Chat 8

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Добро јутро ајд какве сузе ти ко да радиш у милицији

револуционар увредило ме оно лењ гледам јуче био си за тастатуром од девет пре подне до 1 после поноћи није ти то добро за очи штета је пропуштати онако леп дан ја нахранио свиње и сео у 10 увече за компјутер толико о лењости

а да вратимо на Лесковац и кочу поповића ту се примети твој начин размишљања кажеш да си ставио пар линкова наравно које је други направио што би неко рекао не коришћење свог мозга кад би ти логички размишљао ти би сватио да није кочи био циљ да уништи немце и бугаре у Лесковцу да је хтео да их заустави то би се урадило на гвозденој капији на вардару знаш где је то изгуглај ако не знаш где је а ли није то циљ

циљ је убити што више СРБА коча је интернационалац пар хиљада СРБА мање вишеон је комуниста и ето њему користи градове бомбардују западни капиталисти што више СРБА настрада биће већа мржња према западу а већа љубав према црвеним ослободиоцима то си и ти мого да закључишкад би мање гуглао делио памет или ти линкове а боље би било да више размишљаш

шта кажеш лењин је рус можда је из русије али етнички је јеврејин друже одо да нараним свиње а ти пробај нешто да прочиташ а не да делиш памет

Hvala na detaljnom i pismenom odgovoru. I ja je pišem rukom bolje nego latinicu, ali su mi je ogadili domaći klerofašisti, revizionisti i razni drugi bezmozgovići (poput ovog drugog ćiriličara kom sam replicirao u ovoj istoj poruci). Sad je samo koristim po potrebi.

Inače, šta je Srbima određivalo i čuvalo "nacionalni identitet" pre 200 godina kad su gotovo svi bili nepismeni?

Šta je uopšte nacionalni identitet? Ako je to ono nešto prvo po čemu te/nas stranci prepoznaju, onda ćirilica nije to. Uzgred budi rečeno, i pored idealnog pisma (jedno slovo = jedan glas), imamo jako mnogo nepismenih i još više funkcionalno nepismenih spodoba sa pravom glasa.
Реаговао сам на твоје, како си сам потврдио у својим каснијим постовима, априори квалификовање мене као "ћириличара" у пежоративном смислу. Ако смо исцрпили тему ћирилице, мог истрајавању да је употребљавам свуда где могу и твога да је не употребљаваш и разлога за то, предлажем да се по форуму више "срећемо" у темама које се тичу пољопривреде.

А тај национални идентитет није оно по чему нас странци идентификују, већ оно по чему ми самоидентификујемо себе као Србе и српску нацију, почевши од идентитетске припадности истом етносу, преко културе, обичаја, митова (какав је нама косовски мит), па преко језика, писма, симбола, до, ако хоћеш, мноштва баналних ствари типа како се облачимо, шта и кад једемо и небројано много ситних детаља чија комбинација као резултанту има то да једна група људи назове себе истом нацијом.

Јесте, већина људи пре двесто година није била писмена, али још двесто година пре тога није имала ни презимена, ал' опет су нашли "најмањи заједнички садржалац" да их држи заједно, било који у неким моментима у историји био актуелан. Можда је пре два века то био анимозитет према Османлијама или крој опанака - ја не знам нити сам се удубљивао у то, али резултанту видим: постоји српски народ.

Какогод, нем'о да флејмујеш ову причу самном, већ свој труд искористи за кудикамо интересантнију (барем мени) дискусију са другима.

AU...Al vi momci odoste daleko.Umalo da dotaknete duboku državu.ISTORIJA NIJE MATEMATIKA.Morali ste krenuti od postanka Srba a ne odma na 2-i svetski rat a prvi preskočiste.Šta bi znali da nije ovog sokoćala i ko može da garantuje da je u tim spisima istina kad tih više nema što su pisali.Po meni kao laiku ubijao je i klao-ko je koga stigao,ko je koga mrzeo,zbog dugova iz prošlosti,ideologije i stotine drugih razloga.Ajde malo prelistajte te vađe spise pa da vidim hoćete li naći i suprotno od ovoga.Da je četnici spasavali ustaše i obrnuto.Partizani,četnike i da ne nabrajam sad.Ko može da zakolje čoveka-kakav to monstrum mora da bude.Reći ćete da se svetio.A što je taj klao,kome se svetio.Negde mora biti početak.E kad dođete do tog početka,onda krenite dalje-polako.

а да вратимо на Лесковац и кочу поповића ту се примети твој начин размишљања кажеш да си ставио пар линкова наравно које је други направио што би неко рекао не коришћење свог мозга кад би ти логички размишљао ти би сватио да није кочи био циљ да уништи немце и бугаре у Лесковцу да је хтео да их заустави то би се урадило на гвозденој капији на вардару знаш где је то изгуглај ако не знаш где је а ли није то циљ
Па стави и ти линк да мало више о томе прочитамо.

– На просторима бише Југославије постоје само три етничке групе народа: источни Срби, западни Срби и радикални Срби. Источни Срби живе на подручју Македоније, Црне Горе и Србије, западни Срби су у Босни, Хрватској и Словенији, а радикални Срби су усташе и четници – ово је изјавио Џони Штулић, некадашњи лидер групе Азра и једна од највећих легенди југословенског рока, који је с са сцене нестао у време распада СФРЈ и наставио да живи повученим животом у Холандији.
Lepo reče čovek u 3 rečenice.

