Srbija bobmbardovana zbog milosevica, nemoj biti smesan, vidi se sad zbog cega je bombardovana ako se onda nije videlo...
A sto se tice slovenije, prvo, znas li koliko je ovde pocetkom 90 stiglo otud bezvrednih dinara a kupovane DEM i vracane tamo i to sve u organizaciji njihovog rukovodstva sto je prvi korak da izadjes jaci iz upropascene drzave
Srbija bi po svojim resursima trebala biti za sve zemlje u okruzenju ekonomska sila ali sta vredi kad nam drzavu vode raspikuce i izdajice sopsvenog naroda i interesa
I sta kazes nista nije rezirano na zapadu, pocev od raspada YU sve je rezirano a to vidi svako ko otvori oci
Za te zamene dinara ne znam, a mogu da ti kažem, kako Slovenija nije rukovodila Topčider da ih toliko obezvredi.
Jer ako gledaš današnje pare, tolar je pre zamene u euro bio još ista jedinica koju je Marković uveo krajem 1989 u odnosu 1:7 sa markom, do kraja Juge je izgubio vrednost i koliko se sećam je bio kurz 32 dinara za marku. A tolar se zamenio 1:1 i u 15 godina do zamene je izgubio te bio na kraju kurs preko prsta oko 125 tih istih tolara za marku. Koliko se puta i koliko rezalo nula u Srbiji ne znam, možda ti kažeš.
A interesi za raspad Juge sigurno nisu bile budale na vlasti unutra zemlje, nego se sad pokazalo, da smo bili svojom tehnološkom nadmoći pretnja i Rusima i Amerikancima po pitanju raspodele parcela prilikom kolonizacije Marsa.
Vidi, možemo za svaku stvar napisat sto pogleda i za najluđu teoriju nađu 'vernici', koji veruju u nju.
A realno je veliki problem kad neko jedinstveno tržište more u krizi amortizirat ogromne razlike u produktivnosti.
Pričao mi čovek iz Apatina. Radio u tekstilnoj fabriki i bili su negde krajem Juge na nekoj od Tekstilijada u Sloveniji te obišli fabriku u mestu Medvode između Kranja i Ljubljane. Imali su iste mašine i dok su u Apatinu za jednu mašinu brinule dve do tri radnice, tu je jedna brinula o šest mašina.
I ako su jedna i druga firma za isti proizvod dobile istu cenu, odmah vidimo, koja je mogla da ide brže napred, a koja je pojela samu sebe.
I verujem, da je slika bila ista i na višim nivoima, od regija do republika.