а не овај глупи "ковид".
Prvo sto ta korona uopste i ne postoji, bar ne kao takva kako je prikazuju
Ја знам да је тај "ковид" само један из фамилије "корона" вируса, лако се преноси капљично, да само код малог процента, типа 1%, инфицираних развије озбиљно стање од којих је најопасније колабирање плућа јер се она напуне некаквим секретом који залије алвеоле, па организам не може да усваја кисеоник из ваздуха и човек буде угушен. Грешим ли у нечему код медицинског аспекта "ковида"?
Немам ја сумњи да огромна већина инфицираних, ако се уопште и пожале на нешто и буде им диагностификован "ковид", прође као са грипом или неким летњим стомачним инфекцијама, али немам никаквих гаранција да се у случају инфекције, ја сам или неко мени близак неће бити у тих ексклузивних 1%. Никаквих гаранција! Мислим, немам никаквих гаранција ни да ћу ја осванути сутра, али да "пишам уз ветар" и својим понашањем исказујем Бог-те-пита на чему заснован став да "корона не постоји" (мислим првенствено на не придржавање препоручених мера заштите) - толико тврдоглав нећу бити.
Него, хтео сам да поменем и ово у вези "ковида"... Чуо сам од познаника да је наш врли председник општине, др-мр. Тасић, напрдњачки "млади лав", да је фасов'о вирус, да се осећао лоше и да је пребачен у Нови Сад, где прима кисеоник. Немам сумњи да ће он све то да прегура, али бих се грохотом смејао када би се утврдило да је вирус зарадио на изборима или постизборном слављу напрдњака. То би био тако леп деманти оне самоуверене изјаве, тачније контрапитања прворођеног у емисији код оне препариране госпође на РТС-у, када је питао нешто типа: "Где сте то видели да се неко заразио на изборима?" или већ како је рекао.
П.С. - Лопатам вести пре ручка и видим да су на Б92 објавили да је од "ковида" умро и ћаћа министра Стефановића.