Jebite se i vi i juga ,nego se okrenite malo sadašnjem trenutku.
Dal bi voleli i vi nešto ovakvo u dvorištu a se samo srpski lopovi da imaju ovako šta ,normalno tu spadaju i oni bogati seljaci koji podržavaju vlast bilo oni pre ili ovi sada,ista govna deci im se oči osušile.
Pa pogledajmo kako Mđarski seljak kišmu lomi.

Ja sam samo zakljucio da je najgore moguce trosenje vremena na diskusije . Rasprave i fino nazvano razmjene misljenja pokusavam da izbjegnem i uzivo i na internetu. Misljenje ima svako isto kao i **greška . Dokaza je isto tako daleko vise od 1 po svakoj temi tako da to nikad kraja nije imalo niti je dovelo do nekog rjesenja . Zivot nije tako dug .

Momo nisam mogao da odolim a da ne kažem da svako ima mišljenje ali ne i **greška.
U ratu jedan suborac je ranjen i glavna iz saniteta podnosi izvještaj komandantu
" Gospodine komandante vojnik X Y je ranjen u gluteus."
Đe ranjen?
U gluteus .
Čekaj jel to guzica?
Gospodine! Ranjen je u gluteus. Tako kaže medicina.

za MOMU SARICA Ja i ti smo generacija i da smo blize mozda bi zajedno proslavljavali godisnjicu mature ali da te pita drug a znam da realno gledas na stvari da si krajnje objektivan. Kada je Zoki Djindjic likvidiran 2003 godine covek koji je doneo DEMOKRATIJU u Srbiju dobio je brojne zasluge iz nase zemlje i iz inostranstva .Nas Martin Luter King je dobio I BULEVAR I VILU NA DEDINJU I JOS MNOGO PRIZNANJA I NAGRADA A I SECACEMO GA SE FOREVER .Jer to sto je on nama doneo NORMALAN COVEK NEMOZE DA ZABORAVI. Prodje mi nesto kroz glavu da je umesto njega stradao pijani Velja Ilic ili Ceda narkoman ili Mladjan Dinkic ili nas ekspert Djelic dali bi i oni bili nagradjeni za svoj nesebicni doprinos REVITALIZACIJI NASE PRIVREDE I NORMALNO UVODJENJA DEMOKRATIJE JER OBJEKTIVNO I ONI SU DALI OGROMAN DOPRINOS NA DUHOVNOM OSLOBADJANJU NACIJE

Neznam stvarno . Ne izazivaj me a tek sam rekao da ne zelim rasprave . Pitanja i odgovori su u redu . Jedan strani forum o poljoprivredi pratim duze i svidja mi se najvise zato sto je upravo koncipiran tako da se nonstop otvaraju nove teme u vidu pitanja , zatim slijedi par odgovora ili potpitanja i onda neko postavlja novo pitanje ili nesto novo pokaze i tako .
Npr ti otvoris novu temu tj pitanje sa naslovom : Dali bi i drugi kao ceda ,dinkic,djeliv,velja bili nagradjeni i cijenjeni da su ubijeni kao zoran ? I onda ja npr odgovorim da bi Djindjic vjerovatno bio cijenjen i nagradjivan i da je ostao ziv , itd

za MOMU SARICA Ja i ti smo generacija i da smo blize mozda bi zajedno proslavljavali godisnjicu mature ali da te pita drug a znam da realno gledas na stvari da si krajnje objektivan. Kada je Zoki Djindjic likvidiran 2003 godine covek koji je doneo DEMOKRATIJU u Srbiju dobio je brojne zasluge iz nase zemlje i iz inostranstva .Nas Martin Luter King je dobio I BULEVAR I VILU NA DEDINJU I JOS MNOGO PRIZNANJA I NAGRADA A I SECACEMO GA SE FOREVER .Jer to sto je on nama doneo NORMALAN COVEK NEMOZE DA ZABORAVI. Prodje mi nesto kroz glavu da je umesto njega stradao pijani Velja Ilic ili Ceda narkoman ili Mladjan Dinkic ili nas ekspert Djelic dali bi i oni bili nagradjeni za svoj nesebicni doprinos REVITALIZACIJI NASE PRIVREDE I NORMALNO UVODJENJA DEMOKRATIJE JER OBJEKTIVNO I ONI SU DALI OGROMAN DOPRINOS NA DUHOVNOM OSLOBADJANJU NACIJE

JEDAN VIC IZ 2001 GODINE Kaze romkinja BRE KAD SU BILI OVI SOCIJALISTI UDJEM U PRODAVNICU PA UZMAM PUNU KESU I SLATKO I SLANO I KISELO I CIGARE I SVASTA A OD KAD SU DOSLI OVI ZUTI .....NIIIISTAAA....UGRADILA DJUBRAD KAMERE:cry:

Zali se ciga kolegi. A bre brate, pre malo , malo crkne jagnje pa me gazda zove da mi ga da. Pita ga drugi, a sad?? A sad oni jedu.

На данашњи дан пре 40 година умро је један председник републике који је владао као апсолутистички цар (”председник без истека мандата”), пролетер који је живео као мулти милијардер (пролетер је по дефиницији радник који не поседује ништа осим свог рада), маршал и командант, који дана официрске школе није видео, академик и вишеструки доктор наука, који је једва и уз понављања завршио четири разреда основне школе, најцитиранија личност деценијама, која је тек натуцала српски језик, човек кога смо у куће примали као свог ближњег, иако о њему готово ништа нисмо знали, јер је имао неколико тајних идентитета, итд. Нађох цитат на једној страници историје Срба на фб.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh