Chat 18

Не знам да ли је неко испратио и можда видео па заборавио да спомене, исланд је спровео референдум о уласку у европску унију. Одбили су улазак резултат био за 48:52 против. Све су могли да прогурају осим највеће индустрије које су требали да препусте, рибарство. Ту је велика већина становништва рекла не. Стратешку индустрију није хтео скоро сваки појединац да препусти.
Занимљиво на којем нивоу је свест код тих људи, исто тако играју на арктик, као и на пловне путеве који ће водити преко севера русије према европи и америци.
Решили да се коцкају на велико, видећемо како ће им сад европска унија почети подметати ноге и правити проблеме у животу.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока
Oni su vec jednom nogom u komunizmu , otpisali dugove koje moraju da vrate bankama , sta ce u EU kad tu moraju da se vracaju dugovi.

U pravu su bili sto posto . Ako sam dobro upratio , 2000ih godina pojavile su se neke Islandske banke koje su ponudile super uslove za stedise i investitore . Gradjani EU ,pojedini su se polakomili i ulozili pare tu da se obogate. Te banke u osnovi nisu drzavne ,ali navika gradjana eu je da drzava garantuje novac u bankama . Kad je ta banka ,banke ,propala , stedise su trazili da drzava Island , tj gradjani Islanda svojim parama to nadoknade . Gradjani Islanda su to odjebali , sa pravom. Sto da stanovnik Islanda daje pare sto je nekom Englezu , H9landjanu ,zinula guzica pa ulozio pare u banku Islanskog sjedista , a ova propala ...

И одбили сарадњу са ммф-ом. Сад ћемо видети шта ће бити, право чудо да нису поништили резултате из европске уније. А толико пара су накупили исланђани и неће да деле са европљанима, срам их било .

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

U pravu su bili sto posto . Ako sam dobro upratio , 2000ih godina pojavile su se neke Islandske banke koje su ponudile super uslove za stedise i investitore . Gradjani EU ,pojedini su se polakomili i ulozili pare tu da se obogate. Te banke u osnovi nisu drzavne ,ali navika gradjana eu je da drzava garantuje novac u bankama . Kad je ta banka ,banke ,propala , stedise su trazili da drzava Island , tj gradjani Islanda svojim parama to nadoknade . Gradjani Islanda su to odjebali , sa pravom. Sto da stanovnik Islanda daje pare sto je nekom Englezu , H9landjanu ,zinula guzica pa ulozio pare u banku Islanskog sjedista , a ova propala ...
I kako se završila ta priča ?
Nije valjda da su samo stranci ulagali u te Islandske banke ?

Ček dok se prebacimo na Google translate , mi stariji slabije vladamo jezicima .
Dok sam bio mlađi stalno su mi pričali " zanat je zlatan " , engleski niko spominjao nije

Nazad
Vrh