SAMA
Moderator
Kod mene lesine odnose besplatno,kao u EU
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kod mene lesine odnose besplatno,kao u EU
Jel ne bacate svinje po kanalima
Zahvaljujem-do tančina je tako.Kod nas u Kikindi osnovano je preduzece Zoohigijena koje skuplja ili po pozivu odnosi leseve zivotinja. Izgradjena je infrastrujtura, kupljena vozila i zaposleni ljudi. Zamisljeno je da preduzece funkcionise u ovom delu Banata da se lesevi bezbedno sakupljaju i odnose u neku od firmi koja to dalje preradjuje. Model je evropski, ali skupo za nas dzep gotovo 200E za krupne zivotinje. To povlaci i drugu situaciju. Polj. onspektori strogo kontrolisu prijavljenuo stanje zivotinja na gazdinstvu i ako je nekom uginula krava da bi je skinuo sa gazdinstva mora imati potvrdu Zoohigijene da je krava odneta. Ne moze se takva krava ili neka duga koja je na primer slomila nogu prikazati kao zaklana kod kuce jer to inspekcija ne priznaje. Moras imati potvrdu od ovlascene klanice da je grlo odradjeno kod njih. Klanica to debelo naplati pa jos kada se zna da je udaljena 30km ispadne da si kupio meso od tvoje krave. Zato je Zoran pitao kako jr po drugim mestima jer kod nas je ukratko kao sto sam naveo.
E svaka im cast. Valjalo bi malo da se vrnu da zavedu reda u ovom neredu. Da posalju nekog Sicera kad vec sami nismo sposobni da se kultivisemo.