Kod nas to ima već nekoliko godina. 20 časova teoretske nastave, 9 časova prve pomoći (polaže se teoretski i praktični dio) i 35 časova vožnje.
Smatram da je dobro što je sad tako jer vidim da dosta onih koji su položili po starom zakonu sad sigurno nebi prošli. Koliko ih ima da neznaju izvršiti osnovnu provjeru ispravnosti vozila, promijeniti sijalicu ili točak, staviti lance za snijeg. Ne znaju osnovne stvari kako šta radi i čemu služi, pa samim tim ni vozilo ne upotrebljavaju na ispravan način.
Sta nekoliko godina, kako znam za sebe otprilike je tako, a imam poprilicno godina.Samo je redosljed bio drugaciji.
Koliko se sjecam ja kada sam baratao sa tim bilo je ovako, negdje 1987-88god.
1.Znaci kao prvo uplata za obuku (skole su bile samo drustvene)
2.Teoretska nastava 2 sedmice,svakim radnim danom, po 2 casa-cini mi se.Ucilo se sve od pravila u saobrac. do motoristike.
3.Vozis 35 casova za ''B'' kategor.Znaci prakticna obuka, cesto se pravio dil sa instruktorom da malo skrati, da bi sto prije isao na polaganje, a on je razliku u benzinu za te casove trpao sebi u dzep.
4.Polazes teoriju, tzv ''testove'' 35 pitanja za ''b'' kat.
5.Uzimas ljekarski,uplata za komisiju, pa slijedi polaganje voznje koja je bila iz 3 dijela (poligon, gradska i nocna voznja,ako okines na jednoj automatski si zajeb'o i druge dvije).
6.Slusas teor. nastavu iz prve pomoci.
7.Polaganje prve pomoci.
Onda skupis sve papircine, i nosis u SUP sa zahtjevom za izdavanje vozacke dozvole, cekalo se na istu 15 dana.
Da napomenem da su u komisijama bili samo policajci i radnici SUP-a, koji su pod obavezno bili non-stop n......i, i da se vozio samo fico koji je bio u stanju raspada.
Tako da nema teorije da je sad nesto kao bolje.Prije se sve radilo malo temeljnije i odgovornije.