Chat 8

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dejo na žalost nisam imao tu čast da idem u Karađorđevo na raspis straže.Vodnik Laza kasno skontao kakav sam pa me nije držao uz sebe kao tebe, Maljkovića, Ljubu i ostalu ekipu ali sam zato imao čast da idem sa Asanovićem, kombinacija žaba davi rodu :haha: zalupani Đetić i zaguljeni Sremac. :haha::haha::haha: Morao je da spusti loptu kasnije kada me je Veliki Štrumpf prebacio u trpezarce da mu ne bih pišao u supu. :ideja::ideja::haha:

@mornar
Vidim da si solidan, vredan poljoprivrednik i to jako cenim, pa ti samo zato repliciram.
Predlažem da ipak uzimaš u obzir činjenice i Svojom glavom donosiš zaključke, a tabloidne tekstove uzimaš sa velikom rezervom, još bolje ne čitaš.
Moraćeš se složiti da je ipak Slobova politika(ipak je on vršio vlast, jelte) dovela do jedinstvenog nezapamćenog bombardovanja stare uvažene zemlje u Evropi, i to se nije smelo dogoditi ni u kom slučaju. Isto kao i pogrom srpskog naroda.
Možda ponešto od ovog gore što si napisao da ne znam, ipak znam, tako da od tebe, zrelog čoveka ne očekujem tako lakomisleno pisanje(da ne kažem nešto nepristojno)..
Ovo što si pisao o nafti, vrlo je netačno, ali u tabloidima tako piše..
A ako je za tebe SFRJ i dalje bila lepa zemlja, a činjenično je dokazano da je Srbe ubedljivo najviše koštala, onda ti zaista živiš u nekom svom zamišljenom a ne realnom svetu. A Slobo je do kraja insistirao da živi u Jugi a ne u Srbiji.. Valda pametnom dovoljno..
Bila je SFRJ lepa zemlja. Moglo se i na more i na planinu, ekskurzije sirom zemlje. Videli smo i Plitvice i Bohinj, Ohrid I Kotor, Bascarsiju, Na zalost i Jasenovac, Kragujevac. Niko nije mario za nacionalnost sve dok je nisu povampirile usijane glave. Ostalo znamo. Slozicu se sa tobom da je Srbija kako god, naj vise ulozila u tu federaciju i mozemo samo da zamislimo kako bi to sve izgledalo da je bila samostalna.

za MIRU ZLATIBORCA Ja rekoh da nikada nisam bio simpatizer socijalista samo je moje duboko ubedjenje da sve sto se dogadja kreira i finansira Amerika i zapad I PREDSEDNIKE I POLITICKE STRANKE I SEKTE I NEVLADINE ORGANIZACIJE i da sve te mastarije da se dogovoris sa zapadom deluju imaginarno a sta bi im ti predlozio kako bi se ti sa njima dogovorio

Bila je lepa od 75-85 i to samo za neke. Seti se dali je tvoj otac ili deda mogao ići na more ili turizam(ako je bio poljoprivrednik).
Žestoko je to bilo komunističko ispiranje mozga, koje je dovelo do tolikog deformiteta nacija da se dan-danas neki nemogu opasuljiti..
Moramo biti pošteni pa priznati da je Jugoslavija ipak bila srpski projekat, a Tito je kasnije vrlo vešto iskoristio baš protiv srba(i to uz pomoć srba, naravno)..

Nije pošteno da ne uzmeš u obzir i njihova iskustva sa tom divnom državom.:unsure:
Jel si to rekao da je dedi ta divna država konfiskovala imovinu? Jesu li vratili?

Dejo na žalost nisam imao tu čast da idem u Karađorđevo na raspis straže.Vodnik Laza kasno skontao kakav sam pa me nije držao uz sebe kao tebe, Maljkovića, Ljubu i ostalu ekipu ali sam zato imao čast da idem sa Asanovićem, kombinacija žaba davi rodu :haha: zalupani Đetić i zaguljeni Sremac. :haha::haha::haha: Morao je da spusti loptu kasnije kada me je Veliki Štrumpf prebacio u trpezarce da mu ne bih pišao u supu. :ideja::ideja::haha:
Na Karadjordjevu sam bio sa Boletom.On,Doktor i ja.Ne zna se ko je "savesniji".Na kraju smo imali ulazak u objekat stranog drzavljana sa autom stranih tablica jer je strazar na ulaznoj kapiji bio "indisponiran" od posledica proslave Badnje veceri.Kao nagrada sledeci raspis je bio na "Jadru" gde smo se zajedno provodili....
Ne zaboravni dani....

Mogao je deda da ide na more ali nije jer je kupovao zemlju, gradio objekte i kupovao radne mašine. To je tada kupio skoro svaki poljoprivrednik, gotovinom bez kredita.
Npr moj deda je u to vreme išao u Lombardiju po delove za Tomu Vinkovića. Seo čovek u voz i išao po delove za generalku. Verujem da mu je to bio mangupski izgovor za šetnju do Italije, ali moglo se. Ja mogu samo da sanjam Italiju. Najdalje po delove sam išao u Motins u NS :D

Svaki raspis je bio priča za sebe.Ja sam za nagradu zadnji raspis imao u Užičkoj sa Lakanovićem. 😂 Za taj raspis nas spremao Tomić...😂😂😂

Mene ni general iz sela kad sam sluzio nije smeo poslati u rezidenciju, kaže Jandriću sranja ćaš praviti znam te
Kad ono moj tata urgirao da ne idem u "VILU"

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Kada se pomene bilo koje vreme i bilo koji poredak potrebno je samo biti malo realan.Jer ako krenu da se traze lose stvari onda ni jedno vreme u istoriji covecanstva nece biti dobro .A dali je neko od nas za zajednicu SFRJ ili nije to je sve individualno ali sto se tice ekonomije uporedjivati ekonomiju SFRJ i ovih malih i razvaljenih drzavica na Balkanu je mnogo neozbiljno a nasta lici nasa ekonomija sada to je smesno.Medjutim kada se izvlaci srz iz necega ljudi se nose sa tim ko je se u nekom sistemu ogrebao manje i vise pa je to parametar dali je dobro ili lose a ako nije bilo dobro u SFRJ neka mi neko kaze koji je to period bio dobar u nasoj istoriji

Bila je SFRJ lepa zemlja. Moglo se i na more i na planinu, ekskurzije sirom zemlje. Videli smo i Plitvice i Bohinj, Ohrid I Kotor, Bascarsiju, Na zalost i Jasenovac, Kragujevac. Niko nije mario za nacionalnost sve dok je nisu povampirile usijane glave. Ostalo znamo. Slozicu se sa tobom da je Srbija kako god, naj vise ulozila u tu federaciju i mozemo samo da zamislimo kako bi to sve izgledalo da je bila samostalna.
To da niko nije mario za nacionalnost veži mačku o rep. Čak i kod nas u Vojvodini je bilo malo nacionalizma, pa kod mene je do pre par godina bila podela na Sremce i Bosance, hrvatski nacizam ( ne nacionalizam je uvek živeo) , čast izuzecima...

Nije to bilo toliko izrazeno jer svima je jos bio u secanju ili se pricalo u porodici ili ozbiljnije pricalo u skoli o drugom svetskom tako da se pazilo na te stvari. Bilo je izuzetaka.

Ne znam...gledajuci sve filmove i serije iz tih sada po mnogima zlatnog doba vidim istu situaciju kao i danas.
Partija,raslojavanje,kapitalisti... Vruc vetar, Kamiondzije, Bolji zivot, Ljubav na seoski nacin ...

Pogledaj saobraćajne traktora. Bar u mom kraju je 95% traktora od 1970-1989. Većinski su iz ‘70-ih, kod poljoprivrednika. Traktori kupljeni od fabričke plate su iz ‘80-ih. Po dedinoj prići nov traktor se kupovao kada prodaš 4 debela bika. Plata sa viškom u FKS je bila 2 bika Polovnih tada nije ni bilo u ponudi.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh