Chat 8

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zbog firme imamo u autu masku,rukavice i onaj alkohol dezinfekcioni.
Ispod suvozacevog sedista mi stoji flasa vode u rezervi takva mi navika odavno,juce auto bio na pranju i majsot baci flasu a na to mesto stavi to djubre za dezinfekciju i ja danas u toku dana refleksno nategnem taj otrov, kad umro nisam. Ceo dan mi zlo.

A hteo sam samo da kažem da dr ministar slaže i ne trepne...

Ako vas već zanimaju putevi Korone, poslušajte šta kaže doktorka. Danas se mnogo više zna nego juče. Bar Nemci imaju dovoljno stručnjaka i novca za oglede sa virusom.

Poljoprivredu doživljavam kao usputni posao, ćale to radi većinom, ja imam 1ha lešnika i to radim i brinem se o senu, distribuciji jaganjaca i održavanju mašina
Oranju i pripremi

Radionica je posao koji volim i radim po ceo dan
Što se mene tiče firma je za ljude koji traže sigurnost kod drugog
Evo od godine hoću neko povrće da zapatim 3ha, ne znam kako ću stizati ali naći ću rešenje
Firma disciplina te radno vreme i te fore nisi obrijan i ošišan to nikad više!!!!!
Ko hoće i zna može sebi da zaradi 2_3 prosečne plate svojim rukama!!!
A za penziju širiš poljoprivredu i dižeš na viši nivo da bi sa 55_60g mogao plaćat radnike i nadgledati!!

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Маска се ,у свакој сезони грипа, и ван ње,( и свакојаких капљичних болести) сматра елементарном заштитом како других од себе тако и себе од других.
Очигледно је да ти фали чојство док ти " јунаштво" не фали а докле незна се.Веома си јуначан .Не ,не желим ти да се ,далеко било,разболиш од ове опаке бољке од које се веома лако умире. Али,да ли си чуо да постоји израз к л и ц о н о ш а ?То је особа која се не разбољева али разбољева друге .Не желим ти, тек, да си ово али....
А замисли да си тако без заштите ходајући прошао кроз "облак" остатака нечијег кијања или кашљања а тај био можда "власник" овог опаког вируса?
Одлика елементарене културе налаже уважавање других и поштовање здравствено хигијенских мера без обзира на лични став
На жалост, код нас је у закону пропуштена обавезна здравствено безбедносна мера понашања становништва у оваквим ситуацијама.
Жив ми и здрав био.
Кад станеш поново у неки ред за куповину и кад дођеш на ред приупитај да немају случајно на лагеру мало памети,ко зна може бити да се после куповине мало просватлиш.
Немој погрешно да ме схватиш.....те маске и те рукавице, неће никог сачувати од вируса.....нико их не користи и не рукује са њима правилно, бар ја нисам никог видео.....можда само неки медицински радници који имају услове. Срећа па овај вирус, ако га уопште има, само "на директ улаз" се преноси.
П. С. Ни ја их не користим. Јуче нису хтели у банку да ме пусте.....само сам им рекао, до виђења.

Послато са Mi 9T помоћу плуга

Trebao si da im kazes - Ja sam mislio da je banka sve to obezbedila za svoje klijente kad dodju u banku.. Video sam da su mnoge prodavnice za kupce i druge banke to obezbedile zasto vi to niste uradili nego me vracate?

Inace ja sam bio u banci pre 10 ak dana i usao regularno beznmaske, rukavica, imalo je ljudi koji su nosili, a ima i koji nisu. Na salteru je bilo postavljena ona plastika izmedju sluzbenika i stranke, neki zaposleni su nosili maske neki ne

Kad nemaš konopac, a ti vežeš kanapom. Jbg, bolje išta nego ništa. Možda pukne, a možda i dođem do kuće. Ako ne vežem ničim najverovatnije da neću daleko.
E tako i maska. Možda će da zaustavi potencijalnog pljuvača kad me pogodi.
U zadnje vreme baš obraćam pažnju na to koliko ljudi pljuju kad pričaju. Kod pojedinih pršti ko fontana to znam od ranije, nego sada vidim i najsitniji kapljicu kod onih kod kojih je ranije nisam primetio. Obično mi padne na ruku. Stvarno smo pljuvači.

Konferencije za štampu.
Jedan ima masku ali oko vrata,drugi preko nosa i usta a treći ,bez maske.Na koga da se ugledamo?

Bas danas sam bio u Leskovac koji je pre nekoliko dana proglasen kao novo zariste ako se ne varam. Svuda sam potpuno normalno ulazio bez maske i rukavica. Jedino u jednoj radnji smo na ulazu bili zamoljeni da dezinfikujemo ruke sredstvom koje su tu postavili. Narod ko narod na ulici neko nosi, neko ne. I zapazio sam opasne redove ispred banaka i posti. Sto je opet dobro jer ih nema ispred apoteka ili bolnice. Znaci ljudi zavrsavaju normalno svoje obaveze ili setaju i to je to.

Nekako imam utisak,kad radim u ovim pantalonama,sve ide od ruke.😁🍺
20200413_181713.jpg

Konferencije za štampu.
Jedan ima masku ali oko vrata,drugi preko nosa i usta a treći ,bez maske.Na koga da se ugledamo?

Ako je ta-j bez maske našminkan-a do ušiju, ubraja se u one sa maskom tek kad se umije mora sa stavi masku. Žene na konferenciji obično pokazuju primerom da se maskom skrnavi lepota. Rado menjaju zdravlje za lepotu

Trebao si da im kazes - Ja sam mislio da je banka sve to obezbedila za svoje klijente kad dodju u banku.. Video sam da su mnoge prodavnice za kupce i druge banke to obezbedile zasto vi to niste uradili nego me vracate?

Inace ja sam bio u banci pre 10 ak dana i usao regularno beznmaske, rukavica, imalo je ljudi koji su nosili, a ima i koji nisu. Na salteru je bilo postavljena ona plastika izmedju sluzbenika i stranke, neki zaposleni su nosili maske neki ne
Нисам имао воље и времена да се натежем.....ред је био кратак, да сам дуже чекао онда би била немогућа мисија да ме не пусте.

Послато са Mi 9T помоћу плуга

Maske ne mogu da škode, ali Natrijum hipohlorit je veoma toksičan a može da ga natoči ko želi i koliko želi. Vidim ljudi toče u kanistere pa prskaju dvorišta, a onda izgube glas. Niko da im objasni da se on sipa u vodi u razmeri 1:100 pa tek onda prskanje. I niko da im objasni da dvorište ne treba prskati ako niko zaražen nije prošao kroz dvorište. Kada je Jovana pitala Kona zašto se prskaju ulice ako virus ne ulazi kroz noge, rekao je “zato što lepo deluje narodu”

Ko želi da se odrekne 100€ u korist države, imaće prilike narednih dana da se ne prijavi za isplatu.
- Svim penzionerima i svima koji primaju socijalnu pomoć automatski ćemo uplatiti po 100 evra. Počinjemo od 15. maja, a onda ćemo preostalim punoletnim građanima dati mogućnost da se prijave da li žele 100 evra - rekao je ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh