Za peeta,i u ono vreme se davalo 12000 ali samo da se zamažu oči a vamo su pojedinci kupovali po stotine hektara,ne znam za ostale reone ali eto bilo je reči onomad pa su me napadali ja ovakav onakav,u Đurđinu je na rave časti pokupovano 400 ha neke zadruge i to njih 4 -ro ,a koliko je takih bilo širom vojvodine,i tada nije valjalo i da je ostalo tako ko zna kakvo bi danas bilo ,promene su se uvek dešavale i dešavaće se i dalje,koji su tada krali i uzimali sa ds danas uzimaju sa sns,teška otimačina i lopovluk ćemo svi tek osetiti ,a malinari su osetili i to kako,ratari su sledeći ,sve je monopol i uljara i šećerana a bome i trgovina kuruzom,mleko da se spominje,stočari se jedino nadaju da kataklizma u kini ne prestane da ide roba iz evrope u kinu.
A šta se dobija bojkotom ,nemam pojma,ali neću da izađem i kvita,a da evi jedan razlog,nismo jednaki u zemlji Srbiji,dok neko plaća rtecimo armu 22000 neko plati 8 hilj. i sad je dobro jedno vreme pa se sad bune što i sada gebi kolje na otkupu jer MORAJU njemu predati ne sve ali određen procenat površina.