Chat 6

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovo u vezi pecat nisam znao.Mindjusar hvala na imformaciu.Blok(otpremnicu) koristim.Kad odradim drugima pripremu za setvu,setvu,prskanje,spartanje,sve napisem u dva primerak,koliko priprema,setva,herbicid itd.jedan primerak vlasniku jedan meni i mirna backa.Pre sam sveska olovka i pisi,pa bilo problema.

Metro sem uvoznih jaganjaca iz Novog Zelanda i nema nekih povoljnosti. Kada su se pojavili bili su hit, sada jedno godinu nisam bio, mozda su malo promenili cenovnu politiku.

Pecat nije obavezan i nemora ga imati,ja sam u pdv pa nemam pecat :ppozdrav:
prevrtljivi dodjos hteo da ga uzme :haha:

Ovo u vezi pecat nisam znao.Mindjusar hvala na imformaciu.Blok(otpremnicu) koristim.Kad odradim drugima pripremu za setvu,setvu,prskanje,spartanje,sve napisem u dva primerak,koliko priprema,setva,herbicid itd.jedan primerak vlasniku jedan meni i mirna backa.Pre sam sveska olovka i pisi,pa bilo problema.
Koliko je VALIDNA (obavezujuca, dokazna na sudu otpremnica bez pecata)
I ROBERT jel naplacujes uspuge u keshu ili preko racuna

Послато са Lenovo A2020a40 уз помоћ Тапатока

U kesu.jedan mi placa preko racuna,ali njemu samo zetvu radim i ima dosta puno.lakse mi ovako sa otpremnicom,jer bilo je slucajeva da me covek pita koliko sve kosta.ja mu kazem(a imao sam zapisano u svesku)i kad je dosao da plati on mi daje dovce,reko treba jos,kaze ne toliko si mi rekao,ja mu pokazem svesku kad on,pa tis to mogao ispraviti i napisati drugu cifru.e od tad otpremnica.posao odradjen,lepo izpisem,evo izvolte i gotovo.

Pravio kod roditelja pretres šta treba i netreba i nađem poljoprivrednik iz 82-e pa čisto da vidimo kako je onda bilo i kako se radilo.Ima tu i cene tadašnjih proizvoda, oglasa, kako se gajila soja,repa, kukuruz i svašta nešto, nadam se da će se videti.

Zanimljivo. Ja mnogo volim da citam ove stare novine, a ove sad ne pamtim kad sam kupio...
Jedan primer iz Saletovog "poljoprivrednika" -
-Torpedo 45 nov kostao negde oko 20 - 21 000 kg pšenice.

Imam neka stara izdanja novina Mehanizator i dosta stručnih knjiga koje sam spasao od spaljivanja u jednoj privatizovanoj zadruzi.Pokradeno je sve što je moglo jedino knjige niko nije ni pipnuo pa sam probrao ono što sam smatrao zanimljivim.

Jeste ali tada se radio maksimum zemlje i to nije imao svako kao što ni sada nema a trebalo je sakupiti tu količinu robe.

Meni je bio zanimljiv članak o soji, ništa se veliko agrotehnika nije promenila u odnosu na danas jedino imamo rodnije sorte.

Samo sto su tada prinosi bili mnogo manji. 2 vagona psenice onda je mozda kao sada proizvesti 5 vagona.

Ali je tih 20 tona moglo da se dobije od 10 jutara cak mozda i manje a od 7 su recimo mogli da proizvedu kukuruz i sa malo stoke da prezive do sledece god .A sad kupi novog Dajca s 3 puta vecom povrsinom {tesko bice}:ppozdrav:

Uzmimo cenu novog traktora na trenutnom tržištu a koji je u rangu tog Torpeda i eto kolika je to onda bila vrednost otprilike.

Kaze mi otac,nisi ovi traktori sto ste kupili tako ni skupi...ja ga pitam dal me zeza ili ne?? Kaze za novog imt 577 sto smo kupili '89 se tada moglo kupiti skoro 10kj zemlje.Case 105 kada smo kupili vredeo je kao 5 kj zemlje...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh