Chat 8

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prosto. Samo nemoj da radiš ono što ti je AV naložio. A koliko vidim u spotovima zadnjih sedam dana moli da se izađe na izbore. Što znači da mu se računica kvari.
Zašto je spustio cenzus na 3%? Zašto Gordana Čomić, Čeda, Čanak, Šešelj, Zoran Živković opet da budu poslanici? Malo im je 20-30godina i doživotna poslanička apanaža?
Ma neću da učestvujem u cirkusu. Svi su oni ekipa. Svi
Izasao ili ne u cirkusu si. Obmanjuje nas pricom da se izadje na izbore. Mi njemu ne trebamo on svoju masineriju ima. Niko jos nije objasnio sta se dobija bojkotom.

Ma glupo je uopšte komentarisati čoveka koji izađe u emisiju da mi dva data objašnjava kako je to što se vidi na slici urušavanje privatnosti deteta koje je celi dan istovaralo kamione.
Ja možda ne umem da istovaram kamion, ali znam šta je dobro a šta loše društvo. Što ga ne uslikaju sa studentima generacije?
I sad taj isti mi kaže da ako ne izađem na izbore ne volim Srbiju. Ma ajde...

Već je obećavao da mu treba samo jedan mandat a onda nas napušta da živimo u bogatstvu. I šta bi?
Sićiće sam sa vlasti samo ako progura sina da ga nasledi. Nikako drugačije.
Da,jedan mandat i to doživotni-nije slagao.

Bojkotom se ne dobija ništa-SNS ostaje na vlasti.Izlaskom na izbore se dobija SNS na vlasti.U oba slučaja će proći i mali sateliti.Prave opozicije nema-opet SNS na vlasti.Narod je razjedinjen-opet SNS na vlasti.Na svakim izborima-ovim i svakim sledećim,SNS na vlasti.
Kakav je zaključak-pametnom ne treba mnogo da shvati a zaluđeni neće shvatiti,nikad a možda ni onda.
Samo da dodam-kako god ih zvali SNS ili SRS su vrlo pametnom politikom večito bili na vlasti od 90-ih do danas.Kad je Šešelj bio opozicija-nikad.Vrlo inteligentan i sposoban političar i ne treba ga podcenjivati.

Izasao ili ne u cirkusu si. Obmanjuje nas pricom da se izadje na izbore. Mi njemu ne trebamo on svoju masineriju ima. Niko jos nije objasnio sta se dobija bojkotom.
Ne dobija se trenutno nista ni izlaskom ni ne izlaskom
ali izlazak ga trenutno ne moze oterati sa vlasti a ne izlaskom mu se ne daje legitimitet
Srbiju je pretvorio u privatnu svojinu, stranu koloniju, drzavu penzionera, drzavu bez mogucnosti
ne daj mo mu legitimitet da istera svoje planove do kraja i ispuni obecanja stranim mentorima

Prosto. Samo nemoj da radiš ono što ti je AV naložio. A koliko vidim u spotovima zadnjih sedam dana moli da se izađe na izbore. Što znači da mu se računica kvari.
Zašto je spustio cenzus na 3%? Zašto Gordana Čomić, Čeda, Čanak, Šešelj, Zoran Živković opet da budu poslanici? Malo im je 20-30godina i doživotna poslanička apanaža?
Ma neću da učestvujem u cirkusu. Svi su oni ekipa. Svi
Pa dobro, ali ako su izbori legitimni, validni i sa samo 20 ili 30 % izlaska od ukupnog broja biraca, sta se postize neizlaskom? Na takav nacin ne moze se nikako spreciti formiranje vlade bas sa takvim nabrojanim igracima.
Ne mogu da verujem da niko ne mozete objasniti koja je pozitivna stvar neizlaska.
Mislim da svako i iz opozicije je svestan toga da nema niceg pozitivnog u bojkotu.
Pre neki dan jedan opozicionar rece da bojkot je samo zato kako bi dokazali Evropi i sadasnjoj vladi koliko je vlast slaba (buduca vlada, a siguran je bio da ce opet isti vladati) i da vodi drzavu sa malim procentom glasova!
Znate koliko ce boleti ona stvar i njih a i Evropu zbog toga!

Ne dobija se trenutno nista ni izlaskom ni ne izlaskom
ali izlazak ga trenutno ne moze oterati sa vlasti a ne izlaskom mu se ne daje legitimitet
Srbiju je pretvorio u privatnu svojinu, stranu koloniju, drzavu penzionera, drzavu bez mogucnosti
ne daj mo mu legitimitet da istera svoje planove do kraja i ispuni obecanja stranim mentorima
Ali to ti govoris i svako drugi ko je normalan, dok drugi ne vide to tako, uostalom izbori su bili i bice dokaz koga ljudi ovde zele na vlast i tako ce biti u ocima tim stranim mentorima koji su iznad svih ili bar mnogo veci faktor od nas. Sto se nisu picke opozicionarske ujedinili svi, aman apsolutno svi i da dobiju vise glasova od ovih sadasnjih?!

Kako se ne dobija ništa bojkotom? Pa da se ne dobija ništa on se nebi toliko trudio da nas ubedi da izađemo.
Pobediće svakako a mnogo je veća pobeda ako pobedi sa izlaznošću od 60% nego sa izlaznošću 30% ili 20%. Beli listići imaće težinu koliko i glasovi za “opoziciju” ili bilo koga. Ako bude izlaznost preko 50% AV će sutra uveče da pomiluje po glavi i vas koji ste precrtali listiće ali ste ga ipak poslušali i izašli da birate. Reći će da ga ipak sluša narod i ponašaće se kao najveći autoritet na svetu.

Aha, sad mi je malo jasnije.😂 Dakle kako god okrenes on ce i dalje biti tu i vladati ko zna jos koliko ali ce nositi etiketu odnosno plakat na ledjima gde ce pisati sa koliko procenta je dobio izbore pa ce osetiti veliku sramotu zbog toga.
Ne mogu da verujem sta vam to znaci.
Kao kad ste uzeli gace naopacke a pantalone nikad ne skidate da se vide!
Zaboli nekog da li uopste i imate gace, pantaloni su na vidiku!
Da je sva opozicija ujedinjena i da je izlaznost 80 - 90% tek onda bi nesto znacilo, a mozda ni tada, koliko samo budala ima na ovim prostorima!

Da je opozicija ujedinjena onda bi trebalo izaci u sto vecem broju....
A legitimitet znaci sigurno, ako ne trenutno jer on ce uraditi ono sto je naumio u svakom slucaju, znacice u buducnosti

Da je sva opozicija ujedinjena, da oni sto su dosli posle 5 oktobra nisu radili to sto su radili ,da nasi glasovi nisu rasipani tako sto ja glasam za opciju "protiv" a ta opcija posle 10 dana udje u tal sa onim koga je do juce pljuvala ,da je babi k.ta ne bi joj trebao deda....
I ko sa tobom da se ujedini kad svakog sa ralicitim misljenjem nazivas budalom.
Mislis da je njemu bas svejedno da se pojavi na bilo kakvim pregovorima sa svetskim zverkama i maherima diplomatije kad zna da iza sebe ima izbore sa osvojenih 50+% od 30% izaslih.
Trpi on velike pritiske od uticajnih zemalja EU i trpeo bi jos vece da je opozicija ostala ujedinjena oko ideje neizlaska na ove "izbore".
Za validne izbore je vazan legitimitet isto kao i legalitet.
Najbolja opcija po nas bi bila kada bi u skupstinu usli samo sns i sps sa osvojenih 98% galasova.
Ko do sad nije razumeo ne vredi mu ni objasnjavati.

Za peeta,i u ono vreme se davalo 12000 ali samo da se zamažu oči a vamo su pojedinci kupovali po stotine hektara,ne znam za ostale reone ali eto bilo je reči onomad pa su me napadali ja ovakav onakav,u Đurđinu je na rave časti pokupovano 400 ha neke zadruge i to njih 4 -ro ,a koliko je takih bilo širom vojvodine,i tada nije valjalo i da je ostalo tako ko zna kakvo bi danas bilo ,promene su se uvek dešavale i dešavaće se i dalje,koji su tada krali i uzimali sa ds danas uzimaju sa sns,teška otimačina i lopovluk ćemo svi tek osetiti ,a malinari su osetili i to kako,ratari su sledeći ,sve je monopol i uljara i šećerana a bome i trgovina kuruzom,mleko da se spominje,stočari se jedino nadaju da kataklizma u kini ne prestane da ide roba iz evrope u kinu.
A šta se dobija bojkotom ,nemam pojma,ali neću da izađem i kvita,a da evi jedan razlog,nismo jednaki u zemlji Srbiji,dok neko plaća rtecimo armu 22000 neko plati 8 hilj. i sad je dobro jedno vreme pa se sad bune što i sada gebi kolje na otkupu jer MORAJU njemu predati ne sve ali određen procenat površina.

Саво што се тиче субвенције је у праву. Случајно сазнам ко има 3 и више деце а има и мађарске папире може да конкурише за обнову породичних газдинства(објеката). Треба гомила папира али знам да је неколико породица то испунило. Е то ме је сморило. Ај за пољопривредне машине треба земља у тој причи ме нема. Али би ми легао један објекат онако скоро па гратис. Али не може. И онда неко каже једнаки.
Али једно је сигурно, доћи ће време кад ће све то требати вратити на овај или онај начин.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.

Zašto bojkot.Njegov cilj ali pravih bojkotaša a ne ovih glumaca je:
Da se izborni zakoni promene da bi izbori bili pravičniji.
Da se izbori dobijaju sa 50%+1 glas a ne većinom bez obzira na izlaznost (što malo zvuči i smešno)-Ispada da nas 250 može da formira skupštinu a što se tiče ostalih miliona građana,ko ih j...
Jednako pojavljivanje u medijskim kućama a ne kao sada.

Интересантна емисија о изборима - опет "Славија Инфо", сада са Шкором и Гајићем.

Само нисам скапирао контекст у коме су током разговора помињали моју општину. Изгледа да је нека од опскурних изборних листа "сакупила" доста потписа у општини Опово.

Поменуше и један интересантан детаљ - ове изборе наша држава није организовала и на Космету.

Ja ne mogu da razumem da ne razumete. Aj onda Peet ako ne razumeš bojkot, šta dobiješ kad izađeš i zaokružiš Šešelja, Čedu, Zorana Ž, Gordanu, Sergeja, #1od5M, metlu, Vacića, Levatijane? Oni će sa 3,05% da učine Srbiju boljom? A već 20-30godina nisu pa će sada?
I sa manjinama je ista stvar. Zar ne postoji neki novi Ištvan da zameni Pastora ili su Zukorlić/Ljajić/Sulejman Bogom dati pa moraju doživotno da vedre i oblače? Za nas Pupovac, Milorad u BiH. Sve kraljevi.

Za sve te koje si nabrojao cuo sam izraz "korisne budale" koji jako lepo opisuje njihovu ulogu i na izborima i u skupstinama.

@Zorge, valjda bese "gospodin Trifunovic" taj koji je skupio potpise u Opovu i jos kojekude, a sve u kontekstu da mu je ustvari SNS sakupljala te potpise.

Немам појма Ацо, да л' је Трифуновићу или неком другом. Чуо сам негде да је била Бећковићкина емисија у којој је Радуловић разбеснео Трифуновића са питањем о сакупљању потписа, али некако нисам стигао да је потражим и одгледам. Можда је то за Опово поменуто у тој емисији, а ова двојица се осврнула на то. Знајући каквог макијавелисту имамо за председника општине, немам сумњи да би он без скрупула урадио такав "прљав посао".

Bas tu emisiju koju nisi stigo da potrazis meni stalno izbacuje yt kao predlog, a i delove emisije. Tako sam malo bacio pogled i shvatio po nesto.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh