Chat 8

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
120din tek u junu ako ostane ovako na svetskom tržištu.

A pare kažu od kredita. Davanje po Dinkićevom receptu. Pokloni da bi se potrošilo i vratilo u budžet. Rekoše da će da se zaduže 3,2milijarde € za ovaj posao. Emitovaće obveznice na svetskom tržištu. Zadnji put se trgovalo sa kamatom od oko 3%
Skoro uđe žena u Poštansku Štedionicu i pita kolika je kamata da oroči 30K€. Kažu 0,3% godišnje. A koliko je to u EUR? Kaže oko 90€ za godinu, možda malo manje jer mora da se plati i porez na profit. Zahvali se žena i ode:”Neka hvala, čuvaću ih sama”.

120din tek u junu ako ostane ovako na svetskom tržištu.

A pare kažu od kredita. Davanje po Dinkićevom receptu. Pokloni da bi se potrošilo i vratilo u budžet. Rekoše da će da se zaduže 3,2milijarde € za ovaj posao. Emitovaće obveznice na svetskom tržištu. Zadnji put se trgovalo sa kamatom od oko 3%
Skoro uđe žena u Poštansku Štedionicu i pita kolika je kamata da oroči 30K€. Kažu 0,3% godišnje. A koliko je to u EUR? Kaže oko 90€ za godinu, možda malo manje jer mora da se plati i porez na profit. Zahvali se žena i ode:”Neka hvala, čuvaću ih sama”.
Jos jedno zanimljivo zapazanje.
Sada malo cinjenica;Devizne rezerve Srbije u ovom momentu su negde preko 13 MILIJARDI EVRA.U strukturi tih deviznih rezervi devizna stednja gradjana iznosi celih 10 MILIJARDI EVRA.
Odakle tolika devizna stednja,kad ova navedena gospodja sa indignacijom odbi da polozi novac u banku???
Mozda iz razloga sto nasi gastarbajteri polazu novac u ovdasnje filijale banaka jer ovde bar nije kamata na stednju negativna ili jednaka nuli kao kod istih banaka na Zapadu.
Sto se tice kredita oni su zaista povoljni,to je cinjenica,a ja bar nisam bot vlasti pa da tako pricam.I drago mi je da masa ljudi koji javno kukaju na to,vec trci,skoro da slomi noge,u banku da sto pre podigne taj isti kredit.

Odakle im toliko para? Prica se na istoku da su pukli i da su u velikom deficitu!
Sreca u 🎩😂
.
Pare stampaju.To nije nikakva tajna ni zavera to su javni podatci.Americki FED i everopska ECB,stampaju dolar i evro u enormnim kolicinama.Na internetu pronadjite neki od izraza kojima se to strucno zavija u oblandu kao sto je quantitative easing - QE - kvantitativno popustanje

Inace,novinari su ocajni.Pozeljno je da dodje do inflacije i da dolar izgubi vrednost za nekih 10 ili 20%,to je u interesu americke ekonomije,ali FED za sada tesko da moze izazvati inflaciju ma koliko da stampa dolar.Jer dolar nije isto sto i dinar ili kuna.

Oni njihovim 250000 dolara bespovratno, a nasi nama povoljan kredit.
Ako smatrate da kredit nije dovoljan,mozete traziti zvanicno preko udruzenja poljoprivrednika da Skupstina suspenduje Clan 62. Zakona o NBS koji zabranjuje stampanje para u cilju direktne podrske budzetu.Tako mozemo odstampati dinara koliko god smatrate da vam je potrebno.::novac::

Član 62
Narodna banka Srbije ne može odobravati kredite, pozajmice, prekoračenja po računu ili druge vidove kreditnih olakšica Republici Srbiji, autonomnoj pokrajini ili jedinici lokalne samouprave, javnim preduzećima i drugim pravnim licima čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave, odnosno u kojima Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave imaju kontrolno učešće, niti može davati garancije za izmirenje obaveza tih subjekata ili na drugi način obezbeđivati izmirenje njihovih obaveza.
Narodna banka Srbije ne može neposredno kupovati hartije od vrednosti koje izdaju subjekti iz stava 1. ovog člana.

Kazes da dolar nije isto sto i dinar. Mogu da se slozim takvom cinjenicom, ali ipak prica se bar od 2001 kako stampaju dolare, sto znaci da je to novac bez pokrica.
Kako da njih onda ne unisti inflacija jer smo dobro upoznati sa stampanjem od strane velikog nam Slobe i znamo sta se desilo za vrlo kratko vreme!

