Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Mislim da bi trebalo pravno lice u tvoje ime to da fakturise i plati porez.Najbolje otidji do nekog knjigovodje ili poreske uprave i pitaj.PAORI nasi jel neko od vas zna da li moze jedno gazdinstvo koje nije u PDV-u da fakturise usluge mehanizacijom nekom pravnom licu (firmi) i dal se za to placa porez??
Послато са Lenovo A2020a40 уз помоћ Тапатока
A znaci po pravnoj osnovi smem da vrsim usluge npr oranja sejanja u ovom slucaju prevoz i utovar i to je skroz legalno?Ne smeš mu izdavati nikakav racun ako nisi u pdv!Ni na wc papiru!
Moze samo on po tvom obavljenom poslu da napravi priznanicu da ti je za neki posao ili robu platio xy novaca i da mu ti to potpises.
Mislim da bi trebalo pravno lice u tvoje ime to da fakturise i plati porez.Najbolje otidji do nekog knjigovodje ili poreske uprave i pitaj.
Zato sto se onda izmisljaju koje kakvi troskovi,pa se smanjuje dobit firme na kraju godine ,a u stvari cupa kes koji je neoporezovan.Zašto da plati porez kada nije ostvario prihod nego trošak u tom momentu ?
Ne treba mi zbog toga!!!!!Zato sto se onda izmisljaju koje kakvi troskovi,pa se smanjuje dobit firme na kraju godine a u stvari cupa kes koji je neoporezovan.
Na blatobran.Zasto bi placali preko racuna?A druga stvar kako jedno gazdinstvo koje nije u PDV da naplati usluge drugom gazdinstvu koje isto nije u PDV
Npr komsija mi kruni kukuruz i treba da mi naplati preko racuna
Druze mene zanima preko racunaNa blatobran.Zasto bi placali preko racuna?
Ne mozes izdavati racun ako nisi u sistemu PDVa.Promet prko racuna izmedju dva fizicka lica koja nisu u sistemu PDVa ne mozes pokriti nikakvim fakturama ili bar ja ne znam da moze.Sto se tice kulena i sira zaista ne znam.Inace nisam mislio da peres ikakav novac samo sam pokusao da objasnim zasto su uveli porez na usluge.Druze mene zanima preko racuna
Koliko sam shvatio GAZDINSTVO koje nije u PDV sistemu je go kuxac nemas osnova za fakturu, za naplatu nista, a ni gazdinsto u PDV nije definisano kao PRAVNO LICE msln ima obaveze i odgovornosti kao pravno lice a nema uslove
Kakvo je ovo uredjenje drzave?????
Ako po propisima GAZDINSTVO moze da prodaje legalno proizvode od mesa i mleka i ostvaruje novcanu dobit kako te pare da ubaci na racun zbog KREDITNOG BILANSA ili kako da naplati robu koju je prodalo pravnom licu
Npr prodam 3kg kulena i 5 kg sira firmi XY za potrebe promocije
Stvar je napraviti dobar kreditni bilans, ici svaku paru preko racuna, od kile maline preko praseta do kosenja deteline baliranja islNe mozes izdavati racun ako nisi u sistemu PDVa.Promet prko racuna izmedju dva fizicka lica koja nisu u sistemu PDVa ne mozes pokriti nikakvim fakturama ili bar ja ne znam da moze.Sto se tice kulena i sira zaista ne znam.Inace nisam mislio da peres ikakav novac samo sam pokusao da objasnim zasto su uveli porez na usluge.