koliko ti je ostalo kad odbijes troskove?Koliko vidim niko nije bio bez 6t/kj i ispade da sa 90 000din/kj nema zarade ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
koliko ti je ostalo kad odbijes troskove?Koliko vidim niko nije bio bez 6t/kj i ispade da sa 90 000din/kj nema zarade ?
E vidis, znaci kupio si masine, nisu ti pale sa neba. Te masine kostaju i imaju svrhu. Zasto ne uracunas i njih u cenu kukuruza ?Od svih masina koje ucestvuju u obradi,setvi zastiti...samo su plug i drljaca ostali isti,ostale koje smo imali su zamenjene novima-mladjima ili koje nismo imali(sejacicu) je kupljena polovna. Ako mislis da izrabljujem dedovinu onda gresis.
Troskovi su bili 100kg NPK 45e i 150kg Urea 60e,seme 50e,hemija + prihrana 25e. Sve svoje masine imam tako da je potrosnja nafte(2+15+2+2+4+3+1+2+1+20) 52 * 150=65e nafta. Sve ukupno 245e/kj uloga,amortizaciju nek pokriju subvencije koje su 57e/kj.
Arendu necu da ubacujem jer ne vredi,kad bi i rodilo 8t/kj sa cenom od 200e/t budale bi opet digle arendu na 1000e/kj i opet bismo bili uskraceni za zaradu.
uvek ćeš da ostaneš mali i sitanTroskovi su bili 100kg NPK 45e i 150kg Urea 60e,seme 50e,hemija + prihrana 25e. Sve svoje masine imam tako da je potrosnja nafte(2+15+2+2+4+3+1+2+1+20) 52 * 150=65e nafta. Sve ukupno 245e/kj uloga,amortizaciju nek pokriju subvencije koje su 57e/kj.
Arendu necu da ubacujem jer ne vredi,kad bi i rodilo 8t/kj sa cenom od 200e/t budale bi opet digle arendu na 1000e/kj i opet bismo bili uskraceni za zaradu.
tek kad nesto ulože finansijski u posao mozemo pričati o izjednačavanjuLjudski je teziti ka boljoj ceni i vecoj zaradi.Mene samo nervira sto se ovde kuka o minusu,a realno minus nije.Samo bi mi hteli vise.Dobar deo ovde je skoro zaklao po 5-6 tovljenika,onako usput.Pusnice su nam pune.Realno od radnicke plate tesko kad se plati struja,ostane da se kupi toliko mesa za godinu dana.Malo karikiram,al onaj u industriji ipak radi 8 sati svaki dan i leti i zimi.Pride mozda jos i par sati provede putujuci na posao.Naravno da mi ne treba da tezimo da se izjednacimo sa njima,al oni realno mastaju da se izjednace sa nama.
E sad sto bi svi da za par godina kupimo komplet novu mehanizaciju,nov auto,letovanje,zimovanje,skolovanje,da budemo gazde u kafani i godisnje uvecamo posed za 5 i vise %,postaje problem.Samo je problem u nama,a ne u realnoj ceni.
PS:Naj srecniji covek je onaj koji se zadovoljava sitnicama.