Chat 8

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako si mu reko

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока

Logicno, moras se prijaviti i ostaviti broj telefona da mogu da kontaktiraju pred izbore
Супер! Може! Таман лепо да ме подсете да изађем на изборе и гласам за неке анонимце, јогинске летаче, неког новог Шећероског, а не за њих (и бивше и садашње - ако ме разумете). И још ми се укаже прилика да неког евентуално навалентног из кол-центра изнапушавам на фињака.

Супер! Може! Таман лепо да ме подсете да изађем на изборе и гласам за неке анонимце, јогинске летаче, неког новог Шећероског, а не за њих (и бивше и садашње - ако ме разумете). И још ми се укаже прилика да неког евентуално навалентног из кол-центра изнапушавам на фињака.
Njima i odgovara rasipanje glasova.

Zato su i spustili cenzus na 3%. Treba im neko da glumi opoziciju. Eno Bojan i Marko bivši LDP, Čedino Zvonce, Čanak, Vacić a verovatno i Firer, raznorazni desničari i nacionalisti. Ne vidim ni jednog normalnog na listi.
Šešelj je dobio Jutku kao prelet a u stvari obostrana korist. AV mu tako učinio uslugu da ne izgubi Šešelja kao opoziciju. Jutka nosi glasove sa teritorije Brus, i vlast u opštini. Radikali nisu imali vlast nigde sem sa Bastaćem. A kad nemaš ni jedan lokal, rasipa se članstvo jer nema se ni jedna kasa na raspolaganju niti zaposlenje.

Dobro, a ti si verovatno pristalica neizlazenja? Ja imam tri dileme. Izaci i ponistiti listic, izaci i glasati za bilo koga samo ne za AV ili bojkotovati skroz. Cetvrto je za koga glasati i kad bi ovi koji su za bojkot odluce da izadju? Ja nisam nikad bio clan ni jedne stranke, ali bi voleo kad bi Vojvodina mogla solo.

Ja sam inače na listi kao siguran glas za AV. Nakon upisa na listu kontaktirala me neka žena iz stranke i pitala da se nisam predomislio. Rekoh taman posla. Kaže ok, čućemo se na dan izbora.
Ja neću da izađem na izbore iako sam upisan. Što reče neko ranije moj glas ne može da se plati. Naroćito ne može niko da me natera da slikam svoj listić i pokažem, pa pušku da uperi u mene. Verovatno da će to napraviti problem onom ko me upisao, ali ja opet nemam ništa sa tim. Neka kuka na državu, ja ne mogu da mu pružim sigurnost na taj način iako smo drugari od deteta.
Inače gledao sam onog pokrajinskog sekretara na RTV kako tvrdi da je legalno to što ljudi dobiju spisak da popišu sigurne glasove. Čak je i on podelio neke spiskove prijateljima da sakupe sigurne glasove.

Možda bi vam svima bilo pametnije da malo prošetate i protegnete noge. Verujem da je to pametnije i korisnije nego pisati o politici u Srbiji. Za vikend ide ograničenje kretanja.

Poljoprivreda inace danas cveta kod nas?

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Od ponedeljka. Ja lično počinjem da ličim na Čubaku.
Роде, све је то у реду да личиш на Чубаку... док ниси поч'о и да звучиш к'о он. ;)

Dobro, a ti si verovatno pristalica neizlazenja? Ja imam tri dileme. Izaci i ponistiti listic, izaci i glasati za bilo koga samo ne za AV ili bojkotovati skroz. Cetvrto je za koga glasati i kad bi ovi koji su za bojkot odluce da izadju? Ja nisam nikad bio clan ni jedne stranke, ali bi voleo kad bi Vojvodina mogla solo.
Беху неке дискусије да је и поништен/неважећи/бели листић има неко значење и да показује нешто и да ти кажем - мени је и то валидна опција, али штета је што има много оних који неће да се трацкају до изборног места да би свој листић начинили неважећим, па да таквих листића буде више него онога што добије владајућа партија.

Пре неколико година.... шес'-седам... или ко зна колико већ, баш због тога што ми се "политичка понуда" учинила... таквом каква јесте, мени пало на памет да потражим да ли код нас постоји некаква странка "зелених", какве постоје по Европи, неки који су знају да "загризу" за неки општи циљ. Нађем их, нађем и сајт, сав срећан почнем да им лопатам програм и налетим на флоскуле типа "европске вредности", "евроинтеграције" и слично и "спувам" се моментално.

На изборе нисам излазио од оних када су "напрдњаци" дошли на влас' и да будем потпуно искрен, гласао сам тада не толико за њих, као последњих који нису били на власти, колико против "жутог предузећа", јер сам мислио да од њих не мож' бити бескруполознијих опортуниста... ал' сам после годину-две скапир'о да ипак може и горе.

Не знам како ви, али ја, гледајући на политички циркус код нас, осећам се као да преживљавам наново и наново сваки изборни циклус као у "Дану мрмота".

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh