Браво Миксер.
Сви се потежу за кукњаву и упоређивање са Немцима и сл,да ли је ико упознат како њихов систем задруга функционише.
Да би и њих држава газила да немају удружења као нпр у Ау,Рајфајзен,150 000 чланова.Код нас у селу не можеш 10 људи да скупиш да неко не сјебе све ради личног интереса.
Није све до државе,има доста и до нас самих,само ми то слабо видимо,сад трпимо последице оног кад су родитељи дјеци говорили као што и дан данас говоре "бјежи од села да се не патиш".Или срамота је имати прљаве руке овде,а у Де радити као комуналац није.Они усађују другачији систем вредности дјеци и школа и родитељи бар они на селу,ово у граду је претежно изгубљени случајеви које је једе све што носи 21 вијек.КОд њих се учи како се воли своја држава,како није срамота да девојка буде молер или електричар,а не као код нас да јој родитељи живе на селу а њу терају од њега,и дробе немој на село и сличне **greška,па пун Београд и Нови Сад девојки којима је главна струка нокти и обрве да раде и наравно увече са почетка што краће а после што дуже.
Неће се овде ништа променити у року од годину две,ко има мозга сад МОРА ДА СХВАТИ ДА ЈЕ ЗА НАС КАСНО И МИ ЋЕМО ДА СЕ НАПАТИМО и то доста,ал дјецу треба васпитати да се ово мења прво од њих и да се боре да и они и држава буде боља и да буду бар 10 пута паметнији од нас.Е ТО ЈЕ ОНО битно,сви су наши преци 10 пута горе муке имали ал су успевали да створе људе док се нешто гадно није сјебало...НИСУ ОНИ КРИВИ,СВИ смо ми помало криви за ово стање.