Chat 17

Prijatelj koji radi u elektrodistribuciji, reče mi da kupuje agregat, kako bi radila pumpa na kotlu u kući.

Drugi mesec kako nemamo gradski i prigradski prevoz,
radnici u javnim ustanovama ne primaju plate, a
nemamo ni gradonačelnika.

Ovde kriza već uveliko traje.

Mislim, uzmite ovo sa rezervom. Možda ja nisam informisan (a i ne trudim se da budem informisan).
Autobusi jesu počeli prevoz đaka pre nedelju dana.
Možda smo tada i dobili gradonačelnika, tj skupštinu ili kako to već ide. A možda su tada počele i isplate zarada.
A možda su samo rešili kako da deca ponovo idu u školu.
Ne znam.

Већ сам писао да су ови обрнули игрицу.... враћамо се у деведесете... ово је ''91. Изгледа да неће бити гаса од следеће године а ни горива.
Компаније које смо платили дебело да дођу полако се спремају за одлазак. Све је мање страних стручњака који се враћају у своје земље а замењују их наши неспособњаковићи.
Неће ''бавити'' а видећемо канте и девизе на сваком ћошку...

Европска унија с којом преговарамо о чланству нам је ограничила увоз челика и најавила обуставу транзита русог гаса кроз своју територију за треће земље. Такође нам не дозвољавају транзит сирове нафте преко своје територије.

За разлику од деведесетих сада је проблем јер смо скроз опкољени европском унијом и натоом... Што би онај никоговић рекао:'' Спаса нам нема, пропасти нећемо.''
Али мислим да ће бити тешко.... или можда неће? Да не мрачим пре времена?

Неочекивана сила које се изненада појављује и решава ствар.... Само нас Бог може спасити ако мисли да треба...
Ипак боље пролазимо од украјинаца:

''Britanski novinar Warren Thornton izjavio je da Kijev iskrivljuje podatke o gubicima oružanih snaga Ukrajine! Sa takvom optužbom obratio se ukrajinskim vlastima na društvenoj mreži X.Novinar je objavio video na kojem su prikazani redovi svježih grobova na rubu Dnjepropetrovska.Slična groblja su se pojavila u Zaporožju,Harkovu i Čerkasima.Prema njegovim svjedočanstvima,Kijev je od početka rata izgubio oko 2 miliona vojnika!
Stalno pišem,rat vode khazari i za njih se prazni današnja Ukrajina! Imate brdo snimki gdje se mase doseljavaju u Ukrajinu,cionisti khazari i zanimljivo da ih čuva policija i ne smiju biti mobilizirani! Laku noc cenzurirani''

Nazad
Vrh