Šta mislite (prvenstveno Jevto i Bradonja ) ali i ostali , šta je najsigurnije pred dolazak sloma svjestske ekonomije i krize , koja je neminovna , izgleda iza ćoška , u šta uložiti ono malo crkavice ako se ima ? Šta prodavati a šta kupovati ? Nekretnine mislim da nisu nikako pametne ma gdje god , neki kažu zlato , neki kažu hrana ( nije mi jasno kakva hrana ?) neki kažu samo čisti šuškavi keš i to u $ ili Švicarcima ? Moje lično mišljenje da je najblje uložiti u
municiju .
Svajcarac je dobar.Mnogi ulazu u njega i CB Svajcarske muku muci da ne dozvoli preteran rast CHF.
Nekretnine tipa stanovi,poslovni prostori i sl. nisu nikako dobre.Cene toga ce padati.
Ni kes dolara i funte nije los.Ne znam kako ce se euro pokazati,posto ima neke sistemske nedostatke.Mozda ce odrzati visoku vrednost,a mozda ne.Mnogo je tu faktora za koje ne znamo kako ce se ponasati.
Zlato nije podloga valutama i zato je podlozno velikim manipulacijama.Ne bih mogao da ga preporucim.
Dobre investicije su kvalitetno poljoprivredno zemljiste.(bolja klasa,vece parcele,mogucnost masinske obrade) i kvalitetne sume kako tvrdog,tako i cetinarskog drveta.U prvi mah moze doci do blagog pada ovih cena,ali ce kasnije cene rasti.
Za velike investitore tipa drzava i kompanija,obojeni metali su dobra investicija.Oni su veoma vazni u savremenoj industriji i potraznja za njima konstantno raste,a pogotovo ce rasti posle te krize.
Municija,verovao ili ne,pogodio si u centar!Sada je ogromna traznja za municijom,nikada nije bila vaca od WWII,i to mogu licno posvedociti jer sam u jednom segmentu profesionalno vezan za taj sektor.Prvi Partizan Uzice je pretrpan nalozima za municiju po NATO standardu.Igman Konjic je vec davno oborio rekorde proizvodnje iz SFRJ,uglavnom sve to ide u izvoz za clanice NATO-a.Ogromna ceska fabrika
https://www.sellier-bellot.cz/en/
ne moze da podmiri sa proizvodnjom naloge koje dobija.Zato narucuju od eksternih dobavljaca ogromne kolicine polufabrikata.Magacini se pune,to je ocigledno.Da li ce to biti upotrebljeno ne znam.Bojim se da su zapadnjaci suvise prakticni da bi se bavili promasenim poslovima.....