Kazes da dolar nije isto sto i dinar. Mogu da se slozim takvom cinjenicom, ali ipak prica se bar od 2001 kako stampaju dolare, sto znaci da je to novac bez pokrica.
Kako da njih onda ne unisti inflacija jer smo dobro upoznati sa stampanjem od strane velikog nam Slobe i znamo sta se desilo za vrlo kratko vreme!
Zato sto je dolar rezervna svetska valuta.Sve medjunarodne transakcije se vrse u dolarima i dosta manje u evrima.Citav svet : gradjani,kompanije,drzave stede ili drze novac na racunima uglavnom u dolarima,evrima i svajcarskim francima.Sve tri ove valute se stampaju u enormnim kolicinama.Kina je jedan od stubova americkog dolara.Kinezi imaju najvecu na svetu kolicinu americkih dolarskih obveznica,tj. americkih dugova.Amerikanci uslovljavaju Kineze da kupe dolarske obveznice ili ce im poturati nogu prilikom izvoza kineskih roba u svet.

Svaka valuta je bez pokrica od kada je napusten zlatni standard.U svakoj ekonomiji svaka centralna banka od tada "nasumicno pogadja" koliko je monete potrebno da bi ekonomija funkcionisala.Znaci,sastaju se iskusni bankari i dogovore se koliko da nastampaju monete i puste je u opticaj.

Znači samo kod nas postoji oročavanje novca i pozitivna kamata? Onda tajkun izađe ma tržište i kupi obveznice na 3,5% Zašto da oročava u banci.

mts banka, kredit za registraciju vozila na 12rate kamata 19,8%

Ako smatrate da kredit nije dovoljan,mozete traziti zvanicno preko udruzenja poljoprivrednika da Skupstina suspenduje Clan 62. Zakona o NBS koji zabranjuje stampanje para u cilju direktne podrske budzetu.Tako mozemo odstampati dinara koliko god smatrate da vam je potrebno.::novac::

Član 62
Narodna banka Srbije ne može odobravati kredite, pozajmice, prekoračenja po računu ili druge vidove kreditnih olakšica Republici Srbiji, autonomnoj pokrajini ili jedinici lokalne samouprave, javnim preduzećima i drugim pravnim licima čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave, odnosno u kojima Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave imaju kontrolno učešće, niti može davati garancije za izmirenje obaveza tih subjekata ili na drugi način obezbeđivati izmirenje njihovih obaveza.
Narodna banka Srbije ne može neposredno kupovati hartije od vrednosti koje izdaju subjekti iz stava 1. ovog člana.
Ovde se radi o tome,koliko njihova država pomaže poljoprivredu a koliko naša.A verujem da ima i oči da ti pobele od uslova za te povoljne kredite.U odnosu na sadašnje kamate je povoljan.Ali samo da napomenem odakle nam se država finansira.Navešću samo jedan primer.Gorivo-neću dalje da pišem.Ima li neko podatak,koliko se mesečno potroši goriva u Srbiji pa X 82 din.Ja mislim kao laik da se prvo treba uložiti u proizvodnju da bi imali šta da prodamo a onda nastaviti sa izgradnjom puteva i sl.Kod nas sve obrnutim redom.A kad sagledaš kompletnu situaciju realno-kao stara pošalica:kako je bilo na svadbi-bilo nam je lepo i tukli smo se.Kod nas kad slušaš sve radi kao singerica.

Zoki oni na sebe misle kad govore da sve radi kao singerica, zato se i grabe pozicija a mi ostali možemo da gledamo ili ne ja recimo negledam tv i lakše mi je, trudim se da ja budem bolji, teško je poslovati kad je toliko nepravde ali život je borba zar ne?

Pa i ja ne gledam TV ali ih ima na fejsbuku.Dobro je njih gledati.Mnogo toga možeš od njih naućiti.Malo mučnuti svojom glavom i dolaziš do neke istine jer su posledice katastrofalne.PREVARENOM OBJASNITI DA JE PREVAREN_NEMOGUĆA MISIJA.Sto puta izgovorena laž -postaje istina.

Trenutno svuda u svetu je naj unosniji posao izgradnja autoputeva. Sva izgradnja ide iz kredita ili koncesija. Investitor uloži velike pare i onda kroz godine muze i ne brine. Problem je napraviti lokalni put. Za to treba gotovina a direktne naplate nema.

Danas moja majka gleda Lončara na KZS. Kaže ministar novinarima: “evo okrenite telefon bilo koje apoteke i videćete da u svakoj ima maske i rukavice.”
Moja keva skače do fiksnog, uzima tefter i okreće. I pazi iznenađenje, ministar govori istinu ali zato apotekari lažu. Nema, nema, nema, nema i nema. Bezobrazluk. Gleda te u oči i laže. Sakrili za rođake i milione prijatelja....

Iskreno, ko vise i nosi te maske i rukavice? Ja prvi ne, a vidim da uopste ljudi zadnjih dana slabije to koriste. Inace pre nedelju dana odem u kupovinu bez maske i rukavica i stanem normalno da cekam u red. Osobe koje su vec cekale i koje su bile zasticene jos im slemovi fale gledaju u mene kao da sam sugav daleko bilo. Jos mi naidje dobar drug koji mi je skoro kao clan porodice, isto i on bez maske i rukavica i rukujemo se najnormalnije, a ovi okolo padaju u nesvest. Isprepadani ljudi samo tako, a na zalost mnogi su prsli ko lajsna.

Маска се ,у свакој сезони грипа, и ван ње,( и свакојаких капљичних болести) сматра елементарном заштитом како других од себе тако и себе од других.
Очигледно је да ти фали чојство док ти " јунаштво" не фали а докле незна се.Веома си јуначан .Не ,не желим ти да се ,далеко било,разболиш од ове опаке бољке од које се веома лако умире. Али,да ли си чуо да постоји израз к л и ц о н о ш а ?То је особа која се не разбољева али разбољева друге .Не желим ти, тек, да си ово али....
А замисли да си тако без заштите ходајући прошао кроз "облак" остатака нечијег кијања или кашљања а тај био можда "власник" овог опаког вируса?
Одлика елементарене културе налаже уважавање других и поштовање здравствено хигијенских мера без обзира на лични став
На жалост, код нас је у закону пропуштена обавезна здравствено безбедносна мера понашања становништва у оваквим ситуацијама.
Жив ми и здрав био.
Кад станеш поново у неки ред за куповину и кад дођеш на ред приупитај да немају случајно на лагеру мало памети,ко зна може бити да се после куповине мало просватлиш.

Маска се ,у свакој сезони грипа, и ван ње,( и свакојаких капљичних болести) сматра елементарном заштитом како других од себе тако и себе од других.
Очигледно је да ти фали чојство док ти " јунаштво" не фали а докле незна се.Веома си јуначан .Не ,не желим ти да се ,далеко било,разболиш од ове опаке бољке од које се веома лако умире. Али,да ли си чуо да постоји израз к л и ц о н о ш а ?То је особа која се не разбољева али разбољева друге .Не желим ти, тек, да си ово али....
А замисли да си тако без заштите ходајући прошао кроз "облак" остатака нечијег кијања или кашљања а тај био можда "власник" овог опаког вируса?
Одлика елементарене културе налаже уважавање других и поштовање здравствено хигијенских мера без обзира на лични став
На жалост, код нас је у закону пропуштена обавезна здравствено безбедносна мера понашања становништва у оваквим ситуацијама.
Жив ми и здрав био.
Кад станеш поново у неки ред за куповину и кад дођеш на ред приупитај да немају случајно на лагеру мало памети,ко зна може бити да се после куповине мало просватлиш.
Slažem se sa ovim ali to prethodnih godina nije bio slučaj.Ja recmo,moram da nosim masku (maramu) ali na vratu jer dišem kroz kanilu.I mene gledaju čudno mada ja kroz usta i nos ne mogu da izbacivam kapljice.Meni je kanila nos.Počeću da naplaćujem gledanje.Ja ne nosim klasičnu masku.Čak ni u SZO-i ne mogu da se dogovore,da li napolje treba da se nosi maska.Unutra da.Ja sam već navikao i mogu vam reći da će vam jako biti prijatno u julu i avgustu sa maskom na licu.I onda će virus biti prisutan.reći ćete da onda neće biti potrebe.Čudan neki virus.Malo smešan,pa malo opasan.Dobro su nam uzdrmali stolice.Ostanite kod kuće.

Pre svega hvala na lepim zeljama Deda Lalo. Sto se cojstva tice mislim da ga imam dovoljno jer sam vodjen logikom da ja koji ne koristim zastitu ne mogu da zarazim nikoga od tih koji su pod zastitom. Sto se kulture tice i nju imam dovoljno i cak vise od tih isprepadanih. Jer ja sam stao u red, a oni oko mene kao ovce po obor. A pamet nema da se kupi, to si mi sam dokazao. Hvala jos jednom. Pozdrav

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh