Chat 8

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Постоји низ контроверзи о тој историји у засеоку Дубосеково и шачици њих који су зауставили два туцета немачких тенкова, али је сигурно да се њихова 316. стрељачка дивизија у јесен '41 жестоко шибала са Немцима на траси Волоколамског пута, непосредно пред Москвом. Јединица која, као та 316. дивизија, добије титулу "гардијска" - буди сигуран, пропаганда или не - та се својски шибала.

Што се Зоргеа тиче, он није покушао, већ сасвим регуларно известио Судоплатова да на основу његових извора, Немци планирају напад у периоду у коме су на крају и напали и чак и о силама које ће бити ангажоване за ту операцију, али му нешто нису веровали у Москви и поуздали се у... ко зна шта, али су и још неке извештаје који су говорили о немачком нападу, просто сматрали гласинама... док није дошао 22. јун.

Kaze covek da ga dobro sluzi i da je prezadovoljan. Sat mu obrnuo dva puta, motor pipnut nije. Ima kuci i kinezariju i turkanjeze i skupljaju mu prasinu pod ajet, a samo 540 tera. Nema pare za koje bi ga dao. Menjo bi ga jedino za novu rakovicu 60, ali iskljucivo narandzastu, medjutim cuo da se vise ne proizvode. Eto ukratko da prevedem ako neko nije razumeo.:)

Тај је не уништив,имао покојни комшија на крају једва састави на мирис али кад крене само ватра

А чекај, те "Раковице" које су "нанџарасте", (или како су их му мом крају звали, "суперке"), се од свих осталих разликовале само у мотору - оне са "Ландинијевим", а остале са ИМР-овим?

Al su ga satrali dovoljno je videti prednji trap krpe neke namotane, gde se kace poteznice lufta koliko hoces i gore i dole nesto vareno karabudzeno.

Pise perkins motor e sad cije je pitaj boga.

А чекај, те "Раковице" које су "нанџарасте", (или како су их му мом крају звали, "суперке"), се од свих осталих разликовале само у мотору - оне са "Ландинијевим", а остале са ИМР-овим?

Ne, tj. ja mislim da je sledeće u pitanju:
60-ke obične (plave) imaju slabiji hidraulik i motor M34
65-ce imaju jači hidraulik i motor DM34
60-ke Super (narandžaste) imaju hidraulik kao i 65-ce, a motor kao obične 60-ke, tj. jači hidraulik i motor M34 (za koji se smatra da je izdržljiviji)

Poslednja izmena:
Ja sam negde citao da im je motor LANDINI i da im je hidraulik drugaciji. Nisam se licno susretao sa njima tako da ne mogu nista da tvrdim. A tacno znam da su ih ljudi zvali "superke" sto kaze Zorge.

Jeste, u pravu ste, pogrešio sam. Nije Specijal nego Super, tj. Rakovica 60 Super. Ispraviću u gornjem postu...

Koliko ja vidim na ovom IMT 540 motor nije Fijatov.Blok motora je naš-IMR ali glava i usisnna i izduvna grana je od Perkinsa i to od modela sa direktnim ubrizgavanjem,što originalni 540 nije imao.Da li je to neko tamo budžio ili je za izvoz nekad išlo tako stvarno ne znam ali svakako je dobra kombinacija.

Нисам добро написао улт 100 је средње величине. Цена 70-80€.
Булдожер тг 140. Цена око 100€. Пре 2 године комшија је рушио салаш и ове цене су биле.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.

Najviše zavisi da li imaš nekog u blizini. U Zr ih imaš dosta ali će ti naplatiti i put.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh