Chat 8

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Ne razumem se puno,tj skoro nista u struju xd,jel zna neko koja od ove dve zice je plus a koja minus ?,debela plava vs debela braon.Plava ide na sraf,kontam ona bi trebala biti masa ?,a braon se spaja sa tanjom crnom zicom i ide na tu kocku ljubicastu.

Ono sto je veoma interesantno da drzave kao Amerika I Engleska koje su vekovima pljackale i ubijale po svetu ali nikada na svojoj teritoriji nisu imali nikakav problem.Pored pljacki prirodnih resursa i brojnih kolonija koje su posedovale ove drzave su i finansirale razne sekte,nevladine organizacije zatim razne partije ,rukovodstva i predsednike i sve te katastrofe koje su proizvodili uz osmeh OSUDJUJUCI TE ISTE DRZAVE KOJE SU UNISTAVALI A SADA PO PRVI PUT U NJIHOVOJ ISTORIJI ZAKUCAO DJAVO a niko ama bas niko nije mogao da predpostavi da to moze da se desi u ovako uredjenim stabilnim drzavama pa njihovo stanovnistvo koje nikada nije bilo u grcu se sada nalazi u haoticnom stanju.Verovatno su bacali akcenat na savremeno naoruzanje,najmodernije letelice,nuklearne stvari,spijunazu a verujem da su posebnu paznju poklanjali i labaratorijama i virusima jer oni su do sada i izbacivali i SIDU I SARS I EBOLU I ZIKO i pitaj boga sta ovi bolesni umovi nisu sve pustili a da ne pominjem GMO tu su glavni ali KAKO SU SEBI DOPUSTILI DA GA OVAKO ELEGANTNO PRIME pa svako ima svoju slabu tacku ali sa obzirom da USA nema disciplinu ni blizu kao kosooki a i imajuko yna koliko Meksikanaca,Kubanaca,Portorikanaca i ostalih nacija koji rade na crno i nema ih nigde na nikakvim spiskovima nisu zavedeni ali ONO CEGA SE JA PLASIM DA OVAJ NAS NICIM IZAZVAN NE KRENE DA POMAZE NJIHOV NAROD I EKONOMIJU on pomaze parama a Djindjic JE SPUSTAO ZASTAVU NA POLA KOPLJA a ovaj psihopata ne spusta zastavu jos uvek ALI JE MNOGO PAMETAN

Stop, stop, stop!!! Kud si navro?! Jesi koristio rucnu ili ti neko od moderatora gurao kolica ispred?! 😂
U jednoj temi neko je postavio pitanje jednom clanu koliko ima godina.
Bilo bi zanimljivo da cujemo to i od tebe.

Stop, stop, stop!!! Kud si navro?! Jesi koristio rucnu ili ti neko od moderatora gurao kolica ispred?! 😂
U jednoj temi neko je postavio pitanje jednom clanu koliko ima godina.
Bilo bi zanimljivo da cujemo to i od tebe.
Hahahaha, nemoj da mi dirate Mornara, uvek me nasmeje. Izgleda je povratio svoj profil, evo opet velikih slova...Ovo je chat, nema off topica tako ako nikog ne vređa može čovek da piše šta hoće...:ppozdrav::bravo::haha::sjasi:

ZA PEET a Ma reci cu ti sve PETKIC samo mi kazi da si stvarno bio u Americi nemogu da verujem jel stvarno tamo kao sto se prica

Arkadije:
Potraži na Google ožičenje i oznake u autoelektrici. Kad imaš neki recimo relej a neznaš zašto služi, pogledaš na njemu oznake. Ako je bilo koji broj 49 to ima veze sa žmigavcima. Može biti i 49 b, 49c ali uvijek je žmigavac. Ako na nekom priključku vidiš 58 to je za poziciju.
Ovo su samo primjeri.
Svaka žica je negdje spojena i tu ima broj a po tome broju znaš o čemu se radi.
Ako je broj 31 to je masa bez obzira na boju. Može biti 31 a,31b,31c ali uvijek je masa.
Po boji žice se može nešto zaključiti ali nije sigurno.
Švabe braon koriste za masu, ali samo ako je čista braon. Ako ima još bilo kakvu boju ma i najtanju to jest masa ali ide još preko nečega.
Neki drugi proizvođači stavljaju druge boje ali brojevi su uvijek isti.

Hmm,ali ovo nije signalizacija ako mislis zbog pitanja koje sam pitao u temi Belarus.Ovo su neki elektromotori i sta vec,to je napajanje sa te 2 zice,ali nzm koja je plus a koja minus...

Hahahaha, nemoj da mi dirate Mornara, uvek me nasmeje. Izgleda je povratio svoj profil, evo opet velikih slova...Ovo je chat, nema off topica tako ako nikog ne vređa može čovek da piše šta hoće...
Zemljak Mornar ima specifični način pisanja ali niko ne može da kaže da nema kvalitetnog praktičnog znanja iz voćarstva. Džaba knjige i naučni radovi on je pravi izvor znanja za smederevski kraj...
drugarski pozdrav

Gledao sam u ovoj temi o čemu se radi pa ne nađoh ali vidim neke releje pa zaključujem da ima veze sa autoelektrikom.
Ima u oznakama i za elektro motore.
Moguće da je to drugačije.. Ja kad neznam o čemu se radi tražim bilo kakvu oznaku ili broj na tom dijelu i kucam u Google.
Uvijek nešto izbaci a može se i porediti po slikama.
Možda se javi neko ko može konkretno pomoći a vjerujem da će i oznake nekom pomoći.

Plava je minus,sad sam proverio bolje,bio sam u pravu odma ali nisam bio siguran bas...svejedno hvala na pomoci :).

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh