Chat 5

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Skoro sam gotov :) Sva sreca pa je povrsinska hrdja nije dubinska na vreme sam reagovao.Posle ove prasine idem da isperem creva sa Colom

Poslato iz ravnoga Banata

Treba staviti gajgerov brojac blizu ovoga dok radi,cisto radi probe.Ovo je pizdarija od mašine kako dobro radi.Gde nestane prasina tj.rdja?

@vasovac zato i pitam vas iz cacka i okoline pošlo poštom njihov papir sa obaveštenjem da su neko udruženje poljoprivrednika koje se bavi zaštitom prava poljoprivrednika i sve oko toga ne radi mi skener da postavim ovo što su poslali ako uspem sa telefonom da prebacim na sajt i bude po pravilu da može da se objavi postavicu

Da pitam ovde,vidim umesto broja 1000 mnogi stavljaju "k" npr. 25k zrna kukuruza ili 10k evropljana.Koje ima značenje ili čega je skraćenica???

Prefix-och-enheter.png

Najvjerovatnije cu ic sutra vidjet da kupim krunjac za kukuruz...ima ih bez elevatora za 930 marki....Nemam trofaznu struju...ima li ih sa monofaznim motorom...

Žena me tjera da okačim neki ormarić u kupatilu a to nije moja profesija . Ako me baš pritisne , kako se buše keramičke pločice . Treba tiplu utiplati u zid . Koja burgija ide u pločice i kako da započnem baš tmo gdje treba , plašim se da ne pukne pločica . Ja sam zato da ponovo zovemo majstora koji je već to uradio al valjda sad nije dobro mjesto treba pomjeriti . Pomoć.

Kris80 k mu dođe konj a evo i malo objašnjenje.Svaka država ili narod ima neke svoje žargone za novac, odnosno određenu količinu novca. Neki izrazi su stariji, a neki novijeg doba, pa da ih se podsetimo:
1 dinar - Kinta
Kovanica koja nema skoro nikakvu vrednost. Danas se dinarom može kupiti sličica Pepa praseta ili jedan ekser (kada kažem ekser ne mislim na žargon).

10 dinara - Banka

Možemo kupiti jednu krem bananicu, po uslovom da je na akciji.

100 dinara - Glava

Može se kupiti skromni doručak ili platiti karta za gradsku vožnju.

1.000 dinara - Som

"Somićem" možemo okrenuti jednu turu u kafani. Danas se često naziva i crvena ili crvendać.

10.000 dinara - Konj

Za ovu vrednost može se kupiti pristojne cipele i još da ostane. Neko radi 15 dana za ovaj iznos. Nemamo tu novčanicu u opticaju, ali svakako bismo voleli da je imamo u džepu:)

100.000 dinara - Cigla

Možemo kupiti strava telefon, laptop ili otići na pristojno letovanje. Većini je potrebno 2-3 meseca da je zaradi. Termin je inače bio aktuelan u bivšoj SFRJ. Poznata nam je ona priča o 3 cigle u filmu "Tesna Koža".

Momosaric,

Ja obično nisam imao problema i uspevao sam da ih probušim i običnom burgijom za ciglu/kamen. Samo je problem započeti, probiti prvi sloj. Vrh burgije da ne bi klizao može da se koristi trik sa izolir trakom koja se zalepi na mesto bušenja.

Žena me tjera da okačim neki ormarić u kupatilu a to nije moja profesija . Ako me baš pritisne , kako se buše keramičke pločice . Treba tiplu utiplati u zid . Koja burgija ide u pločice i kako da započnem baš tmo gdje treba , plašim se da ne pukne pločica . Ja sam zato da ponovo zovemo majstora koji je već to uradio al valjda sad nije dobro mjesto treba pomjeriti . Pomoć.

Možeš sa običnom bušilicom, bitno je samo da isključiš čekić na bušilici jer onda oće da pucaju pločice... I polako dok ne uvati burgija, da ti ne bi begala po pločici...

Sutra treba do Tare da idem...Kojuda je bolji put od Šapca???Prema Loznici ili prema Valjevu???:ppozdrav:

Tamo gde oćeš da bušiš označi markerom,pa malo samo čukni kirnerom da razbiješ malo glazuru na pločici,uzmeš vidiju(ja imam od 5 mm)prvo izbušiš sa time a posle ide koja ti prečnik treba.Meni tako uspeva već neznam koji put,čas kupatilo čas kuhinja...........:osmeh:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh